Wednesday, September 03, 2008

Paranormal

Korang percaya tak benda benda mistik ni?
I mean like seriously?
Aku percaya sebab banyak aku da saksikan ngan biji mata aku sendiri.
So to cut a long story short, hari dalam demam pun yang masih kritikal (yesterday was the worst - hari ni kira mild in comparison), aku ikut ler beberapa teman yang nak berubat.
Erm... aku sebenarnya ada hajat gak ikut ni. Sebab kalao ikutkan, aku nak tengok, betul ke sangkaan aku.
Actually da leh kira dalam masuk bulan da aku rasa cam aku kena buatan orang yang cuba sekat rezeki aku.
Walaupun effect dia takde sangat, tapi susah nak explain. Aku ni jenis benda camni kalao mendatang, I can just feel it.
So anyway lepas member semua da mandi bunga dan sebagainya, masuk ler giliran aku nak slow talk ngan 'bomoh' ni.
And you know what? Everything I thought was true. Aku tak banyak cita, tapi dia yang pinpoint ada orang cuba nak sabotage aku. And orang nya seorang perempuan.
Aku dalam hati aku dah tau siapa orangnya ni pun.
And sampai orang yang melihat tu muka pelik kata, orang sama yang buat member aku sorang lagik ni yang juga ada kena mengena industri hiburan.
Amboi!
Confirm!
Tak perlu nak namakan orang tu siapa la kan. Buang masa je.
So tindakan aku?
Aku lum buat apa apa pun.
Tapi bila ditanya kalao aku nak kembalikan benda tu, aku cuma geleng pala. Entah sebab demam pala aku tak betul ke apa, aku jawab aku cuma nak betulkan keadaan.
Aku tanak berdendam, nak pulangkan benda dihantar, ataupun menghantar apa apa hantaran hati dari aku pada si dia yang lahanat nih.
Cukup pembalasan dia kelak. Siapa la aku nak menghukumnya.
Jadi pada orang tu (walaupun dia jarang baca blog aku, tapi mana tau la kan), AWAS! Niatmu dan perbuatanmu telah dikesan.
Aku pasni cuma amik remedial action je. Yes, bitch, I am not going to do anything, tapi jangan take that as a sign of weakness.
I am stronger than you think. Ko nak pikir benda benda halus ni, keluarga aku sudah lama ada benda yang lebih kuat, lebih teguh dari perbuatan karut ko tuh.
It's called having a God.
It's called having a religion.
Dari ko berupa baik konon dan memantat laki orang sampai meka bercerai, mabuk, berangan glamer dalam dunia hiburan ni, baik ko pikir akhirat tuh sikit. Depan orang, pandai mengucap, bulan Ramadhan ni cuba top up kan pahala ko tuh. Kredit da low, kang abih airtime susah!
Tapi aku sempat ler tengok sapa ler yang busuk hati dan berdendam ngan aku. Apa orang buat dan sebagainya, dapat gak dikesan ek.
Skang aku lebih berhati hati.
Dunia hiburan ni tempat aku mencari rezeki sahaja, Tapi nampaknya ada gak makhluk makhluk bertopengkan manusia walaupun identiti spesis nya nih tak dikenali, in this business for many other reasons of self glamourisation gituh.
Apa apa je la... ko nak cover depan manusia lain leh. Tunggu akhirat kelak. Panjang senarai ko nak jawab, termasuk cuba menutup periuk nasi orang.
I say mencuba cause your niat tuh gagal ngan aku.
And no more pushover me da lepas ni.
Kuasa doa, dan kepercayaan pada Tuhan, no matter what religion you may be is always the best thing. Yes, it's called the power of prayers.


PS - Happy Faz mesej dari Australia (best tak acarakan celebration Merdeka sana?), Bam ajak studio recording meka kat Jakarta tuk Samsons nya third album and my sis everything ok in Jakarta, while my ex ngan boyfriend dia pun mesej apa apa dia nak tolong my sis settle in.
Things are looking up!
A few meetings next week. Minggu ni semua postpone sampai aku buang suwey yang dihantar orang tak guna tuh.
Tunggu la sampai bila ko tak kahwin sebab ko sibuk hantar sial kat orang. Matilah andartu! Memacam manusia skang kan demi kepentingan diri sendiri. Heh... karma is a bitch... wait for it.

PS Pt II - Kalau ikutkan musim ni, kata orang yang melakukan perubatan tuh, trend terbaru ngan menghantar benda sparuh takde kaki tuh. Merasalah penanggal! Heh... Amy da kena. Amik ko! Takyah tengok horror movie! Live lagik!

Reactions:

0 comments: