Friday, December 12, 2008

Yang pernah...

Phew... damn tired Just back from supper at Syad and Aishah's place. Sebenarnya ada belated birthday do for Marsha sana tapi aku tak sempat join, just caught Zarina and Bob and Syuib lepak sana je.

Memang couldn't make it earlier sebab tadik lepak Sri Pentas 2 for the full dress rehearsal of the Pop Rock semifinals tuk Muzik-Muzik besok.

Dapat ler legakan fikiran. Music always soothes me... especially good stuff. And since ada some acts performing some very nice tunes, loga la sikit den.

Aku malas nak cita lelebih so just enjoy some of the pics I snapped. Of course most of them before, during (backstage and about) as well as after the rehearsal. I focused mostly on people who are my friends, so sorry kalao korang ada favourites aku tak sempat snap, either because I'm not close to them, or don't really care for them too much.

Lagi satu kalao korang perasan, I try and snap people on rotation basis. Kalao moka sama je pon bosan kan? Bazir bandwidth korang je kang nak download moka-moka sama. Heh... on to the pics!


The strong people you don't see. The PRs and production crew led by mother chicken kak Kelly)


Zimi dari Sofaz


Ni bosan sampai layan handphone ni apa hal... heh


Stacy and her ladies!



Rich the happy husband. Perasan tak cincin kat jari. Yes folks... that's a wedding band. Simple but very meaningful.


Ramainya layan handphone backstage... even Fiq


Tam doing what rockers do.. erm... showing off their guitar?


Mail is a little bit disco and Nafi a little rock and roll


Nafi and Tony going all rockstar


Tam having a serious chat with Stacy. Pasal? Erm.. adalah...



Faizal and Cheryl


Mock announcement. Stacy kena panggil dulu terus wat pose erm... you can see for yourself


Then ramai lagik join


And this time she looked more relaxed


Briefing pas rehearsal


Mila and Stacy camwhore sat sambil dengar


Bebudak Sofaz look so... erm.. interested


Cherry, sis Stacy


Estranged concentrate tuh


And Lan ngan bebudak Meet Uncle Hussain?


Of course, I also have videos, tapi I will post them in my next entry sebab tengah edit and upload.

Meanwhile ni some additional info and gossip yang related or totally unrelated to Muzik-Muzik and anything remotely connected.

-Velvet is in Sabah dan dia tak ikut Rich ke KL untuk semifinal Muzik-Muzik. Selesai saja malam ni, Rich akan balik ke Sabah and the couple plan to spend their time together. Baru kahwin camtuh la...

- Estranged is the only band yang bukan saja vocal live, tapi muzik pun live. Ni sebab meka takde minus one tu lagu meka, and they will rock the house.

- Because of the live set-up, meka tukar slot ngan Flava yang menggantikan The Lima (refer pada previous entry for rundown) and will open the show tonight. Ni tuk senangkan mengalihkan dan mempersiapkan amps, and the whole set-up of what they need to perform live.

- Shah dikatakan withdraw lagu Ku Merindu because Ella ada engagement lain and dia tanak penyanyi ganti sebab kisahnya, lagu tu memang dia bajet tuk Ella je. Hence kemasukan lagu Sofaz (refer pada previous entry for full list of lagu lagu yang akan dipersembahkan)

- TV3 is said to be not too happy with Mawi. And mungkin peminat pun akan upset to hear Mawi will NOT be performing for the Anugerah Juara Lagu dalam lagu dia berganding dengan Heliza dalam Doa Dalam Lagu. Ni kisahnya sebab dia akan berada di Korea ketika Anugerah Juara Lagu. Tuh la... masukkan lagu, pastu tanak block date lak. Hish... orang nak kahwin...

- Pengganti Mawi kisahnya akan ditentukan kemudian, but kalao ikutkan, dengar cerita TV3 nak Bob tuk gantikan Mawi. Ajai, selaku penulis lagu dikatakan juga inginkan Bob sebagai pengganti untuk nyanyi in place of Mawi.

Ok... the videos and a little surprise in my next entry. Wait for it...

Reactions:

6 comments:

dah ku agak itu reason nya napa shah withdraw lgu ku merindu tu....isk isk isk.

ye la kalao dia nyanyi sorang leh ke :0

Bob sure will do a good job kalau dia replace Mawi...vocally...suara dia lg gemersik..kan? ;)

Bob memang pilihan tepat kalau ganti sebab suaranya lemak merdu rasanya ada keserasian dgn suara Heliza.

P/S: Apa la yg Tam dan Stacy tu discuss ya? nak buat penampilan istimewa tam kat lagu Stacy? atau Stacy kat lagu baru Spider? either one, bila POP Stacy bertemu dgn ROCK Spider...barulah true POP ROCK...Wahhh

sokong gak kalu bob amik tempat mawi..
bro, mawi gi korea honeymoon ke?

:)

Anon, SF dan Lina... actually Bob da banyak kali ganti Mawi nyanyi ngan Heliza for Astro Oasis nya events so biasa da.

And yes, dia paling sesuai