Monday, December 29, 2008

Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat (Felda Taib Andak Part 2)

Ok so aku hutang pics kan. Sebelom pot pet panjang lagik, let me get the pics out of the way pada sapa yang mai sini nak tengok gambar je. Ak try minimise merapu aku to a minimum so takder ler panjang lebar sangat entry nih.

Sampai the dewan about past noon. Nampak last minute preparations kat luar masih ongoing in the sweltering heat.


Entrance nak masuk dewan


Khemah-khemah kat luar



Finishing touches yang bersepah outside from the bung telur to the goodie/gift bags to other decor






Well, actually not just luar. Dalam pun sibuk letak finishing touches. The pelamin and all looked kind of nice.

But in a way, they should have edited out those details yang tak perlu. Nampak sarat pun ada. Some of the items looked very Deko Bersama Eric (puke!) and others just looked totally salah - like the lamps which didn't look Javanese, but more Balinese. And some of those flowers which made it look tacky. But overall memang cantik, cuma mungkin slightly overdose.

Sebelum bermula segalanya


The pretty out of tune nasyid group


The wonderful pelamin






Oops... amik berkat...


Example of how tacky lighting can even spoil the most beautiful of pelamins


So sapa nak tiru stail pelamin camni, cuba kurangkan sarat rimba tropika nih ek. Sebab idea memang cantik, cuma execution kurangkan dramatic element tuh. Less is more - especially in this case.

The other parts of the hall - was also divided to the area for the pulut kuning, and also the dining area for the married couple.

Simple but nice - except those lampu lip lap thingies. They should have used something more classier or executed it better







Cantik - cuma very shaky, risau lak nak roboh time live telecast semua berasak nak amik pic




We had lunch, and sweated bucket loads sebab da la panas kat luar. Dewan diaak ventilation nan ado - stuffy gila and kipas lak semua very the tak cukup. It was especially in adequate nak handle all the extra lighting for the live show.

Kalao korang perasan kan, pulut kuning tuh. The cream on top of it was DRIPPING away. Matilah katanya tengahari da melting away. It was THAT hot in the dewan. But somehow it escaped the attention of several geniuses. Heh... merasalah sauna bila majlis bermula kang.

Aiyo... jap agik sambung with more pics.

Reactions:

1 comments:

Thanks Joe sbb update kan gambar. Aku risau tul nengok masa dia potong pulut kuning. Kalaulah tumbang..sib baik tak tumbang. Anyway biar tumbang pulut kuning jgn tumbang/jatuh sirih junjung ngan tepak sireh masa wedding..org tua alamat rumah tangga runtuh. Itu kata org2 tua ye bukan kata aku. As for Jakel..hmm lama tul tak gi Jakel kat segamat..hmm kena tunggu balik segamat kot baru gi..sana at least leh dpt regular customer nya discount...hehehe