Monday, January 12, 2009

It's back!




Actually patut pengumuman ni simpan sampai esok. Kalau ikut kan apa dijadualkan, esok ada sidang akhbar tuk pengumuman Akademi Fantasia musim ketujuh di mana the details of the audition serta pengetua baru di umumkan.

But yesterday at Mawi and Ekin's reception, dapat tau the press conference has been cancelled and pengumuman pengetua akan di buat kelak.

So for now - sapa yang nak mencuba nasib in the number on reality show in the country - apa lagi.

Peluang kini terbuka kepada warganegara Malaysia dan Singapura serta golongan artis.

Sapa nak join the ranks of Vince, Zahid, Mawi, Faizal, Mila dan Stacy, begin preparing now for the auditions. This includes friends from Singapore yang sekian lama da menunggu peluang ini who can watch the show via mio TV from Singtel.

Also, mereka yang bergelar artis skang pun leh participate skali dan mencuba nasib as long as tidak terikat dengan sebarang kontrak rakaman mahupun pengurusan.

For those yang nak mencuba nasib - try at any of these locations. Note the first audition is hujung minggu ni!

Kuala Lumpur Kompleks Sukan Bukit Jalil, Kuala Lumpur 17 - 18 Jan
Johor The Zon Regency Hotel, Johor Bahru 24 - 25 Jan
Sabah 1Borneo South Atrium, Kota Kinabalu 30 - 31 Jan & 1 Feb
Sarawak Enter K Entertainment, Crown Tower, Kuching 31 Jan & 1 Feb
Kuala Lumpur Kompleks Sukan Bukit Jalil, Kuala Lumpur 7 – 8 Feb

Kaunter pendaftaran bagi setiap sessi ujibakat dibuka dari jam 9.00 pagi hingga 1.00 petang dan para peserta digalakkan untuk hadir awal bagi mengelakkan kesesakan. Mereka yang berminat hanya perlu membawa salinan kad pengenalan berserta dua keping gambar berukuran 4R (gambar profil dan paras pinggang) dan menyanyi secara acapella lagu-lagu pilhan seperti berikut:

Lagu-lagu pilihan untuk peserta wanita:
1. No One (Alicia Keys)
2. Kalis Rindu (Elyana)
3. Dikir Puteri (Noraniza Idris)
4. Karma (Cokelat)
5. Tari Silat Melayu (Aishah)

Lagu-lagu pilihan untuk peserta lelaki:
1. Angan dan Sedar (Mawi)
2. You Raise Me Up (Josh Groban)
3. Ketelusan Hati (Anuar Zain)
4. Hanya Engkau Yang Mampu (Aizat)
5. Ada (M.Nasir)

So tunggu apa lagik. Esok seperti biasa aku akan sertakan audition tips which hopefully can be of help.

PS - Officially had umur tidak disebut, tapi saya difahamkan it will be the same as last year which is 18 to 45.

Reactions:

4 comments:

tu press release babe. huahuahua. not my fault

alaa bukan aznil yg jadi pengacara kan, ari tu dier der jelaskan kat mjlis mawi uhuk2

~frust

betul ke acapella ...? dorang xda bagi minus eak?

pls confirm .. tq