Thursday, January 22, 2009

Sleepy

Arghhh!! Kenapa la cuaca hari ni cam nak ujan je rupa. Rasa ngantuk seharian. Malas tol nak ngadap laptop nak wat keja bertimbun. Takde inspirasi langsung nak tulis.

Writer's block!!!

Rasa nak tidur jerk... cam mamat bawah ni time lepak Pelita smalam. Dari 1am sampai hampir kol 3 aku dan bebudak 6ixth Sense gelak perhatikan dia jerk asik tukau pose headbanging.

Bebudak pekerja kat sana kata dia ni memang regular, pas makan je tido. Sampai skali dia dok dalam kedai, dia leh tertidur sampai tergolek ke lantai hitting his head in the process. Aiyo.... seriously ke...

Ni kes kritikal ni tak reti balik umah. Tapi from the many things kita perhatikan around Pelita when hanging out, from snatch theft sampai drama polis, ke kes kak Ju wanita gagah bantai rempit pencopet... this has to be the most.. erm... unique entertainment kat Pelita.


1:37am


2:05am


3:15am


Arghhh.. nak ke memana takleh. Jam merata. Orang da mula balik kampung. Aku kansel gi JB. Malas lak nak redah jauh, tambah agik si Red takde sana, kursus kat Genting Highlands.

Dua tiga hari ni pon sibuk beli barang sana sini, biasalah persiapan nak raya kan.

By the way, yes I do celebrate Chinese New Year. And please don't ask "eh... ko bukan Kristian ke?" when I say that because you should know the difference between religion and race and how Chinese New Year is more of a cultural celebration.

Serious ramai selalu tanya soalan paling bangap ni. I guess it's the association that if you're a certain race, you must be a certain religion. Oh well...

By the way, awal awal aku warning (especially pada chatters regular sini - THF, Elle dan Aina) jangan mintak angpau tau.... tu ikut kepercayaan pada orang da kahwin je bagik. Tak kisah umur... so aku walaopon nak masuk 33, ada yang umo 21 tahun tapi da kahwin, kena bagik angpau kat aku gak tau!

Matilah la kaaaannn.... arghh... ok la. Nak cuba abihkan keja sikit. Later...

Reactions:

4 comments:

hahaha... u nakal erk ambik gmbr org tgh tido.. kesian die.. hahaha nasib baik u ade black kan mata die.. hehe

for all you know...this guy is a secret agent or sumting...saje je nak spy korg lepak tetiap malam kat pelita...sbb korg kan bawak mat indon sorg...heh

hahahhaha..Joe..cantik gambo2 tu..tapi mmg..kat pelita tu macam2 ragam org kita leh tgk..ada yg lawak..ada yg sedih..ada yg plastik..ada yg tergedik2 tahap cipan..macam2 lagi ler..boleh wat drama ni.."satu hari di Pelita"..ahakss..

Hhahhaa...joe...you amik gambar siap ada masa tercatat lagik...skodeng orang tido ke? Tak baik tau...

By the way...nak ucapkan kat u...'HAPPY NEW YEAR' ...so tahun ni raya kat mana?