Thursday, September 18, 2008

Posmen

Finally dragged myself out of the house to berbuka today, though alone. Really feels good to have time and space on my own away from bothering about anyone. I don't know. It's just one of the days where I just feel I need some me time.

Semalam ada la jumpa kengkawan dan meka ada cita banyak benda aku tak tahu pasal some things which have been going on. All I can say is, you learn some thing every day.

It's amazing, how manipulative some people try to be because they think they can try and do things to further themselves. But the truth is, they are just poor carbon copies of what they see of others and aspire to be, but could never have that natural flair.

Yeap, the entertainment industry is just nasty. All I can say is, dalam industri penuh ilusi ni, pandailah bezakan intan dan kaca.

Still, again, not bothered to think about these people. Seriously. Kerana balasannya akan ada kelak kan. Cuma sapa la kita nak menentukan.

Biarlah orang orang ni dengan kepalsuan mereka, biarlah dengan hati hitam dan busuk mereka. Biarlah mereka bangga dengan segala penipuan yang mereka terpaksa menjalani demi nak menutup kelemahan dan kekurangan mereka yang seribu tu.

Sampai tahap menipu, menghina dan menggunakan cara halus untuk menjatuhkan orang.

One day, aku rasa aku akan menulis buku juga pasal orang camni. It's almost pathetically comic, how they try and gang up on people and yet, they deceive themselves to think people genuinely like them.

Pada mereka yang tatau industri ni dari dalam, lihatlah lebih dekat, dan perhatikan penipuan korang disajikan. Bidang ni penuh dengan ilusi. Sampai ada yang tatau beza halal dan haram. Sampai ada yang menghalalkan yang haram. Korang mesti confuse aku merapu apa kan? Tunggu satu nanti aku keluar sikit sikit cita. Biasalah... kenalah ala telenovela. Kang cita abih bosan lak...

Anyway, away from all that, aku hari ni happy. I promise you guys no more mentioning politics, at least for now. So hari ni takde reference pada the neverending political drama in our country. Tapi aku tanak janji ek I'll stay away from all that for too long. Cuma tunggu more developments je.

Tadik berbuka kat Astro. Aku singgah sebenarnya nak amik cek, discuss projek, as well as gosip ler. Hah... korang nak tau. Aku da dapat gosip Akademi Fantasia yang baru. Berkaitan musim terbaru. Tapi aku simpan saja lah buat sementara ek. When the time is right, aku kongsikan.
Janji nya, tak perlu nak berangan, tapi aku still one step ahead bab dapat gosip tertentu. Heh...

Sambil kat Astro da, singgah layan rakaman program Aznil, Glamor Raya yang diadakan di Studio 2. Memula tuh aku ingat rakaman rancangan Raya ngan artis and all like biasa la.

But it didn't have a single artist. Aku suka! Format dia simple, tapi memang menarik. Melekat berejam gak dalam studio dengan rela melayan.


Kalao korang perasan, ada iklan kata, benda ni open for all to come and sing kan? Tiap hari kat Astro Ria iklan.

So meka yang datang ni dapat nombor. Dan pastuh, cabutan akan dilakukan one by one, after each performing contestant nak determine who goes on next.



Bila seseorang dipanggil tuk perform, they do it like normal la... tapi of course la lagu Raya. Tapi kalao azab ke sumbang ke lupa lirik ke... terus buzzer berbunyi, dan cabutan dilakukan for the choice of the next performer.

Kalao seseorang tu mampu tahan sampai abih lagu, they immediately up for consideration for the grand prizes.

Simple kan? Tapi memang besh! I had a ball! Seperti biasa ada la yang azab. Tapi ada yang bagus gak.

Member aku Ted masuk, dan dapat nyanyi. Tapi dia kena hentikan right at the end of the song sebab lupa lirik. Heh... tapi seb baik la nyanyi sedap. Tak kisah lah kalao kena hentikan sebab lupa lirik pon, sebab janji lagu tu bukan pilihan dia kerana dia bak CD takleh mainkan. And also not to mention Raya kedua kang ditayangkan tak malu la ngan orang kampung bila balik Sabah nanti. Matilah aku dicarut pas ni!!! Jangan nak pikir nak kenakan aku ngan menghantar benda tak elok ngan pakai spray perfume kat aku da (matilah gelak kan siapa yang tau cita ni)


Had so much fun that time just flew by without me realising. And dari berbuka, sedar sedar abih je da midnight masa nak gerak.

Bumped in Su and Sham there, and sempat ler borak ramai ramai kat luar, before Cham dan Burn join sekali sebab meka baru keluar konti abih shif.

Then gerak ke Pelita as usual nak sahur (pre-sahur actually). Bebudak 6ixth Sense as usual pun ada. Meka punch card kat opis kita ni, about a few minutes pasal kita sampai. Yang penting, tak penah bosan kalao bab sahur ni sebab kengkawan ada.
Takyah la nak sponsor baru orang sanggup nak lepak skali. Matilah ko carut lagik...

Tomorrow lak, aku memang akan back out to attend berbuka here and there lah. Tunggu je. I feel another day filled with pictures making a return. Heh... after one rather slow week, at least I do for myself, if not you guys kan.

Ok la... nak undur tuk malam ni. Goodnight... selamat bersahur.. dan selamat berpuasa ek.


PS - Kalao korang perasan the imeem song on autoplay lagu baru. Berapa hari lepas aku da link video, ni layan la lagu ni puas puas. Lagu ni dari 6ixth Sense featuring Noe dari Letto bertajuk Cinta Yang Sempurna! One of the best Malaysian Indonesian collborations ever! Lagu ni baru start main kat Era FM, dan antara mula hot kat Hot FM. Korang undi ler lagu ni bebanyak. Muzik camni la tuk aku new direction of the Malaysian music scene (matilah pas ni rajin orang mintak lagu kat 6ixth Sense padahal sebelom ni tak pandang pon)

Apapun, aku bangga geng sahur Pelita Bangsar aku ni semua semakin berjaya!

Reactions:

1 comments:

nie yg wat tak sabar nak tunggu kuar raya nnt nie...best best...