Monday, August 04, 2008

Bagaikan melepaskan anjing yang tersepit

Aku malam tadi makan malam ngan Nurul dan Ika. Terserempak Corrie. Tima kasih ek Corrie @ Adam kerana belanja makan. You still one of the best choreographers in the business!

Pas abih tu gerak ke rumah bebudak. Ingat nak balik pastuh, tapi pas Man dan Pendos sampai, tengok tak cukup transport, terpaksa la aku angkut Stacy dan Cherry serta bagasi stok seminggu ke Astro, meeting point bebudak nak berlepas ke Pangkor selama lapan hari tuk shooting program Raya Akademi Fantasia.

Jangan lak ada speku pasni kata aku menyibuk sedangkan orang yang meminta tolong. Biar dicarut seribu kali, kalao kita wat ngan hati yang ikhlas, ok jer kan?

Tapi biasa la.. dunia ni... ramai yang kekadang perangai bagaikan melepaskan anjing yang tersepit. Motif? Aku lebih tahu kaedahnya. Matilah memacam speku diundang.





Malas nak bebanyak amik pic. Angin tak betui sebenarnya. Ada ler benda main kat pala tuh. Lepak ngan bebudak jap sebelom balik bagik Junior makan. Then settled one more problem jumpa ngan member borak.

Dalam satu problem settle, aku dengar benda tak elok pasal something that's been on my mind.
All I can say is, karma is a bitch.

Aku da banyak ubah skang. Biar orang buat apa saja kat kita. Satu hari nanti ada balasannya. Cuma bukan tempat aku untuk mengadili atau menghakimi seseorang.
So.. turn the other cheek.

Owh yes... I forgive. But nak forget tu susah la....

Aduh... sori la entry tak panjang sangat. Malas sebenarnya. Banyak benda masih mengisi ruang pala ni. Nanti ek aku update lagik.

Reactions:

0 comments: