Monday, January 05, 2009

Sesuatuh!

Thank you so much to the people at RTM1 for asking me on their breakfast show this morning, Hot@1. Bangga gak kerana meka consider aku worth my views kan.

Zamil, nice meeting you again pas so long, and thank you for following my blog too. Walaupun... katanya. Matilah.... kenapa orang suka bila aku mencarut meroyan kat blog ni. Heh...

Apapon, it was a good experience. Aku glad pas revamp RTM undergoing, moka aku nih da grace two RTM programmes so far, Blog (which I heard was one of the highest rated episodes - matilah berangan kan...) and now Hot@1. Jangan orang cap moka aku ni kuar Astro je tau - or Melodi (merasalah bukak balik cita lama)

Fun gak la (walaopon geng RTM asik tegor aku dok terkangkang - merasalah kata 'bengkak' menonjol lain kat TV.. heh!!!).

Pas settle, aku head to my old office kat Balai Berita yang house New Straits Times, Berita Harian dan Harian Metro. Nak wat paperwork, skaligus alang alang jumpa kengkawan Press yang antaranya lama tak jumpa.

Tak sedar masa, dok tiga empat jam gak ler berborak dan bergosip. Finish, ajak Juan and geng bebudak 6ixth Sense lepak rumah Bob. Guess dia wat pe? Syuib keletihan tido pas melayan kengkawan dia dari nun jauh. Bob tengah coaching Heliza tuk Anugerah Juara Lagu nanti.




And yes, for sapa yang missed me saying it, it is confirmed Zahid akan ganti tempat Mawi. Why not Bob? Zahid pon ok pe... tapi kalao sesapa nak tanya kenapa, kena tanya Maestro lor.

Ni masih lepak nih. Juan sibuk wat canape. Tired actually, but it's good to be near friends. So aku kinda happy. Esok nak rush dua tiga tempat, but ok kot. Tahan je la. Balik rumah kang tatau la KO camna sebab bangun pagi tadik kol 7 pagik!

By the way, sapa yang tengok aku da lama tak review filem, esok ada preview filem Maut. Formerly known as Malaikat Maut, pada sapa yang ingat aku almost two years ago ada blog pasal penggambaran filem ni yang star Awal, Que, Nana dan Sherry.

Aku review kaw kaw punya ek. Rindu lak meroyan pasal filem tempatan.

Ok la.. bebudak ni ayan The Coffin. Nak layan sekali...

Reactions:

5 comments:

joe.. esk amik gambo preview MAut byk2..nana penting tau.. hehehe

take care joe.. =)

ye la.. miss ur review filem..
sumpah seranah bisa membangkitkan penggiat filem utk lebih memerah otak, kuarkan filem yg berkualiti..

erm, review sumpah u utk filem histeria xde ke?
haha~

ptt arr masa korang tgh break tu, dengar korang dok borak2 pasal terkangkang... muahahaha...

psstt - u know la RTM kan.. konon berwajah baru, tapi teknikal error tetap jer sama macam 50 tahun yang lepas...

MERCY MALAYSIA PALESTINE RELIEF FUND www.mercy.org.my

( Please make cheques payable to MERCY MALAYSIA. CIMB account number: 1424-000-6561053. For more information, please contact 03-2273 3999. )

"No amount is too small, and will be gratefully received."