Thursday, September 11, 2008

Melodi raya

Semalam gi berbuka Melodi Raya, buat aku batal posa jer. Heh... pandai lak salahkan, padahal sendiri tak tahan.

Ceritanya bermula, last minute baru aku terima pelawaan member nak gi. So I headed for Sunway about kol 6 lebih camtuh. Sampai kejap je.

Tapi akibat orang tertentu yang kurang cerdik memberikan arahan, sampai nama tempat pun tak bagitau, I spent an hour looking for the place.

Mana taknya, bayangkan, memula aku parking kat Sunway Lagoon. Memang lokasi venue tuh kat sana, tapi on the other end, so memang lebih senang kalao masuk melalui Sunway Hotel. So after almost 45 minutes peluh mencari, sampai masuk lorong belakang Sunway Lagoon yang gelap gelita dan horror, aku gi amik kereta dan gerak ke Sunway Hotel lak.

Dari hotel, tak sampai sepuluh minit da cari jalan sendiri ke lokasi. Ceh! Dalam perjalanan stress sangat isap rokok. Lebih kurang time berbuka ler, tapi tatau ler kalao aku batal ke tak. Dah pening pening lalat panas camtuh da tak kira. Seb baik aku ni tak wajib posa. Kalao tak harus dilempang beribu lemon da alasan camtuh, kan?

Sampai je pening bertambah. Mak aih! Ramainya orang!

Ingat memula meka laser kat Melodi mintak artis hanya bak PA seorang sebab takot ramai orang sangat. Konon eksklusif ler. Rupanya... aiyo! Berapa bas mek Ani nih mai nih?

Aku berat nak join the group, tapi seb baik ada geng panggil. Faizal lepak area bilik persediaan nak wat show. So lepak ler borak ngan dia. Dari sana jadik baton race lak. Dari Faizal, borak ngan Jojie dan Ella (orang kampung aku tuh!), Nurul, Jac, Zahid and Nita. Banyak sangat nak catch up.

Event camni ler yang bebetul aku dapat spend time ngan meka.

Faizal cita la pasal isu 90:10 tuh. Aku syukur ada artis muda kita yang ada otak. He pointed out too artis Malaysia patutnya tak takut saingan dan jangan nak harapkan nak sekat orang tuk maju. Usaha, dan juga keyakinan dalam hasil muzik kita sendiri patut ada and you have to keep innovating to survive.

Jojie dan Ella lak, kalao dok ngan aku je cita pasal kampung kita, Klang. Aku kira masih ler dok Klang. Meka je skali skala melawat. So cita la tuh nih, sampai bab aku berubat. Dari sana Zahid masuk ngan Nita. Transfer group member. Syukur adik aku yang oren ni kata nanti dia tanya mama pasal menda ni. Ker sebab nak Nintendo Wii aku je, Zahid? Matilah aku...

But on seeing Zahid dan Nita together aku happy sangat. I think they make a great couple, and aku berharap sangat mereka bertahan sampai ke jinjang pelamin. Dalam aku kenal Zahid berapa tahun, aku berani cakap, this is th happiest I've seen him in a very long time. All the best ok baby bro. Walaopon aku tak bagitau ko, aku bersetuju sangat pilihan hati ko.

Sedondon tuh!


Sapa rambut lagik cantik?


Menjeling.. menjeling..


Photo shoot control abih!


Very berserabut!


Ingat tak fesyen Ina Naim masa ABP dulu? Irma nak top that!


Bebudak 6ixth Sense dan pose pelik meka


Adi 6ixth Sense kata dia single! Sapa berminat? Dia nak awek yang leh jadik stok bini!


Nurul lak ada private conversation ngan aku. Takleh cakap pasal apa. Rahsia! Ada yang sibuk tanyakan pasni. Heh!

Ramai gak ler serempak pastuh. Geng Pelita aku in 6ixth Sense, Irma Hasmie. Let's see Farid Kamil, Noryn Aziz, Fara Fauzana... ramai ler. Tapi pas another hour da lepak, ngan bebudak 6ixth Sense ciao. Nak punch card masuk ofis Pelita lak.

Sebab Stacy call aku petang tadi nak jumpa, aku gerak ke rumah dia. Lepak sat ngan dia. Kos dan Laura dari Stacy FC pun ada. Lepak takleh lama sebab rakan sekerja di Pelita da, so pastuh gerak sana.

Borak, lepak dan sahur.

Tired out. I don't think I'm in the right frama of mind sangat nak enjoy berbuka kat luar. Esok ada dua lagik event berbuka. Tak gi kot... tengok camna.

I think I would prefer to be at home. At least over the weekend. Pastu baru back going about. Be blogging soon.

Reactions:

2 comments:

sape nk jadi awek adi, smayang jgn tinggal..

adi kat mane2 pun kalau masuk waktu, smyg..

ade shot adi tgh smyg masa rekoding Mari Beraya.. :)

stuju paan! adi ni dak baik. datang masa je tido. dia takleh dok lama2 nih. huhuhuh