Wednesday, December 17, 2008

Dendam Tanjung Puri

Tadi gi ngan Bob gi layan teater. Da lama siot tak tengok pementasan of any kind nih. And thank God not one of those overpriced and extremely overhyped but nan ado ones.

This one masuk pree.

Yang kita gi tengok ni, Dendam Tanjung Puri.


Eh... bukan ni. Ni event dewan sebelah.


Beli gak t-shirt cute satu - bukan baju Bersih tuh ek - tak sanggup aku mandi air kimia


Hah nih dia... thanks to model baju si Razif nih. More on him later


How was it? Erm.. haus and very the celaka one. In fact, very the bangsat-wan if you ask me. Bukan salah pelakon, tapi script yang memang nan ado, direction berterabur, choreography silat yang malas, props dan set busuk, lagu dan scoring kimak sangat and audio dan lighting yang hanjeng.

But had fun anyway sebab sibuk mencarut.

Ramai yang berlakon production nih, tapi aku sebut yang relevant to me je la. Ahli keluarga Akademi Fantasia that is. Ada Alif, Yana, Ika, Salima, Edlin and Hazama.

Almost all of them improve on their vocals (bab ni Salima paling patut dipuji, followed by Alif and Yana) dan juga bab lakonan (Hazama dan Edlin outstanding while Ika pun not bad).

Ada gak kawan kita nih si Razif, member atas Alif ni yang slalu jadik kaki kena buli usik.

Lain tuh... entahlah aku nak cakap camna. Kalao korang wanna see bebudak dari kuarga Akademi Fantasia in action, go for it. You'll get to see another side of them and as I said, masuk percuma jerk. Esok lusa ada lagi kat Dewan Sivik Majlis Bandaraya Petaling Jaya. Alah... venue konsert mingguan Akademi Fantasia selama ni.

Just give it a go. Your taste may be different from mine. Walaupun aku kata lahar la hanj sangat, mana tau la ada yang korang suka.

Time show pun sibuk nak curi snap


The cast - third from left is Hazama, sebelah dia si Alif. Belakang meka si Razif. Tengah skali paling kecik is Edlin and selang berapa orang tuh Salima. Ujung skali si Ika, and sebelah dia Yana.


Yana, Ika, Alif, Salima dan Edlin




Nak amik pic, si Hazama hilang so kurang sorang. Sebab Razif bukan kuarga Akademi Fantasia kena amik lain. Heh... matilah discrimination.

Anyway ni pic Razif masa kita gi Pelita pastu (where else). Surprising enough malam ni tanpa plan, ada lak mini gathering KEPITA. Kebetulan Faz lak mesej kata dia balik Selasa kang, malam tuh gak nak wat gathering reunion sana. Cuti cuti pun leh rindu Pelita gituh.

Ini Razif (dia ngan Alif sempat buang make up sikit je - tu la akibat teater tebal ok, bukan senang nak buang)


Cam whoring (tak aci sebab dia make up masih ada flawless aku lak moka haggard!!! Menci!!!)


Esok ada appointment. Tapi siang lagik kena kuar. Arghhhh... got some errands to settle. Kena renew road tax and insurance as well as driving license aku (tatau kalao da expired sebab dalam MyKad - tapi last renew dulu for five years, so budget sometime in 2008 ke 2009... matilah main boh je).

Also got to settle some claims and kalao by the end of it ada duit lebih sikit nak minor Christmas shopping before lari ke event besok. Night guys...

Reactions:

0 comments: