Sunday, June 01, 2008

You think?

Hah... ni memacam menda yang sampai telinga aku. Kes ni bermula dari kisah gathering nan ado yang diumumkan, and ends in ada pihak salahkan aku tuk konon campurtangan aku ke whatever sampai tak jadik.

Kisahnya simple.

Arituh online peminat Nubhan, umumkan ada gathering ngan dia dan Riz dalam forum Cari. Dan benda ni sampai meka tukau topik and announce dan mintak tolong war warkan pada semua. Tu ler yang tertulis. Sampai nak mintak list official website promo nih.

Kat rumah fan club Riz pun ada disebut pasal gathering tuh giving the impression that it was open to all. Setau aku, bebudak ni takder ler dibenarkan aktiviti lain camnih time tuh, so pikirkan... kalao bebudak tak muncul kang... ada yang marah, ngamuk dan sebagainya.

So call Man, dak dari Maestro (wei sembuh cepat wei kaki lu) yang in charge bebudak. Dia cita, kuarga Riz mintak izin lepaskan Riz that time sebab opah dia nak balik kampung nak jumpa before that. Logical.

Yang tak logiknya ada pihak sibuk usha bak Nubhan skali. Ok ok.. takpe... member.. ok lagik tuh. Yang bebetol tak logik, perjumpaan peribadi Riz ngan family dia, dikompangkan seperti seolah olah benda nih gathering olh pihak tak bertanggungjawab.

Aku cakap Man, benda ni da announce belah fan club Nubhan especially. Bab fan club Riz ada disebut. Tapi dari bunyinya yang mengajak turun, aku tanya Man, biau betol sebab takde dalam jadual. Kang peminat tak dapat jumpa satu lagik hal. Hormat la privacy bebudak tu for some time with family. Orang lain pun AFUNDI gak, tapi takde beriya no life sampai camni.

Anyway Man terkejut benda ni da tersebar sebab it was mean to be family affair jer, bukan gathering beratus orang kat NZ di Setiawangsa, and things were called off.

Pastu, masa ke Maestro aritu masa serempak Riz, dia tanyakan kenapa 'mereka' iaitu peminat tertentu, begitu salahkanb aku katakan aku cause pembatalan tuh or something.

I shrugged it off. Lantakla...

Al kisahnya, cita skang yang di jaja, aku bersalah atas peminat tak dapat jumpa bebudak tuh lak. Konon aku nih celupar pecah lobang.

Wei.. budak tuh baru kuar. Biarla dia nak jumpa family dia. Kalao nak committee dijemput family ok la lagik... tapi professional la sikit... ko fan club jerk... orang appreciate tuh jangan la expect orang nak ikut telunjuk lak. Ni ada pihak yang sibuk kecoh orang ramai kata open to all without respecting keluarga.

Pastu based on security and also privacy reasons, benda ni called off. Aku lak to blame...katanya.
Seriously... kata peminat. Sabar ler. Biau budak tuh bernafas dulu. Tak paham lak yang sibok sangat nak kompangkan personal event. Bagik ler budak tu spend time ngan family. Beriya pandai pandai jerk yang terlibat kecoh nih.

So anyway, to cut a long story short, aku da berjaya identify pihak kecoh tuh berdasarkan lidah berbelit orang tuh yang banyak molot lak ngadu sana sini pasal aku. Jaja memacam kisah sampai fitnah pon berlambak nak main lagakan aku ngan orang lain.

Kalao da terer sangat wat cita, gi ler amik bakat tuh jadik penulis novel since bab fiction ko memang hebat. Ado? Takkan gersang merembes sampai terdesak camni?

Kesian bebudak nih dapat peminat takde otak.

Ni la akibatnya andartu menopause nak sibok beriya.

For the last time... leave me out of your drama. Or else. Jangan nak lagakan aku ngan sesapa hanya kerana ko tak dapat nak tayang kuasa or merembes lebih dari dikehendaki. Loyalty bermusim ikut demam Akademi Fantasia perlu ke?

Bosan la.

Anyway... keep it up and you will see my true colours. And I do mean it. I know your backstabbing activities. Depan wat baik blakang kutuk aku. Jangan sampai aku naik hantu da la.... nyesal kang. Da la tajuk album perangai tu ala lagu Ular Anita Sarawak... kang tukau tajuk album Mengundang Malapetaka camna?

Kalao gersang lu punya hal la. Jangan wat taik ngan aku.

Bodoh.... aku sibuk berapa hari ni nak settlekan memacam sampai berkampung kat rumah business partner dan sebagainya nak siapkan proposal dua tiga yang berjela, apart from the endless meetings sampai tak cukup tidur, the last two or three days, Hardly need your cheap ass drama.

Masih tak paham konsep Akademi Fantasia? The show is over, f**khead! Life goes on. Ko masih AFUNDI ke? Seriously... suddenly nak beriya defend konon padahal, amik kesempatan merembes. Semua orang yang sokong their favourites, tak sampai obsessed la!

Tarik nafas... keja lebih penting. Nak independent bab business ni bukan senang.

Takpela...pasrah je. Usir asap, meninggalkan api... kalau diizinkan, tak ke mana rezeki aku dalam kerjaya baru aku... walaupun ada yang feeling iklan Mayfirst interruption gituh nak kacau my mojo. Biarkan saja mereka yang bak peribahasa, ayam terlepas tangan berbau tahi. You know who you are... and you know why you doing this and yes, you can stop denying you feel guilty nd takyah nak recruit orang ngan sebarkan lebih cerita.

Get a life.

Pada Riz and Nubhan, can only hope you guys learn to deal with these kind of people yang merembes sampai lupa diri. For the REAL fans, keep it real and support these kids sebab talent... bukan sebab merembes.

And pada pihak yang kecoh sangat... here's my two finger salute to you.
Aku paling kesian serious cam dulu... sebab peminat, kang orang meluat ngan bebudak jerk....

Peminat konon.. wat malu je, Tak reti hormat pengurusan artis dan cara operasi dan sibuk nak salahkan orang sedangkan pihak bersalah yang kaki kompang info.

Thank goodness
Nadia FC selama ni dan Stacy FC has been staying out of affairs of the kids for their own good and liaising with the family to keep supporting the kids the positive way. Tuh pun ada orang nak meracun. Perlu ke? Aiyo!

Salute pada mama dan papa Nadia yang keep in touch ngan
Nadia FC to work together. Yang penting nya fan club tak membelakangkan Maestro, pihak pengurusan bebudak ni and organise things without intefering.

Stacy FC pun at east laid back. These kids semangat walau memacam problem, at least tak kacau hidup orang.

Jangan pas ni ada yang kata aku hentam fan club lak. Aku hentam sorang dua jerk yang cakap tak serupa bikin, perasan hebat dan nak bak mulot jerk.

So to the rest... kalao sampai tahap susah dapat cooperation kang, paham la sebab perangai orang yang tak diingini from within the organisation yang menyebabkan keadaan ni.

Tuk orang camni... I dedicate this song to you.








On a lighter note...and definitely more menceriakan, ni some pics of Stacy masa arrival di Sabah yang aku terima dari John Smith of Stacy's OFFICIAL fan club website. Korang enjoy the pics jer... and kalao nak tengok lebih, usha kat sana by CLICKING HERE. Here are some photos of Stacy's family, friends and fans at the airport smalam welcome her back to Sabah.

All pics kredit to John Smith (Rojak) of Stacy FC









Tired abih sebenarnya. Last 48 hours slept only an hour bersengkang mata nak finish my stuff. Ni pon baru bangun tido pas a nice six hour sleep! Missed an online meeting sebab tak tahan tertido depan laptop. Leh? Amik ko!By the way, semalam meeting kat Pelita, serempak ngan Jac yang baru habis Relay For Life for the Malaysian National Cancer Foundation which I will be handling a project for soon. Tuh and for Malaysian AIDS Council. Bab job PR ni best sikit sebab duit masuk seketul. Ok la guys... over and out. For now.

Reactions:

0 comments: