Tuesday, December 30, 2008

Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat (Felda Taib Andak Part 3)

Ok, so picking up where we left off. Pas lunch, bebudak gi tengok Mawi dan Ekin sampai naik helicopter. Dalam keadaan ala gurun Sahara, decided to stay put and tunggu meka sampai.

Merasalah... when they finally arrived, tetiba crowd da ramai gila kat luar berkerumun nak get a closer look (takde Astro kot, sanggup redah nak dok tengok sebatu jauh nih)

Dalam panas cuaca, panas hati aku tengok peminat ada yang takde otak.

Kes contoh ek. Ada makcik sorang ni. Bak anak dua orang pompuan dia. Comel je. Maybe 5 or 6 years old. dedua bertudung. Alahai.. so cute.

Yang aku panas ni, masa Mawi dan Ekin sampai makcik ni kalahkan pro American football player nih main tolak dan berasak nak amik pic Mawi, sambil ngan muka emo menjerit, "Mawiiiii... Mawiiiiiiii," ngan muka penuh semangat merembes.

Matilah ko! Anak ko tuh bahaya la bawak celah celah crowd camtuh. Aku kesian tengok anak-anak dia kena tolak sepak bagai. Seb baik tak kena pijak. Bodoh la... some people are so fucked up.

Kalao ko nak feeling groupie 14 year old th jangan la bawak anak nak endanger their lives. Ultimate stupidity, Kang apa apa jadik, orang lain dipersalahkan.

Sama lah kes masa Gempak Rewang. Da la gelap masa nak turun tangga curam ke padang. Tetiba, perasan ada benda kat tangga tuh.

Rupanya budak umur setahun dua nih tengah merangkak naik tangga. Matilah ingat toyol!

Seb baik dak tuh tak tergolek ke bawah ke terjatuh at the sides ke, kena pijak orang dalam gelap ke....

Yanie Harian Metro dan aku tak sanggup tinggalkan budak tuh camtuh jer, unlike people walking past not giving a shit about the kid. So she carried the kid, and bawak ke depan bagik meka announce for the mother.

Leh? Mak dia lari ngan penuh semangat tetiba nak claim anak. Padahal... sebelom tuh tak perasan pon anak hilang!!! What the...

Bodoh tol la orang-orang camni. Pastu this girl, I think maybe 13 or 14. Mawi kuar keta ngan Ekin leh emo siot. Mata berkaca jerit. "Mawiiiiiiiiiiiiiiii..." I think you don't call it menjerit da. Let's see the appropriate word. Merengek? You know... that pleading sound. Ewwww... fans camni merisaukan. Cam cita Misery lak...

So this was the scene masa meka sampai.


The arrival and after
































Phew! Letih siot nak up kan semua pics. Korang ingat ek. Nak save leh. Nak republish any of these pics ke website or blog lain - dilarang crop - dan MESTI credit DAN link http://www.klubbkidd.com as the original author.

Arghhh... letih siot. Thank God the event da settle. One more je, bab sanding kat Palace Of The Golden Horses and everyone's lives can go back to normal. Heh...

Thanks again Echa simpan camera aku. Kalau tak, all these memories in pictures would be lost.

Not that all of them were good. I think the caterers kelam kabut sikit. Da la panas bagai. Empat kali mintak air dari waiter, ado meka nak bagik? Last last tak tahan jalan keluar ke simpang beli air nak minum takot pengsan. That's one of the reasons why aku tak amik pics ketika event tu itself. Ala... lagikpon korang tengok je selebihnya kat TV.

And of course, another grouse, the same thing people who attended will tell you. Security yang kepung Mawi tuh, berangan nak mampos, I mean honestly. Mana tak orang kata cam anak raja. Yang mengawal tu kurang ajar sangat kekadang, sampai kasar tolak tak bertempat. Maintain moka macho tapi hancur konon. Ptoiii.... kesian aku tengok ada yang dok tepi tak pasal-pasal dikasari for no reason. Just cause the security felt like pushing people.

What the...

Oh and one more unpleasant experience. Ni tuk tamu lak. Da la kalao da panas, semua wajib peluh kan? Jangan berasak sampai tak hingat orang masih ada deria bau. Aiyo... pening ok. Memacam potpurri la yang dapa dicium.

If I didn't faint from dehydration no thanks to the useless caterers, I would have from the stench, yes, stench, enveloping, masa semua kerumun table kami (aku pilh paling ujung dekat pintu so ada ventilation - big mistake sebab everyone masuk kompol sana from outside nak get a closer look)

Rasa nak kuar je perfume Silky nak sembur sekor-sekor yang tak sedar memasing ada BO nih. By the way, guests laki dapat Aura, and yang pompuan dapat Forever Yours - merasalah aku dapat dua skali.



Aku seronok satu benda je. Yang kain sponsored by Jakel tuh... ala...yang outfit pengantin last week tuh. Korang tau tak, sampin Mawi alone yang cantik tuh time nikah, kain dia RM8,000!!! Kain baju Ekin time tuh alone cost RM32,000!

Anyway, Azlan from Jakel siap bawak buah tangan for some of us. Aku dapat ni.




Tuh dia... Italian silk katanya. Belah kiri tu nak bagi mak aku kang wat baju Raya. Both fabrics standard empat meter. Sebelah tuh yang earthy brown tu aku nak wat baju Melayu. Da lama tak wat yang baru pun.

Ok I think this is long enough.

By the way semalam gi mini movie marathon with Sarol. Layan horror back to back. Walaopon plan nak tengok Australia then Cape No. 7. Last-last tukau haluan tengok cita seram in Dead Floors and Diary of the Dead.



Dead Floors ok ok jer la with some brilliant moments, tapi some parts crappy gila tahap B grade.

Diary of the Dead aku da tengok on download berbulan lepas, but best tengok dalam panggung. Melompat gak sekali dua. Kesian Sarol bukan horror fan kot, ke letih sangat tengok mata pun da berair sambil ngantuk.

Anyway Sarol. Thanks for one of the most meaningful presents I've gotten this Christmas, selain my mom and dad and my sister's (three books including JK Rowling's The Tales of Beedle the Bard dan Lipstick Jungle - fabulous! - all of which aku da baca abih)




Hope you don't mind my simple present. And thanks again...

Ok guys.. later posting agik ok. Letih panjang sangat blog entry marathon ni...


PS - Hazrey.... ko ni ilang cepat sangat pas abih 3 minit allowance tuh. Tak sempat aku claim murtabak! Psttt bro. Ko memang wartawan kontroversi TV3 for 2008. Matilah akuuu.. huahuahua

PPS - For those yang nak tengok all the wedding event pictures for Mawi and Ekin, here are the complete links below.

Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat (Felda Taib Andak Part 1)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat (Felda Taib Andak Part 2)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat (Felda Taib Andak Part 3)

Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 1 (Hantaran)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 2 (Debaran upacara akad nikah)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 3 (Selepas akad nikah)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 4 (Resepsi di Stadium Tertutup Johor Bahru)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 5 (Resepsi di rumah Ekin)

Reactions:

1 comments:

Eh eh, apsal elok elok cerita orang kahwin, tiba tiba ada pulak selit nama aku yang tidak berdosa, baik, manis, adorable, hensem sikit dan BERKONTROVERSI. HAHAHAHAH..

Mana ada kontroversinya.. Mawilah kontroversi, kan Freddie cakap, kalau ada Mawi mesti ada kontroversi. haha.. lawak.

Mana gambar aku? Apsal kau tak ambik gambo aku? A'ah aku suka entry kali ni, kau sebut pasal makcik makcik tu, tapikan bro, bouncer bouncer (bukan bodyguard) ala ala jaga club tu melebih beb, kesian kat orang orang kampung yang datang tu. Tulah kan, sampai pegawai gomen pun depa pi marah. Kah kah kah kah.. Hawau betul.

Tapi aku gelak masa nampak kau duduk control cun kat meja media tu.. aku punya lama tengok, kau buat dekkk jek. Hahaha.. Kah kah kah kah.. Tak pasal pasal aku gelak sorang sorang.