Thursday, June 26, 2008

Rasain!

Amboi semakin melampau nampaknya. Takperler nak main serang serang blog ngan tuduhan memacam. Sampai ada lak binatang meroyan kat public memacam. Mana taknya. Ish ish ish.. I thought I explained the whole Nubhan and Stacy situation dah. Tapi nampaknya ada yang masih tak puas hati.

Aku dedicate entry ni hanya pada mereka yang bahlul sangat tak paham bahasa yang merimaskan semua pihak tapi konon dakwa mereka la penentu jodoh hidup orang. Uwaa... very God like da leh main tentukan jodoh orang.

Here aku nak settlekan several things to hopefully clear the air pada mereka yang tak faham apa yang berlaku sebenarnya, dan juga sebagai last effort aku nak explain pada sapa yang cukup dogol tak reti bahasa.

1. Aku kongkong Stacy?
Sejak bila lak aku kongkong Stacy? Konon aku nak kongkong Stacy la, just because aku kata gosip Nubhan dan Stacy bodoh sangat dan merugikan je bebudak ni yang kerjaya baru nak mula.
Ish... da kalao lemau cara pemikiran nak wat camna.

Aku sekarang ke hulu hilir bersama Stacy bukan sahaja ATAS TUGAS (oops... terlebih sudah) tapi juga atas kepercayaan pihak pengurusan dia, dan yang lebih penting, keluarga Stacy dan Stacy serta kakak dia Cherry yang berada bersama ngan dia di Kuala Lumpur ni, as well as restu kelab peminat. Ko kenapa nak main tuduh tuduh ek?

Sebenarnya bukan takleh teka asal usul tuduhan ni. Yang asalnya tu la yang nak dok kepit sana sini ngan orang lain, walaupun tidak berkenaan. Jangan aku bukak cita da la. Jangan ingat sorang je mampu nak wat sial. Pada individu tukang rasa hebat nak main api tu, awas... karma is a bitch.

2. Aku benci Nubhan?
Aisey... aku lepak ngan dak tu pun takde peluang. So camna nak benci. Kan aku da kata berapa kali (tapi yang da bodoh tak paham bahasa memang la tak reti kan? - tu la time oran g mintak skolah obses gosip artis jer)

Sedangkan Toi, Stanly dan Ika yang aku rasa kena paling kaw punya kritikan dari blog aku pun, aku honest ngan meka what I said and why. Ok jer! Tuan badan ok, yang lelebih pepandai lak ke?

Anyway, aku takde pe ngan Nubhan, suka ke tidak, personally aku tak kenal dia camna?

You can only make judgements kalao kenal, ataupun berdasarkan spekulasi diterima mengenai seseorang. Usually better la kalao based on personal judgement bila kenal... sebab dengar mulot orang ni, kekadang kutukan makian yang ada agenda sendiri (oops... terlebih sudah!!!)

And siapa kata aku tak pernah duduk sekali dengan Stacy dan Nubhan? Hanya kerana aku tak jaja persahabatan mereka sebagai gosip murahan... letih... ish ish ish

3. Stacy lupa diri?
Apa lak tuduhan camni kat @15 masa Stacy chat. Terus terang aku cakap, Stacy ngadu dia terguris ngan tuduhan camtu. Lupa diri setelah jadi juara hanya kerana dia mintak jangan gosip dia dan Nubhan jangan diteruskan?

Aiyo! Sekarang itu pun anggap lupa diri ke?

Come on la guys. She is 18 years old. She loves music and she is using her God given gift nak sara family dia. Pikir la sendiri! Bukan semua orang cam individu individu bodoh tu, takde wawasan atau cita cita nak memperbaiki taraf kehidupan diri atau keluarga.

4. Nubhan dan Stacy bercinta, lain lak yang melenting?
Hello... again for the last time. Yes, Nubhan dan Stacy adalah rapat. Siapa nafikan mereka kawan rapat?

Cuma mengarut tahap taik unta la nak paksa paksa nak kenen lebih lebih. Benda tu memang tak perlu nak overdose sebab it will affect their career in the long run.

Biasalah... as I always say.. orang lain la dok untung dari keadaan tu. OPEN YOUR EYES!

5. Soal jodoh jangan dihalang
Aiyo sedapnya cakap tapi tak dengar diri sendiri berucap ke? Aku meluat orang asik kata jangan halang jodoh Stacy dan Nubhan... but in the same breath insist both of them have to be together.

Back at you!!! Jangan la halang jodoh meka, kalau tidakpun, jangan la paksa. Apa la dosa bebudak ni sampai ada spesis yang bodoh nak sibuk sangat life orang lain? I guess some people have nothing better to do.

Those are several things I wanted to say. Tapi don't take my word for it. Tunggu by the end of the weekend. Tu je aku leh cakap. Tunggu ada statement keluar. Sabar je ek.

But the last thing aku nak clear. Pasal SABUN atau whatever name the alternative fan club for both Stacy dan Nubhan goes.

Aku tak kisah langsung PADA MULANYA. Lantak ler... bebudak tu rapat, expected pun da akan kena gosip. Takde salah pun.

Kalao betul pun, ok jer.

Tapi yang sakit hati tu, ada pihak yang mempunyai agenda sendiri tuk menjual cerita busuk tu.
Itu yang bagi panas hati tahap gurun Sahara wo! Biasa dunia hiburan ni banyak politik. Yang indah tu, nama gah konon, jangan disangka tak berhati busuk. Aku malas nak cerita panjang panjang.

So pada yang NUCY tuh yang tinggalkan komen tak berakal (how old are you? 16 years old fail PMR dua kali ke?), dengan meroyan memacam, all I can say is you're really, really stupid.

Good luck to you in thinking you are doing Stacy and Nubhan a favour. Nama peminat entah tul ke tak, ke saja sebahagian agenda seseorang. Oops! Ke sebenarnya memang bodoh tak paham ni semua agenda murahan.

Again I repeat. Biarlah bebudak tu kawan. You might think saja suka suka nak kenen kenen, but ada limit to this situation ok. Jangan sampai macam Stacy kena kat @15 tu. Orang nak chat bersama peminat, sampai nak layan soalan pasal gosip dari perkembangan kerjaya. Tu ke yang peminat sejati nakkan?

Sepanjang chat nak ulang beribu kali tanya pasal 'kekasih'? And then bila cakap cuma kawan, marah lak. Kata kawan rapat cam ngan Riz, kena tuduh lak Stacy ni skandal ngan Riz. And then pastu kena hina lupa diri lak konon sebab lupa cinta bersama Nubhan. Macam macam....

I want to use so many words which aku da lama refrain from using in this blog - so korang pepandai fill in the blanks on how I describe orang orang _____ ______ _____ ______ camnni! (sila isi ruang kosong ngan description yang sesuai)

My last statement. Tunggu official announcement on this issue coming up by the end of the weekend. Pada semua peminat Stacy, Nubhan dan SABUN jua... dengarkan sendiri.
Until then.. ciao bellas!

Reactions:

0 comments: