Saturday, February 07, 2009

Last call....

Got up freakin' early today. Akibat sakit perut yang melarat... asik bangun kejap kejap kerana sistem percernaan overactive lak sebab salah makan apa ntah. Sembur je keja (yeah yeah, I know... ewwwwww!!!)

Tapi ok gak.... leh kuar awal. Walaopon masih ngantuk, headed to Restoran Kampung Pandan kat Jalan Yap Kwan Seng nak jumpa geng forummers CARI yang wat breakfast gathering. About a dozen of us altogether. Besh besh. Sebab semua forummers ala anonymous - takleh la publish any pics. Kalao leh ID meka dari tangan... here's some of them.




Lama gak dok borak pasal anything and everything under the sun. And with the burning heat getting worse by the moment, last last kita bersurai and I headed for the Kompleks Sukan Bukit Jalil to check out the auditions.

Tau la hari ni the first of the two days of the final leg of the auditions, but the crowd was INSANE! Seriously AF7 kali ni memang break attendance records. Tak penah aku tengok ramai sangat turn up for auditions in the past six years of following this competition.






The expected question would be ada tak sapa sapa yang kenal gi cuba nasib. Well... a few... though don't know if you know them. Couple of guys yang previously entered other talent shows like Who Will Win, Bintang RTM, One In A Million... the usual suspects lor.

Then there was this group of people...

Yang baju putih with colourful heart prints tu Saerah. Last year dia audition ngan Saida. Tahun ni she didn't. But abang dia masuk ujibakat. Keluarga Taruddin menghantar wakil yang besh lagi. Siti's brother is the one second from left.

Yang pakai tudung tu, sepupu Siti, Saerah dan Saida.. tak silap namanya Fida. And mamat pakai cap tu pun their relative. Cantik la si Fida ni (betul ke aku dengar nama dia)




Selain tu there was this group of people who also auditioned. Now here are some notable ones. Ujung skali, on the right, the dude with crutches tu... aku respek gila. Semangat abih nak audition. Katanya dia harapkan nak calon OKU yang pertama. Kisahnya dia kena kanser tulang sebelum ni. Perghh... damn. He's got my respect for even trying out.

Mamat pakai spek tu Top 20 One In A Million yang baru tersingkir. And three people to his right later, you have Dior yang masuk Anugerah Juara Lagu baru baru ni. Terlindung belakang mamat pakai baju biru, vest hitam tu ada sorang yang partially hidden tu... tu Syuk, sepupu Aizat. Masa dulu dia audition bersama Aizat, aku kenal hanya dia. Tup tup... rezeki Aizat dapat tempat dalam Akademi.




Yang atas ni baju merah ni mungkin korang tak kenal, tapi famous gak dia ni. Ni la Kay, make up artist yang lama menjaga Erra Fazira and also responsible for the beautiful face of Siti Nurhaliza.
Dia pon cuba nasib gak.

Don't ask me how far all of them got. Pening aku.. sebab aku pun mengalah nak mengharungi ujibakat yang beratus orang, some of which bagik telinga aku berdarah berbaldi. Stayed for as long as I could but had to rush back by 6.30pm.

Nak wat last minute trip for some quick R&R. Esok aku posting lebih about it. Have to rush now.


PS - Pengumuman pengetua dan tenaga pengajar akan dibuat dalam sidang akhbar Selasa ini. Aku da tau.. korang nak tau ke? Try guessing who and sapa yang kena when the announcement comes out, the person who guesses right wins something... tak kisah la pengetua ke tenaga pengajar ke... cmon... take a shot.

PPS - Happy birthday Andrew!!! Sorry Sarimah tak sempat join!

Reactions:

16 comments:

erk! i didn't know that kay could sing. hmm sape kata AF dah tak relevan. makin ramai datang adala

Hi JOE..
I'm a big fan of AF since AF3..
but I baca blog u since AF6..
coz u always kutuk my fevret student..RIZ..haha..now..do u like him??haha

This comment has been removed by the author.

erk fida tu bukan ke yg menang bintang pantene tv3 few years ago tu. die sepupu diorg erk? ke fida lain ni erk?

dia la tuh..yg siti nurhaliza mencari bintang tu kan?
sedara rupanya..

ayu rasa..thn ni pengetua..Ramli MS lagi kot..pilihan kedua M.Nasir dan kemungkinan besar Anita Sarawak..hehehehe...cikgu2 lain..tentunya Cikgu Fatimah Abu bakar..Fauziah nawi takleh kot sibuk ngan gelanggang raja lawak..hermm guru vocal..cikgu syafi ngan adnan abu hassan dan tidak akan AJAI..hahahhahahha...tapi mana tau syafinaz ke yang masuk...hermmm...

are u sure fidah tu cousin tok t? dia tu la yg menang program pantene - ct mencari bintang a couple of yrs back...dia mmg peminat ct...tak tau lak yg dia sepupu meka...

sure best kalau ramli ms jd pengetua lg.....he's the best...

not sure dia menang pantene ke apa. saerah bagitau. and fazzy bab agik satu i think ko takkan suka la camtu.

dia menang pantene tu la..'
tp..kalu dia dpt af7..
sure org dok banding2 ngn ct lg..
bosanla..mcm neh

pengetua af 7 DATO SHEILA MAJID..
pengkritik tetap AZNIL HJ NAWAWI
tul x?? hehe

kalao tak sign lagik pengetua camna nak tau.

Tahun lepas Fida tu g ujibakat AF gak, tp x terpilih...

Dier nak try lagik la tu nmpaknyer..

:)

ooo last year pun gi ek. tatau la lepas ke tak tahun ni

patutlah org tanye die ade kaitan x dengan siti, die tak nak jawab. klau bukan sedara , jawab je lah. ni buat teka -teki lak. die taknak org cakap die menang pantene tu sebab sepupu die ker.

fida ni mmg sepupu siti lah..
mmg confirm sgt2..
biarlah dia x nk gtau..
hak peribadi dia
by the way, xsbr nk tau sape pngetua af7.. haha