Monday, October 27, 2008

Mawi sanding!

Gila ke tak tajuk posting nih! Beriya jer kan? Plan nikah and sanding bulan Disember tapi propah jerk aku katakan da sanding!


Bakal pengantin baru


Merasalah sebenarnya nak practise camna dok kat pelamin jerk. In other words, olok-olok jer...

Sebenarnya pic ni dirakamkan masa open house Farihad malam semalam. Aku sampai about 9pm, and rupanya da ramai kat rumah pon.

So kecoh la, apa lagik. Farihad aka Bobo works tuk the entertainment desk in Berita Harian. Dia ngan Wan wat open house smalam, and kengkawan media semua hadir. Seronok gak sebab dapat catch up ngan member-member semua comprising of local media. Lagikpon, aku tak lama lagik akan bergelar EX-MALAYSIAN press member. Matilah speku... rezeki nok. Kalao ada.

So anyway, celah celah tuh, aku spotted Ekin dulu. And then baru Mawi. Heh.. pic tu aku rakam pas dera Mawi dan Ekin tuk posing camna la rupa kat pelamin kang.

Pas pose je, kengkawan semua melayan ler amik pics. Hah.. kang kat Kulai kang da susah sebab ramai berebut kang... so ni kira advance la.

Kesian Ali, PA Mawi kena buli ngan bos

Dapat gak aku catch up ngan Mawi sebab da lama tak dapat lepak ngan dia sebab kesibukan (pasnih lagik la once da married) Chat ler pasal magic (wajib punya topik nih) as well as beberapa perkara yang berkaitan dan tidak berkaitan.

Seronok gak sebab it was a small, intimate gathering of invited friends jerk, tapi dalam dua puluh orang pon or so dalam rumah tu, aku rasa cam nak pecah rumah tu sebab riuh rendah sangat.

Cam whores unite!


Let's see, Aznil muncul ngan Lan. There was abang Bad and Diddy. And then kengkawan Press. Aduh.. let me see if I can name everyone there. From Berita Harian - Nurul, Jaydee and Surihanie, from Harian Metro - Rudy and Abie, from Utusan Malaysia - Shazryn, from Kosmo! - Saharudin, from Astro Awani - Shazwan and from Bacaria - Meen.

Ramai lagik patut datang, tapi ada yang bertugas cover Sehati Berdansa punya result show, so tak dapat join skali (walaopon Astro dekat dan Bobo tutup kedai pon pas kami gerak past 1am)

Arghh!! Jerawat!!! Takpe.. umo aku 32 aku bangga masih cukup muda ada jerawat... katanya...


Tengah kecoh gosip la, ngumpat la, borak la... tetiba muncul.. erm...



Dahlah buat open house very the ala ala nak sambut Diwali sebab on the eve of the Festival of Lights, motif ada cake? Bukan ada birthday sesapa. No idea sapa yang bawak the cake...

Terus ada adengan.. erm.. potong cake! Motif Bobo berdrama?



Still all in all, it was good fun, despite a few incidents nak bagik memasing pecah perot (takyah cita sini). Sapa hadir gelak sendiri ye...


Thanks Bobo kerana nak kongsi rezeki ngan kengkawan semua yang berulang alik ke meja buffet akibat hidangan yang vast! Semoga bertambah rezeki ko...

And next year, konsep open house apa lak. Da kali ni featuring Mawi, tahun depan kena lengkap Datuk Siti Nurhaliza and hubby ngan anak (doakan). Kalao Mawi dan Ekin pun da ada hasil pun bawak skali, meletup lah.

Cuma lain kali jangan ajak orang Astro Awani bawah ni, sebab da takde kerja carut koleksi CD mu. Matilah aku! Heh... tak sesuai tau Syazwan ni.. takleh bawak majlis betol (ampun Syazwan!!!)



Last but not least, sebelom undur diri for this entry, just wanna wish everyone out there, a blessed Diwali. To everyone, have a good holiday, and stay safe!

Reactions:

5 comments:

fuyooo.. bersanding in advance tuh.. mawi & ekin.. ekekeke.. kekekeke.. gerrek sehhh.. sporting gak ekk dorang nie..

hi joe.. biasanya i nie silent reader je.. tapi ari nie deepa mood nak bersuara lakss.. wish u all the best ya..

motif nyer lagu karma?..ngeh2..ko memang jahat!! muahahhaha=)

acik sora slalu la baru besh..

sarol pada kawan yang tinggalkan membr masa nak gi uptown *majuk*

cepat le kahwin mawi & ekin....x larat dah nak tengok dan baca pasal kahwin je.huhuhu!!!

sekarang ni sampai tahap 'malas' dah nak ikuti perkembangan hiburan..asyik cite yang samaje:-/

baru la nmpk mata nya si ikin. kalo tak sokmo tgk mata dia gelap dek eyeliner yg tebal tu.

apa2 pun... moga segala dipermudahkan utk mawi n ikin. amin..

(tak bape minat mawi tapi tumpang seronok dgr depa nak kawen.. hiks..)