Friday, September 05, 2008

PUKE!

Erm... jap ek. Sebelum apa apa nak muntah dulu ek. Feeling horrifically pukey! Mungkin disebabkan oleh clip kat bawah ni from the news kot.

Semangat! Tapi yang peliknya kata tak racist kenapa you get the vibes this guy is just so unreal!!! Eeee!!! Geli!!!

Mana taknya... trust the mainstream media to diffuse the tension kononnya making this guy such a martyr. Victimised ler konon.

Padahal takde pun dalam mainstream news reports that the Umno state secretary komen following that yang the reporter who carried the story SHOULD BE SHOT! Don't take my word for it... bukan aku yang cakap. CLICK HERE for the full story.

Now don't they sound just like the lovely folks you want your family to meet...
They sound so rational and wronged kan?

Seriously... what an A-hole.

Nak kata kenapa media tak nak get his response... erm... bukan ke dia menghilang sampai Pak Lah sendiri takleh get in touch ngan dia.

And why smalam papers carried a story kata Pak Lah couldn't get in touch with him? Is this a snub to Pak Lah going ahead with a press conference, backed by Umno state reps tanpa the Prime Minister himself?

Umno Penang da nak tayang kuasa sangat ke sampai PM pun da leh tolak tepi? Kesian Pak Lah kan.. not only takleh handle the economy or the public transport system... skang his own anak buah semua kat Penang pun tak amik pot pasal dia. Aduh...

Let me try and recall.. just how many seats did Umno in Penang menang?

*gelak sat*

Berangan jer lebih la meka nih. But what would I know, aku pun stok pendatang jer katanya *gelak lagik* Unlike them, I have my sense of humour intact still.

Honestly, semakin dekat September 16, semakin ramai ler yang panic attack gituh. Merasalah pas ni entah apa lagik isu yang meka nak salahkan orang lain....

Sorry ler guys, but the political developments now are so menarik. Even telenovela haper pun takde plot cam senario politik negara kita.

But back to things a little closer to my territory.... smalam lupa cakap Bob punya Cinta Terhalang da dicalonkan kat Muzik Muzik. Don't forget to vote this song!!!

Ni satu satu lagu layak ke Anugerah Juara Lagu. I mean after all the crap off late by every Tong, Dev and Harith (teringat iklan keta yang localise the Tom, Dick and Harry).

Type MM C259 and send to 33399 to vote for Cinta Terhalang by Bob in Muzik Muzik

Meanwhile, pada mereka yang tanya kalao aku ok... yeah I'm better now. Tengah konsep detox badan dari benda benda tak elok sejak berubat smalam.Tiga hari ok ler kot.Apapon, ni beberapa pics wanted to publish yesterday. Merasalah ni ler resipi buang suwey katanya.





If you're a little confused, ni slight help. Tuh limau purut tuk buat mandi. Air mineral tuk air jampi (merasalah nak air jampi brand Evian tapi takde), bunga putih tujuh tangkai (nampak banyak sebab ada member member berubat gak - lagikpun beli two dozen RM13 jerk... murah) and finally kelapa dua dua bijik - tapi tetap nak yang packing cantik ok.

So first day da mandi bunga berserta limau. Buang ler segalanya Strange effect on the body. A calming and yet, tiring effect. Susah nak explain. Tapi memang orang berubat tuh da cakap - badan akan letih sikit sebab masuk detox buang benda benda tak elok.

Mmmm.... aku biarkan dulu. Doakan jer everything ok. Karut atau tak, percaya atau tak, terpulang masing masing.

Only thing is I'm equipping myself big time dari orang orang yang berhati hitam ni. Awas! Kalao rasa nak lawan hasil Siam silakan ye (khas pada orang ditujukan itu).

Merasalah made in Thailand!

Of course aku tak dedah anything of the ritual, tapi takde ler yang teramat pelik. Seb baik dapat orang berubat yang funky leh make the experience fun, in a way.

Ok lar... gotta ciao for now. Got some things to do. Toodles.

Reactions:

0 comments: