Friday, December 05, 2008

Katanya... walaupun...

Aizat ajuk gaya nyanyian Nubhan?
Oleh Normah Becok

SEBAIK saja Cik Normah mengangkat telefon yang berdering di tengah kesunyian malam, Cik Normah terdengar nada suara sebak dan teresak-esak daripada pemanggil di hujung talian. Si pemanggil ini hanya dikenali sebagai `Miss Bling Bling'.

Walaupun sebenarnya Cik Normah waktu itu sedang ingin melelapkan mata,namun kerana `Miss Bling Bling' ini hendak menyampaikan sebuah cerita sensasi, jadi Cik Normah gagahkan diri melayan panggilan itu.

Kata si wanita ini, dia sudah menyaksikan sebuah kejadian yang sepatutnya tidak berlaku untuk acara seperti itu.

Dalam nada penuh emosi, Miss Bling Bling berkata bintang program realiti yang kini semakin kurus, Aizat sudah memalukan seorang lagi bintang realiti iaitu Nubhan sewaktu sesi soundcheck untuk kategori Balada yang akan dipertandingkan malam ini.

Katanya, Aizat diminta untuk menggantikan Nubhan memandangkan penyanyi dari Kuala Pilah itu tidak dapat hadir kerana mempunyai urusan kerja di tempat lain dan perkara itu sudah pun mendapat persetujuan penganjur.

Sebelum itu, pihak pengurusan Nubhan sudah pun menyediakan penyanyi stand in, yang juga ahli kelab peminat Nubhan. Namun disebabkan pihak produksi mahukan pengganti yang boleh menyanyi, maka mereka meminta Aizat untuk menyampaikan lagu Ada Untukmu itu.

Masalahnya, sewaktu menyanyikan lagu itu, Aizat kedengaran mengubah suaranya menjadi suara `angsa', suara yang sering dikaitkan dengan Nubhan sewaktu dia masih dalam AF.

Ketika ditanya mengapa dia berbuat begitu, cerita `Miss Bling Bling', Aizat membalas pertanyaan itu dengan ketawa.

"Sedih aku Cik Normah, bila Aizat buat begitu. Seolah-olah dia memang sengaja hendak memperli Nubhan," luah `Miss Bling Bling' sambil menangis.

Terdiam Cik Normah, tak tahu nak cakap apa bila mendengarkan Miss Bling Bling terus menangis tersedu-sedu mengenangkan artis kesayangannya itu dimalukan di khalayak ramai. Nantilah, kalau Cik Normah berkesempatan jumpa dengan Aizat, Cik Normah akan tanya mengenai perkara ini kepada dia ya, `Miss Bling Bling'.

Dipetik dari Berita Harian hari ini.

Ok this is just f***ing bullshit. I was there during the third dry run masa Aizat stood in for Nubhan.

He did NOT do anything to humiliate or memalukan Nubhan, through mimicking Nubhan's performance, and that's a fact.

I have a video of his performance, and while I did not want to upload this, I have done it now to prove that no such thing happened to help clear Aizat's name.

This is just so unfair. Sapa yang 'informer' which there are some guesses, is just wrong. The management and artistes involved have agreed no such thing happened as TV3's production pun da clarify no such thing took place.

So sapa mulot p*****k sangat nak aibkan orang nih ngan fitnah.

Here's the video of Aizat's performance. This video has not been edited and remains in my mobile phone. No one laughed or made jokes about Nubhan, and we were all there having fun only in the spirit of the competition. Nothing more.

To Aizat.. sabar je la dik oi!





PS - Tahniah to Rich and Velvet kerana akhirnya mendirikan rumahtangga, sekaligus menjadi pasangan kedua dari keluarga Akademi Fantasia untuk hidup bersama pas Rosma dan Khai

Reactions:

10 comments:

applause for aizat...:-)
i think he did better job in singing that song than the original singer ..
well cannot deny that aizat got good voice...

Joe.. u ada rakam tak fizal tahir singing dafi's song?? upload ler

gua peminat no. 2 Aizat selepas ko Joe..Alhamdulillah dia dapat masuk final...

he proved that he is talented, nothing much to say..

inilah produk Malaysia yang boleh dibanggakan selepas Faizal Tahir..

hmmm
rasenye tu awak rakam yg kedua raptai kan..
so awak mmg xtau la yg mule2 pye kan..so awak jgn la rase nak btull kan bende tu....and for one thing i pon ade tmpt kejadian ok....i tau la...

iyelah mmg takde pon aizat malukan nubhan dlm klip tu tp sorry lah,klu banding aizat ngan nubhan,mmg jauh bebatu2 la nubhan tu.sian yo

i rase ni mmg cerita orang2 yg dengki dgn kejayaan aizat dan kasihan dgn nubhan yg msih lgi merangkak2

ape2 pon,aizat tak kn prnah buat bende mcm tuh,aizat humble n selamber gileer

tak nampak pon aizat mocking nubhan... sape la antu yang nak buat publisiti murahan cam tu..tak baik tau :p

mesti yg punya story ni dan menstory kan ceta ni adalh anonymous 1st tu. bab asyik back up je..

so u ade la kt sn.. mn bukti??..

Anonymous first if you have proof, post it. Kalao ko yang rasa nak betolkan benda nih lak, then get your fact right. Ada TIGA dry run hari tuh, and this was the third.

And TV3 pun da come forward to say that nothing happened, so kalao ko sorang je, I think we know who you are.

herm. nampknya tak leh trima kenyataan yg c aizat ni takde bwat apa2 pun yg salah. itu pun nak backing2 c nubhan. congratz aizat and gud luck for AJL.

Rich & Velvet dah berumah tangga? Kalau ada pic share leh eik :)

rhymee i wasn't there so no pics from me. nanti i ask rich ok.