Saturday, October 18, 2008

Divas

Here's a guide to making visits to beraya kat rumah orang more fun than ever!

1. Do not plan with a bunch of divas to go to three or more open houses in one day, especially if all of you live considerably far apart from each other.

Dah. Tu je. Heh. Simple kan? But then again memang kalao jadik planning, fun nak beraya beramai ramai.

Cuma cam smalam stress nak tunggu sorang-sorang. My agenda for the day was, sometime about 4 or 5pm nak ke rumah Iqram yang area sama ngan rumah Saida. Then once dari sana, ke rumah Saida terus which starts at 8pm. Plan camtuh, after which run ke Astro Awani tuk open house yang di jemput sultanmuzaffar.

Struck out were open houses ke rumah abang Awie and also bebudak 6ixth Sense sebab clash time ngan Saida nya, and since da plan go to hers da, tak jadik ler nak split two other places dari Cheras with one in Klang and another in Bangi. Matilah aku nak jadik Hiro Nakamura without the abilities kan?

So at 4pm da calling sana sini ngan member member.

And this is what happened.

Diva A - sketchy details pasal when and where nak jumpa. Memula kata nanti call. By 6pm masih tak call atas kata kata 'ada plan'. Merasalah sibuk layan 'sepupu' yang dok rumah semalam. Lain je. At 8pm dia baru nak sampai second stop pas kata nak gi sendiri.

Diva B - Beriya nak beraya. Tapi penuh confident patut communicate Diva A tuk where and when, tapi alkisahnya dengan penuh ngok nya, asik telefon nombor yang salah insisting nombor betul. By the way, Diva A lak sibuk tunggu call Diva B, tanpa terpikir nak call dak tu lak.
Kaedahnya - Diva B senyap je la sunyi tanpa berita. Kol 11pm baru kata tried to go sendiri and sesat. Matilah... tu la akibatnya berangan tau jalan.

Diva C - MIA! Nanti aku call jadik sampai kiamat tak call walaupun beriya. A no would have been nice so others takyah tunggu.

Diva D - Konon nak ikut semua open house, tapi awal awal da kuar rumah gi beronggeng entah mana. Akhirnya muncul dengan groupies ke rumah terbuka kedua and stayed for less than half an hour. Matilah...

Aku pening semalam nak tunggu everyone and waste my credit calling back and forth nak confirmkan jumpa mana kol brapa. In the end, matilah semua! Aku gi redah hutan belantara (matilah hutan belantara katanya...) and found Saida's place on my own.

But mood dan hangin da tak elok. Stayed pun less than an hour je.

But thanks to the hospitable hosts Saida and abang tersayangnya Aman for the hospitality. Memang grand la open house korang. jangan serik nak undang lagik tau, walaopon aku ni da la sampai kol 9pm and balik less than an hour later. Makan pun sempat karipap dua dan kuih raya seketol serta air dua gelak. Heh.. actually aku pegi open house memang makan sikit. Pastu da abih mesti lapar gila.


The hostess with the mostest - caya la Saida! very the hospitable! And sweet in blue ok!


Tuh dia! Mini stage area katanya


Nadia rock abih nampak.. tergugat aku!


Adik beradik konsep cantik rock


The hosts ngan some members of the Akademi Fantasia family yang hadir


Pening cause it started raining. And got lost again leaving the place. So tak jadik last stop. Went for a drink at Pelita with Sarol and borak je. Thanks for being a friend mate, walaopon aku ni memang impossible to deal with kekadang.

Tapi rimas lak ke Pelita malam ni. Seriously ramai sangat orang da ke sana da cam tak best kekadang. Ni rasa cam nak tukar port tak lama lagi.

Dah lah smalam, dengan the coming Deepavali, jam jalan nak gi sebab packed gila Brickfields sampai spillover ke Bangsar. And then there were more people than the usual Saturday night drinking that area.

