Monday, December 22, 2008

Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 5 (Resepsi di rumah Ekin)

Plan nak upkan entry ni petang semalam. Tapi sebab gi reception kat rumah family Ekin yang baru kat Taman Impian Emas left there pon about 3pm plus da.

Gerak balik KL, jam gila along the highway dari sebelom Seremban hingga lepas Sungai Besi. Akhirnya sampai pon da dekat 8.30pm.

Sebenarnya ingat nak gerak balik ke KL pas checkout, tapi Mawi da jemput malam pas reception at the stadium, plus masa serempak kat lobby hotel masa kita semua nak check out, dia ajak lagi.

So, joined their convoy sebab tatau jalan dan gerak skali.

Pening gak sebab ramai orang. Ingat hanya sedara mara dan beberapa kawan keluarga. Rupanya konsep Jom Heboh katanya. Ramai gila orang... aku tak semangat nak amik too many pics but below is apa yang ada la.

I reserve my comments on what took place.

But ni nak cita sikit pasal kecoh media dihalang dari buat liputan punya isu.

Memang takde media lain dihalang, bukan seperti dikatakan pihak berita TV3 atau melalui Melodi.

Tapi memang apa yang berlaku tu, kesian wartawan TV3 yang datang membuat liputan. Da keja, boss mintak cover, and Mawi IS public property.

Hak exclusivity, aku rasa tak penah orang wat press conference ni exclusive, so it's a little ridiculous, tapi kalao sudah dipersetujui pihak pengurusan Mawi nak wat camna.

Cuma yang aku rasa tak kena, cara sesetengah pihak memalukan yang tak bersalah datang buat liputan tuh, tak perlu sangat.

Bayangkan, dalam dewan menunggu, seseorang pihak pengurusan membuat pengumuman tiba tiba sesiapa yang takde tag dibenarkan masuk. Ok lah tuh... tapi pastu terus ke arah bebudak TV3 nih dan katakan you have to leave.

Semua mata pandang la ke arah meka. Aduh malunya.... apa la salahnya mintak meka beredar ngan gi tegur direct. Ni da dapat perhatian semua orang ngan announcement, terus ke meka mintak kuar. Tuh bukan mintak lagik... tu memang da cam halau. Kasar sangat caranya. Beradab la sikit.

For me, this issue is not about TV3 dengki ke, Astro overdose ke... this is nothing to do with all that. This for me is an issue where orang takde PR or communication skills gagal tangani situasi. Tuh jer. And being a sensitive issue anyway, it set off a chain reaction of events.

But bab meka nak kena halau perkarangan masjid tuh, aku tatau la benar ke tak because if it is true, pathetic siot. Pepandai je nak halau orang dari area masjid.

To be fair, TV3 diberikan interview selama 15 hingga 20 minit ekskusif bersama Mawi dan Ekin. Kira consolation la... but they chose not to use it. Why?

Oh well.. entahlah. All I can say is salah seorang dalam cara menangani benda yang da sensitif. I could say a lot more but I won't.

Anyway, on to the pics. Gambar kat bawah termasuk yang dari resepsi malam sebelom tuh sebab tak sempat upload, plus the one of the lunch reception kat rumah family Ekin.


Again, SILA INGAT! I allow people to save these pictures, but I DON"T ALLOW for people to republish this elsewhere. Kalao nak letak kat blog ke website lain, YOU MUST link AND credit http://www.klubbkidd.com
Jangan nak untung ngan gambar-gambar aku. Also a warning pada website atau blog yang suka mencuri gambar orang lain, anda tak dibenarkan crop pic aku because the image copyright belongs to me, and aku simpan all the originals, so if you think I can't prove these images belong to me, jangan terkejut aku amik tindakan.

Here are the links to whole series.

Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 1 (Hantaran)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 2 (Debaran upacara akad nikah)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 3 (Selepas akad nikah)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 4 (Resepsi di Stadium Tertutup Johor Bahru)
Perkahwinan Asmawi Ani dan Nora'Asikin Rahmat - Part 5 (Resepsi di rumah Ekin)















































Reactions:

12 comments:

thank you joe for all pictures. terasa tul kemeriahan majlis walau hanya menatap gambar. may mawi-ekin live happily ever after this.

thanks joe for sharing all this pictures! dapat gak tgk mawi kawin :D p/s: sempat gak ko menyelit disitu ek? huhuhu

Thanks Joe for sharing these photos. My fren MK and MG pun ucap TQ juga... depa tumpang sekaki hehehehe

This comment has been removed by the author.

joe, thanks a lot for those pictures ya. suka diya tengok!!! =D just nak mintak permission nak update gambar2 cantik tu kat blog diya, hope u won't mind. of course diya akan letak credited klubbkidd jugak =)

sonoknya tgk gamba mawi ekin ni..
tumpang bahagia gak..
tapi napa kek 4 lapis erk?
buat la 5 ke..
kalu dlm cina, 4 tu tak bagus la..
kan bro?
kalu buat 8 tingkat lagi bagus..
feng shui baik punya~

:)

huahuahua.. kelakar tol comment korang. but no problem la guys. memang this is mawi's big day - and congratulations to him again for that

mcm can see ekin's bra? yes? eheheh

pics u baik punya thanks alot...btw ekin tu bertudung tapi nak gak tunjuk sexy time clubbing ngan gua dulu..teringat lak keseksian die lurah tak dalam la sangat..bertaubat buat tul tul la beb,pakai bia sbb tuhan bukan harta laki ..tapi gua salute mawi tak lekang senyuman wajah penuh seri pengantin..paham paham le wahai gadis diluar sana time kawin u all la guys leh tau background,enjoy2 gak tapi awas ,tinggal sikit kat suami.frust nanti duit abes bayar itu ini tapi dapat sisa..sakit oi..berlakon dara samapai mana if laki u bengang kalau tau diri di compare stamina ngan laki lain ..pedih tu

sayang ku which report is true ..ni mak confius laaaaa

saya sebenarnya hairan dengan "ketaksuban" setengah dari kita tentang perkahwinan ini sampai seolah menjadi satu isu nasional yang besar dan berat. If you minus all the hulabaloo and no matter how one wants to justify it, this is hanya satu acara perkahwinan. Why people care about whether mawi kawin or not, to whom, the reception/wedding is huge or not beats me!

terima kasih joe..best la tgk gambar kawin mawi...cantik n meriah je