Monday, September 22, 2008

It's finally over...

What can I say! You guys probably heard the news already kan? Obviously lah kan sebab da tengah malam baru aku nak update, so mesti da nampak kat berita kat TV ker updated in all online news sites.

After nearly four years since it happened, my dear friend, yes you sister!!!!... Fazura was freed from the insane charge of whacking someone (so unimportant) with her heels (always stylo - sampai choice of weapon pon kena class).

Aku pun tarik nafas lega sebenarnya sebab aku harapkan ni akan be a new start to her career.

Aku sejak sahur pagik tadik, tak tido. Tapi terlelap dekat dua jam gak, until almost 9am. Bersiap semua, and took my sweet time to head to the court. Actually aku nak avoid being in court. Apapon keputusan, masa tu dalam pala aku, aku rasa firstly aku takleh contain emosi aku kang, and secondly, the media frenzy was something I wanted to avoid too. That and also budak mahkamah bodoh rambut fringe tuh yang kecoh dan poyo yang aku penah sebut dalam posting sebelum ni.

Aku sampai mahkamah ngam ngam nampak sekumpulan orang kat parking, with Faz smack in the centre. Apa lagik... drama la. Dari wajah dia pun aku da tau keputusan time tu.

Selamba tinggalkan keta, gi kat dia. She hugged me and said, "I won!!!"

Ya ampun. Syukur!!! It's over! Finally, the stupid case is over.

Sangkut kat parking almost 15 minutes gak because nak borak and all. Banyak sangat sembang hampir terlupa nak amik pic lak. Actually thought it was not the right time nak amik pics sebab nak celebrate. Ngan senyum kambing aku ajak, "let's celebrate over lunch!"

Merasalah aku kena carut kaw kaw punya kan... gurau jerk.

BFFs Faz and Cheryl


"Now don't let me use my shoe on you..." Matilah aku kena hempuk ngan heels pasni!

We didn't get to spend much time together cause Faz had to leave with her family to spend time with them. Dia pun baru semalam balik dari Australia. So no time to play catch up. Kang esok aku amik video kalao kita jadik berbuka skali. Kalao tak during sahur session at Pelita, as is my usual routine.

Gerak with Juan and friend then ke rumah Bob lepak skali. Layan ler TV. Tak cukup tido sebenarnya, tapi malas tido siang siang ni takot pening pala.

Sampai petang layan TV dan borak je lepak, until it was time to make a move.

Headed to Solaris kat Mont Kiara sebab da janji nak berbuka ngan Sarimah. Got there slightly early and took some pics to forget my growling stomach (I think masa tu semua orang leh dengar da perot aku mengaum gituh)


The venue for our catch-up buka puasa was at Ole-Ole Bali, a beautiful place yang quiet sangat. Makanan? Meletup!

Sempat amik pics with minutes to go to berbuka. Sori ler no pics of the food or anything more. Even Sarimah... sebab masa tu lupa everything, but the food. Heh... merasalah.




It was fun and we had I think a very long borak session. Ye la. Lama tak spend time ngan kak Mah. Nanti dia tak sibuk, aku update ler apa projek dia skang. Tapi God willing, we may have something coming up together. May ek... tak confirm apa apa lagi.

Sebab ada urusan kami ramai ramai gerak ke rumah kawan continue session. Sarimah had to leave then, and we hung out until almost 2am.

As usual, punch card kat Pelita kat Bangsar. Ngantuk sangat. I promise to update more on Faz ASAP. Siap video ek... aku usaha gila babas nya. But whatever it is, thanks to all of you for your prayers!

Selamat bersahur and selamat berpuasa to all.

Reactions:

5 comments:

thank god....
finally
hope fazura akan terus menyinar after dis
send my regard to our lovely faz

yes yes...congrats Faz...send my hugs n kisses to her...muah muah...bestnyerr...i can imagine how u all celebrate it dkt prking tu..hehehe...
alaaa...takder gambar kak Mah kiter ker...hehehe...

yahoo..finally my favs actress of all time WON the stupid court battle ...You Go girl muuuuaaahhhassss

Congratulations Faz and also to you and all her friends yg bersama dengan dia susah dan senang :)

i LOVE her winning dress!!! who is it by??