Masa lalu Jalan Telawi 2 lak outside the clubs, ada berpuluh mamat India berkumpul. Rupanya mabuk dan gaduh! Sampai berdarah katanya. Ceh.. and it was only 1am. Talk about not being able to hold your drinks.

Anyway, thanks Bonda Rock yang tegur ketika coversation konsep women talk dekat Pelita tuh. Sorry ler tak cam sangat. Selain pics, penah jumpa skali je kan? Heh.. thanls for saying hi... kan senang dari nak tinggalkan mesej I saw you last summer ke haper. Matilah again and again.

Arghh! Nak tido. Esok nak redah open house sendiri. One out of five is not good. Today one of one senang sikit kot ratio nak penuhi.

Reactions:

5 comments:

Tok nak jemput kau ke rumah terbuka Soljah sambil menonton filem2 pendek dari yg newbies sampai oldies. Delicious review from you later.

Come on down. See if you still hate my filmmaking style. :-)

Sila bawa Divas A hingga Z.


MAKLUMAT TERKINI MASKARA SHORTIES


Tarikh: 1 Nov 2008
Masa: 8 Malam
Tempat: Rumah PENA
Penganjur: Sindiket Sol-Jah dengan kerjasama Sekretariat Penulis-penulis Blog dan Persatuan Penulis-penulis Nasional (PENA)

Format: filem pendek (dalam durasi 10 minit ke bawah).

Wacana: Siri tayangan filem tanpa sebarang diskusi di akhir acaranya. Konsep kami, “Let the movies do the talking!”

Kos: percuma dan minuman ringan di sediakan,

Untuk keterangan lanjut, layari: http://sol-jah.blogspot.com

Senarai filem-filem yang akan ditayangkan pada malam tersebut:

MAMAT KHALID
“MELAYU 106”

TOK RIMAU
"GRIP PHONE."

KUMPRINX
"HITAM"

CHE WAN MOHD FAIZ & MOHD NAZRI B. ZAINUDDIN
"8 JAM"

NAZ ANNUAR
“MY ALIEN GIRLFRIEND”

SINAGANAGA
“MATINYA SEEKOR AYAM KONGSI GELAP”

JIMADIE DAN CAP AYAM
“KERETA GOYANG”

AJAMI HASHIM
“SMS”

ALIF FIRDAUS AZIS
“HANTU SILAP MATA”

RAMDAN CHE HASSAN
“HAPPY PLACE”

SHAZROL SUHAIME
“ADIWIRA - PROLOGUE”

BENNYLITA RAMLEE
“HARI NI HARI BODOH SAYA CIK!”

ROZINOR RAZALI
“FIVE CHAIRS”

DEAN SHAM
“RMN BROADWAY”

BIN FILEM
“CEKIK”

BATSHEEBA ZALIKA ARSALAN
"KA SI PE CAH"

GENG SIFOO
“SEBUAH KARANGAN BERTAJUK KUALA LUMPUR”

ZAINUDDIN JAMIL
"ULTRAMARINE | iBLACKHEART | SONG OF THE SEA"

SAIFUL NANG
“SURAT SEORANG IBU”

Anda boleh menyumbang dengan mempromosi dan mengulas acara ini di blog, facebook, myspace, friendster, papan kenyataan pejabat dan SMS berantai.

Malu weh ... nk tegur 'selebriti' ... ku sedar siapa diriku ! hahahhahaha ... thanx gak kat u yg sudi 'singgah' sat kat tempat conference tu ! hehehehhe....

...btw Joe ... abg agkat u yg Violentstorm tu sape eh? my beloved Deng pun one of them :D

honestly tak ingat nama dia bonda. nanti aku describe dia when we meet. would love to catch up ngan dia.

ohhhh ... ok. btw drg ada website (yg tak berapded & yg ala kadar jer) heheheheh...kalu free leh ler jengah...kot2 ada pic ur fren tu....http://www.geocities.com/violentstormmc/index.htm

btw ... juz kol me diella :D