Friday, October 17, 2008

The first of three

No thoughts about sleeping in today. Bangun awal for a few reasons. Pagi buta da caught the airing of the finale Project Runway. Yeay for Leanne! I definitely liked her collection best though I was rooting for Korto too.

Kenley? So not important. She's been a c*nt right down till the bitter end. And she went out with a whimper for her garish pre-school hobby hour technicolour fantasies.

Eew!

Hah.. tapi pastuh, ciao ke Damansara pick up Stan yang baru sampai. Well, like two hours actually tapi sebab aku memang nak clear some stuff and all, that was when I finally picked him up.

We headed to town to do a little shopping. And before you know it da 3.30pm. So scooted off ke Damansara, area Sungai Penchala ke restoran milik Habsah Habsan, Puteri.

It started raining.. nay... storming! Akibatnya dok la setengah jam sebelom Hizreen, member dari New Straits Times sampai, and a few minutes later Faz skali ngan Jojo and Eja.

Then one by one started coming, rain or not. The event? Majlis kesyukuran and Raya get-together for Faz and the media.

It started a bit late for the rain and all, but it was a very healthy turnout despite it. Semua papers and mags ada, also TV news crew.

Then it was makan time. Penting ma.. da kebulur time tu ok!


Ko ado? Sambil melantak pon sempat suck in pipi ok bagik nampak slim konon. Matilah akuuuu


Holding court ke? Faz and some media friends


Moka drama sangat...


Faz and mom - jarang kan dapat tengok auntie Fadhillah (tol tak aku eja nama mom, Faz?)


Anak sapo la ni... tetiba mencelah. Ke ngaku family gak?


Semua konsep lantak tak henti sambil anyam ketupat. It was about 9pm by the time we realised it was getting pretty late.

I don't know how to express it, tapi letih siot by that time. But had one more open house so hurried over to open house Haziq lak. Aiyo! Ramainya! Pening lak. Kalau ingat last year, buat kecil kecilan je. Syukur rezeki bertambah kot... bagus la.

Makan sikit sebab da rasa lapar balik (macamana tuh???) and as usual spent the rest of the time gossiping and cam-whoring.

Diddy dan pasangan Sehati Berdansa Rosma dan Khai

Tasha and moi - lama tak jumpa


Farhan dan Khai karaoke...


...sambil Rosma usha dari jauh. Awas ye.. jangan ingat senyuman tu takde makna. Matilah!


Ni sapa bodyguard sapa ni? Haziq dan Stanley cam pasangan kembar. Cuma sorang terlebih placenta. Lariiiiiiii...

Pas settle da ngantuk. Tapi temankan Juan and Stan, yang lepak rumah Juan for this week. Memasing letih. Stan KO. Juan erm... cuci peti sejuk (kul 1 pagik nih)

I headed to Pelita to join kak Jue for a quick bite and nak ciao balik. Ado? Last-last lepak pun sampai 5.30 pagik! Matilah!

Eh but seriously, Pelita skang smakin crowded lak. Menci lak camni. Smalam da la tetiba tukau jadik Hard Rock Cafe lak!
Memula geng Harley Davidson singgah. I think ada la sepuluh bijik motor or so. Moka memasing ganas yang makes you think, "well, you deserve that very expensive bike kan, cause obviously you lacking in so many departments". I think only two of them je yang looked like really cool biker dudes.

Teringat lak pakcik seberang laut ni cakap dulu. "Kalau kat luar negara, bikers Harley ni, mampu motor, tak mampu baju. Kat Mesia, majority mampu baju je, motor tak mampu."

Anyway, pas meka sampai I think 10 or 15 minutes later, geng motor besau satu lagik sampai. Ni ada 15 or so bikes. Group ni aku kenal nama. Dari jacket meka, tertera nama Violent Storm.
Aku cari gak ada yang kenal, tapi memang nan ado. Lepas zaman katanya. Sebab kali pertama aku kenal Violent Storm punya group (tak silap bebudak Medan Tuanku), time tu abang angkat aku satu group. Penah naik motor dia yang custom. Makan hati siot!
But tu sah sah zaman Boom Boom Room - which was sometime 1994 or 1995. Matilah berbelas tahun punya cerita. So obviously yang riders skang new generation kot.



By the time kita nak gerak (konon last drink la, last cigarette la), heard someone shouting. Ada sorang mamat moka rempit busuk ni berlari. And then followed by a smaller guy with a helmet. After 100 meter dash gituh, mamat ngan helmet tu campak the helmet which hit the guy in front.

Mamat depan tu slow down and kena tangkap ngan yang belakang tu. Turns out the guy in the back ni polis, siap garikan dak tuh. Dunno what the case was, but attempted curi keta or breaking in a car behind Pelita rasanya. Merasalah plain clothes berlambak.

Half an hour later or so, a patrol car da sampai. But entah apa berlaku, next thing, ada sebuah motor speed past Pelita. And then another. And then patrol car yang pasang siren. Aiyo.. terlepas ke mamat tadik?
Entahlah... tu la kelebihan Pelita. Ada je drama.

I seen woman bleeding pas kena slash (I think attempted robbery), mamat-mamat mabuk bodoh yang bergaduh sampai sepak terajang keta, kak Jue belasah rempit (ingat tak story tu)...

Very the New York gituh konsep, but versi selamat. Eh merapu... nak tidur... tomorrow I have FIVE open houses in total.
Start with Iqram and then Saida. Pas Maghrib patutnya ke rumah abang Asmawi Bakiri sebab dia invite, tapi clash lak sebab janji nak ke rumah Saida dulu. And then lak at the same time ada lak bebudak 6ixth Sense nya. Aduh.. even sultanmuzaffar wat konsep open house besok, tapi tu the last stop kang.

Ok la.. have to be over and done with the beraya stuff. Ahad one last day then next week da back to normal sikit.

Reactions:

0 comments: