Thursday, August 14, 2008

Miscellaneous events of a mediocre day

I made my way to Tune hotel tadik for the press conference untuk Pesta Malam Indonesia 2. Sebenarnya aku pelik sebab kalao ikutkan, aku tanak pergi. Sebab Bam da SMS aku kata jumpa on the 15th kerana dia ajak lepak sebab last time they were here, they were kinda rushing about for the two gigs. Tapi ada lak yang bagitau semua artis involved ada.

Pelik gak sebab pikir punya pikir, hari ni baru 14hb. Dia salah bagitau ke?

So headed there, and true enough, Samsons the only band yang takde sebab meka bakal sampai esok. The boys were in Japan still we were told.

Heh... aku angguk je bila diberitahu. I knew that!

Anyway sejurus selesai je, si Bam SMS kata meka baru sampai. I'm assuming he meant baru sampai kembali ke Jakarta from Japan. Dia kata jumpa esok when they get here. Yeay! Eh.. oops! Tak berani aku nak happy sangat... kang ada orang kata aku ni not Malaysian enough sebab bukan seronok pasal artis sendiri tapi pasal artis luar.

Erm... blog aku takyah paksa pun dah content lebih 90% sokong artis tempatan ok.

Anyway, aku malas nak amik pic, so here are the members of Peterpan, Ungu, Slank, Sheila On 7 and Dewi Dewi masa PC. Sori ler tak amik banyak pic. Esok aku amik banyak kalao aku ke sound check ok. Heh... tengok Samsons sound check baru aku gi.. sebab tunggu personal invitation je.

Spot the members of each band


Got the tickets for everyone else masa the event. Siap t shirt yang aku akan hadiahkan pada kengkawan gak. The only thing of value personally to me was the damn parking stickers. Mencik kalao kena parking sebatu time nak gi show camni. Heh.. passes yang dapat tuh semua tuk orang lain.

Aku nya nunggu je for backstage All Access VIP leh? Matilah berangan. Da orang ajak... aku pun iyakan je. Sapa yang tak sexcited kan kalao da one of your fave artists personally ajak lepak.
Talented and down to earth... lotsa lessons to be learnt here dari artis artis sini yang ada yang perasan hebat dan berangan lebih....

All geared for Saturday


Just something snapped on the road. Sapalah yang rajin sumbat bunga matahari celah celah tuh...


Headed to PJ pastu with Juan to lepak with Faizal. Kami lepak ler kat Jaya One lantak Wendy's. Erm... guys and gals.. please ye kalao makan, especially bab burger nih, don't stuff your faces, keep your tissues handy and always be ready to wipe unsuspecting possible zones which may have traces of foodstuff. Contoh mamat bawah ni... tengok hidung dia.

Dude! You got mayo on your nose!


Memula tak sure, tapi lama lama perasan ada mayo hidung dia. And the best thing dia tak perasan langsung. Aduh... rasa evil je gelak gila babiks. Tapi nak tegur dia rasa lagik malu lak kang. So left it be. Sampai kita nak gerak tuh, haram dia lap idung dia walaupon lap molot berapa kali.

After we were done hung at my place in Bangsar sebelom jumpa a couple of friends kat Pelita, including Nur Aliah Lee. Met Aliah bebetul once je, walaupun banyak kali terserempak. Time tu aku tengah final day sebelum wrap my scenes ketika shooting telemovie Gaia.
Seronok gak dapat sembang ngan dia... yer lah... kerap jumpa tak acquainted. Ni dapat pot pet berejam rasa best lak kenal.



Chilled a bit as we were joined by Mohariz. With him being an active local songwriter, we chatted about the 90:10 issue. Heh... berapi gak. Mana taknya. Aku rasa cam sebenarnya ramai ada pendapat berapi pasal isu tuh, tapi yang dilaporkan pendapat mereka yang segelintir yang vocal jerk without considering the majority yang really the ones who will feel the adverse effect of it all.

Speaking of the 90:10, thanks sultanmuzaffar for the mention of my previous posting. At least ada yang speak out on this. I think too many remain silent sebab tak kuasa, atau takut... but something has to be done before more damage is done than good by well-meaning, but extremely disillusioned folks.

Ok la... nak tido da. Esok nak rush sambut tamu ke Malaysia. Unlike some people, I appreciate talent no matter where they're from, and I prefer to be hospitable to people coming to our country without calling them names. Matilah aku kena carut pasnih.... tapi ada aku kisah?

EGP!!!


PS - For more info or where to get your tickets for the rockin' Pesta Malam Indonesia
2 on Saturday, CLICK HERE!

Reactions:

0 comments: