Saturday, January 17, 2009

Phew!

Don't know how I made it through yesterday... but I did.

Letih banget! Without enough sleep bangun awal, lari ke stadium nak layan audition Akademi Fantasia 7. First day tuh. Nak tengok response camna. Sampai tuh aku terkejut. Orang beratur panjang da!!! Merasalah! Time tuh aku rasa dalam 10:30 pagik jer.

Amik ko. Divided into beberapa groups, time dalam stadium tuh tengok ala ala American Idol. Heh...




Ok.. just a quick walk through the audition process. Sebenarnya takde perubahan sangat dalam perjalanan ujibakat. More or less like the previous ones. Now come this way...



If you refer to my previous entry, you'd know Stage 1 takde benda. Cuma isi borang dan sebagainya.

The hardworking Akademi Fantasia family. Tu da tengahari lemah da semua. Panas siot!


Tuh dia. Borang permohonan Akademi Fantasia ke... database jodoh?


Jom ke Stage 2 bersama sultanmuzaffar dan Aishah (motif pose ngan ice cream?)


Then of course Stage 2 is the singing bit. Like du-uh. You did enter a singing competition kan? What else you expect la. Very the stating the obvious.





You make it past that and it's Stage 3 foe the personality interview. Aishah? Mana ko... owh tuh ko. Jom Stage 3 lak.




And kalao lepas... tahniah! Please people. Aku da bagik tips. Korang pon da enam tahun tengok Akademi Fantasia. So how come ramai the same mistakes over and over again jerk. Tak prepared langsung.

Camni nak ada harapan? Ok.. pada yang lepas... ayuh ke Stage 4 bersama Aishah.



If you made it this far, you've done all you can. Skang tunggu tengok da ong ke tak je dapat panggilan if you've been shortlisted.

Kalao tak anggap la ko gagal seperti orang yang eja Akademi sebagai AKEDEMI. Matilah.... mencarut lak jadiknya.

"Cepat padam! Joe nak letak blog tuh!"


Mai lak aku perkenalkan some of the people behind Akademi Fantasia this year. For those yang gi last year, lucky you no sign of Ogy. Garang dek non akak kita tuh.

But doesn't make things any easier ok. Kak Fati and Syafie are around. So's Nurul. Didn't see who else though.



Ni executive producer baru tuk Akademi Fantasia 7, Suraj Nair. Sebelah dia channel manager Astro Ria, Khairul Mizan Shagul


Out of a total of 820 yang berjaya audition semalam (a record of sorts - last year first day of KL punya audition pun cecah 600 jerk), only lebih kurang 10 orang berjaya ke Stage 4.

So things are getting tougher... please be prepared and don't waste your time, or anyone elses. Make sure you come ready ok.

Aku ciao dari stadium terus jumpa Faz dan adik dia kat Sungai Wang. Mak aih. Kenapa laaaa smalam jam gila!!!! Stress. Claustrophobia attack! Trauma aku.

Pas abih beli benda benda perlu, aku rush to Stadium Putra lak. Nak amik invites aku tuk besok sekali layan rehearsals for Anugerah Juara Lagu. Ni some pics aku sempat snappy.

Suria's daughter a big fan of Stacy


Hoodie pals! Aizat dan Faizal


Aremeer pakai baju Superman gak ke. Heh...


Rich, Andy and Rina focus gila layan rehearsal


Stacy warming up





All white Heliza dan Zahid


Ok... updated predictions based on what I saw last night. For best vocals - jangan terkejut if it goes to a guy.

My favourite is now Aizat. Followed by Ayu and Faizal Tahir.

Based on showmanship, for Best Performance I say leading the list is Estranged. Then Meet Uncle Hussain and then Aizat and Stacy. But kalao 50% SMS Stacy might take the lead.

Nak abih je, aku lari ke Damansara jemput Faz. Kena gi launching butik Belicious milik Umie dan adik dia Betty. Masa tuh letih nak collapse, tapi sempat snappy pics agik.

Ainul, Ezlynn dan Liyana


Dynas dan Faz caught in the act of gossiping


Faz and Umie


Mommy to be, Erra

Pas abih tuh ada birthday get together nak attend. Aku sampai umah pon da 3 lebih. Collapse terus. Esok another day. Expect oads of pics from tomorrow. Gotta go now.. ta.

Reactions:

4 comments:

Bro Joe, pembetulan. Hari sabtu ujibakat, yang datang ialah 805 orang. Hari ni (Ahad) nombor start dengan 806.

bro.. see MY OPINION TRUE FOR AJL...
hehehe

Adam : ooo... meka bundarkan kot angka diberikan. huahuahua
syazwan : still doesn't mean the best. huahuahua

Stacy @ AJL 23 http://headhunters89.blogspot.com/2009/01/stacy-best-performance-last-night-ajl.html

my opinion...