Friday, November 28, 2008

Cerita lahar

Saja nak update sebelum gi PWTC ni tuk kerja sikit berkaitan Kuala Lumpur International Film Festival.

Smalam, masa kat Mid Valley, aku heading to the car park nak amik keta. Ngan peluh sebab ramai orang, and the rain - causing it to be panas semacam, aku da memang tak selesa. Plus lagik orang langgar-langgar time jalan, gesel sana gesel sini. Biasalah... aku kan claustrophobic.

Masa kat area panggung wayang tuh, dekat McDonalds tuh, aku jalan ikut this path la yang orang ulang alik nak ke arah parking. Dekat ngan desserts counter tuh, tetiba ada tiga orang betina gila kemaruk sundae cone kot yang pendek ala hobbit, berhenti tengah jalan suddenly sambil feeling speaking semacam nak order apa. So damn bimbo - nak order ice cream pon cam nak look for a cure for cancer.

Now, when you stop in the middle of where people are supposed to be walking, ngan ramai orang lagik, or course collision course la kan?

Aku sempat elak, tapi cam brush shoulders ngan two of them. Aku irritated gila, tapi diam je.

Belum aku menapak selangkah lagi, aku dengar one of the girls exclaim, "Excuuuuuuuuseeeeeee meee!!!!" perli aku.

Motif???? Ko tak reti nak ke tepi, orang jalan ko nak stop pose perhal??? Pastu nak konsep carut aku lak.

Aku on reflex (sebab pantang dicarut dan juga sebab my phobia memang getting to me da), turned around and practically screamed,

"Yeah? Then don't f**king stand in the middle of where people are walking! F**king bitch!!!!"

Ngan pose libas rambut yang baru dua inci aku, I stormed off while people terdiam keliling area tuh. Amik ko! Ko nak berangan nak carut aku padahal ko bodoh, ko yang salah, kena sedas dari aku free.

The lesson here?




McDonalds Sundae Cone - RM1.20. Getting f**ked by me in public sebab bodoh sombong nak mampos - PRICELESS!

Heh... geram sangat. Tapi aku on the way ke carpark tuh leh gelak sorang. Hilang semua stress suddenly. Now that was a real release. Puas terus.

Hah.. nak cita lahar lagik satu.

Siang tadi meter reader TNB singgah umah. Tapi dia tak bunyikan door bell ke panggil ke apa. Dia pakai binoculars nak amik meter reading. Kelas!!!!

Orang tua aku ajak dia masuk tuk amik reading, but dia decline. Sampai dua tiga kali orang tua aku mintak dia masuk baru in the end dia masuk nak check.

Th first print out bill was for over RM700!!! Aiyo! Gila ke??? Ko hengat rumah aku ni kilang ke?

Pas dia da check and reprint a new bill - it was about RM200 saja.

Ngan muka cover malu, dia sengih dan kata, "Taip masuk salah salah lah yang keluar" sebelum handover the bill and cabut. Like what the....

Yeay.. stupidity is contagious and ignorance is bliss. Don't get it? Owh nevermind. Heh... ok la.. nak gi wat keja sat.

Reactions:

7 comments:

hek! kalo gini nya staf TNB tu baik berhenti je. anyway, i enjoy reading ur blog

`a stupid model running into me and blaming me for being in her way padahal aku dok tepi dia yang ting tong. Heh... kalao accident langgar pokok mesti salahkan pokok kan?`

lol..contradiction?? no??
Have fun KK. *wink.

edzlin tu la pasal.
Anon : actually no. was pointing out that she would prefer to blame smeone for her navigational inadequacies.

wooooo~~
mangkuk2 tingkat camtu,lagi sempit kawasan lagilaa dia pun geletis nak duk kat tengah2 tu jugak,bajet hotlaa sangat!selalu i pegi dekat2 adalaa,pastu wat2 nak lalu celah2 sambil bebel - yang bangang duk tengah jalan ni apadekess??

beranilaa lepas tu nak sound aku.mwahahaa~~

yg lagi kepantangan,couple yg feeling2 romantik sgt peluk sanasinih abis block laluan.dahlaa jalan macam kura2.pgilaa taman bunga bukan tgh2 shopping complex apatah lg cold storage daa!!

ta payah sebutlaa pasal duk sbelah kiri kat escalator kan,nak2 dkt lrt.tgh2 rush hour pun xreti2.aiiii buta huruf agaknye.

dan juga buta hati.dem!

as for the girls,i'd like to say - u got the wrong personlaa.ko tak kenal joe klubbkidd neh??

*tepuk-tepuk-tepuk*

kah..kah..kah.. gelak baca entry u kali nie.. ishkkk i wish i can be like u lah.. brutal siot..

selalu lah ada manusia yg tak reti bahasa blok kan jalan.. tapi carut dlm ati je la.. again.. kah..kah..kah..

MsYuz : tu la pasal! nak mintak mati carot orang gila cam aku. huahuahua

acik : aku biasa camtuh. tapi kali ni da kurang ajar sangat by reflex lak aku tercirit kata2. huahuahua