Friday, May 09, 2008

Musim mengAFUNDI

First of all tahniah, and also terma kasih ler pada Nadia FC for the event Kempen AFUNDI Nadia AF6 smalam, and the invite to join kat NZ di Setiawangsa. Pulang gak wo kat tempat banyak kenangan Akademi Fantasia. What was it... two and a half years ago sejak MC kan event Kenduri Roti Canai bagi ZA8FC kat sana?

Memang besh dapat jumpa ramai geng kat sana, walaupun moka majority familiar belaka. Yang tak penah jumpa, tapi serempak kat forum pun ada. Besh... besh... at least berani munculkan diri, bukan jadik cam sparuh nih spesis yang cakap jer lebih tak berani tonjok moka tapi cakap manyak hebat. Matilah sempat mencarut lain lak kaaaaannnn...

Anyway not too many pics, but untuk peminat Nadia, CLICK HERE to join the fan club. Sorry ek guys sebab join lambat.. still nice to meet all of you.




Sempat jumpa mama dan papa Nadia as well. Awesome tol meka nih.. jenis rilek jerk. Sambil kita ramai ramai mengumpat, mama Nadia pasang telnga jerk. Heh.. sori ek auntie kalao tercarut depan. Tak sedar auntie ada tuh! Matilah aku!!!!

Eh okla.. wanna make this a short posting (as if!), so on to the recap of Diari malam ni.

Dari Akademi Fantasia 6 - Minggu 8 hari kelima

Owh look. Pwetty boy cwies! How sad! Owh look... definitely not pretty boy cwies too!
Damn, what's with the intro of Nubhan and Toi sniffing away like a couple of saps. Lemau lah camnih. Aduh... you just know sympathy votes are going to pour in, no matter what the reason.
Just how bad can things get? Well to put it this way. Nak recap balik this episode of Diari, I was tempted to even break my damn LCD TV out of frustration (alasan nak beli plasma ker?)
Stanly, Toi semua hopeless nak mampos? What the hell are they still doing in this competition.

This is such a farce!

Tak kisah la ada yang menyalak kata best ker haper ker... truth is they're just horrible and will have no future in singing, and meka merompak peluang bakat yang tak dapat tempat dalam Akademi because of them.

It happens every year.. ada jerk yang waste of time and space dalam Akademi, and these two are basically it.

Contoh, cam whore in Toi. Sibuk nak pics anak dia or whatever la apa la, tapi bila kata he's got to wash the dishes sentap sikit lak. Keji kan.. I mean what the heck is wrong with him?

Nubhan is so damn sibuk lak pasal nak carik topi dia nak cover pala botak dia. Penting ke? Erm.. labuci pada cap dia yang muncul tuh angkara sapa ek? Well, it's gold, it looks cheap, and badly done. Can we believe Jasmi Rejab has somethig to do with it?

Apa lak bebudak ni lepak lepak cita? Celah tuh Nubhan burp.. erm.. manners obviously lacking.
As for Stanly sibuk cita memacam. Anak buah makan sotong la... whatever la. In Stanly's case, that surely is cannibalism!

Berdepan ngan Ramli, bebudak nih nampak sangat unprepared.

Toi - lupa lirik and diberhentikan oleh Ramli. Padan moka!
Nadia - was stopped too but tatau atas debab apa.
Nubhan - lupa lirik pun. Syafie wat muka da sebab sumbang.
Riz - menjerit lak...Ramli terus muka constipated.
Stacy - like Nadia stopped but tatau why.
Oops! Ni the actual evaluation.
Toi - Bung Ramli kata lagu ni paling senang and still he screwed it up (matilah kata exactly abang Ramli, you screw!) Heh... kata abang Ramli last dia nak bagik Negaraku saja,
Nubhan - Kena marah sebab nyanyi ballad sama saja dari dulu. Terus sentap bung Ramli kata malas cakap da.

Bung Ramli kata sapa tak layak, terus dia tolak ke tepi ketika lagu bonus, especially those yang selalu screw up like Toi dan Nubhan.

Stanly ditegur to control his vocals. Nadia di mintak berjaga pitching dia.

Nubhan lak asik salah note..

Heh.. merasalah semua kena bambu! Padan moka. Akibatnya? Kesentapan ya amat! Siti Hajar, Syafie and Genervie tak larat layan terus.

Quote of the week by Siti Hajar.

"Kita nak tolong sebenarnya. Kita bukan suka nak marah. Saya pun...Sebenarnya kesian nak marah, marah, marah camni kan. Muka saya pun cepat jadi tua. Elok elok tegang jadi semua kendur tau tak?!"

So not only is Nubhan having hair and hearing problems, obviously he has a serious need for anger management issues. Matila ko nak sentap sentap. Kena tegur sebab tak mampu nak sentap dan nangis. Aiyo! Memang dalam Akademi kali nih very the Naluri Lelaki majoriti yang tinggal.

How to gain votes.
Step 1 - Sentap!


Step 2
Nitis air mata light light


Step 3
Just go for it and cry!!!
Ada ke yang merembes tengok nih???!!
I thought I thaw a bald spot!



Screw trying... isn't it time for these kids to bloody understand does it matter if they try or not? Results are important and yang penting the performance.

So screw you la kalao nak nangis nangis. Ni la personification ARTIS MEE SEGERA!
Malaih tul Akademi Fantasia jadik tempat bottom losers melangut ok.

Di bawa keluar classroom, Gen kena counsel Nubhan lak. Leh dengar Toi in the background mengadu entah ngan sapa lak.

Tergelak ngan Stacy dan Nadia kata kesian kat Mojo Jojo kena marah. Matilah!!! Gelak sat! These two are just too cute for words!

Cute, talented and also charitable!


Alamak.. tuh diah! Toi ngadu ngan kak Fati lak.

Alasan piles up with Toi yang kata dia biasa cepat pick up, bila masuk Akademi baru camni. Podah!!!! Lomau!!!!

Tuh dia dapat pic family terus nangis! Kalao tak beriya cam whoring tak hengat tanak belajar. What's wth all the f***ing tears? Nak sangat masuk Akademi kan? Usaha la.. bukan keja menangis.

Aku rasa nak nangis bila kak Fati kata anak Toi cam muka papa dia. Kesian tau dak tuh tak bersalah! Cam kena sumpahan lak.

Cam whore tetap nak join gak nangis! Anything for camera time!


Alamak.. next up for counselling. Nubhan... again!

Aduan demi aduan...

Owh.. Aizat masuk ke dalam Akademi lak. Eh, mana cikgu Siti Hajar yang kata dia nyanyi. Kang ajar Nubhan jadik lagik kritikal lak. Heh.. ampun! Main main jerk. jangan sentap.

Riz tanya Aizat camna kalao dapat lagu tak suka. Credit to Aizat at least dia bagi sound advice nak just take it all in and do your best no matter what.

Oh have mercy! Nak kenenkan Riz dan Nadia lak. Keji! Very the fictitious!

Moving on...

And I do mean moving on sebab have to layan all these kida practising on their own. Honestly I think a lot of people are going to crash and burn this week.

Forget Stanly.. letih nak komen dia. Toi lak cam penyanyi kenduri kahwin. Riz masih tak paham lagu dia, while Nubhan looked more lke he was trying to hapal lagu than trying to deliver it the right way.

Oh for heaven's sake... nak try kenen Riz and Nadia together. Heh.. aiyo.. sebab Nubhan sibuk nangis terus takde orang lain nak kenen kan ek. Kesian production terpaksa desperate memacam sejak Alif kuar.

Pas nangis.. tuh dia.. si Toi cam whoring lagi. Keja dia jerk nak fool around jerk.

Sapa nak bet Kutip was Ramli MS time tuh? Matilah aku pecah lobang.

Oh there goes the fire bell. Erm.. hey Mawi masuk. But motif fire bell.

Beriya Mawi nak explain pasal Hotlink promo, Toi beriya. Harap jadik duta la tuh.

Anyway, I think Mawi was right in telling them so many things. But he's still learning so maybe not the right time yet sebab he's still maturing.

Anyway bab bung Ramli pakai baju melayu lengkap capal memang Hari Ini Dalam Sejarah. Haiyo... and you thought it would never happen. Seb baik bukan baju Melayu kain kaler pink with bunga bunga.

Matila "this is sandal, not capal" kata Ramli.

Heh..

Jeng jeng jeng...


Cam tak caya lak!


Evaluation time.

Riz - needs for input for the song.
Nadia - improvement, clearer vocals.
Nubhan - needs to control vibrato
Toi - diberhentikan sebab step lapan ribu artis da buat. Bila dok pacak je, bung Ramli tahan gelak. Better singing katanya... natural turn katanya.
Stacy - performance drop katanya but no explanation.
Stanly - "Agar aku lelaki.. KEPIT! Tu abang Ramli cakap ek.. heh!
Lagu bonus lak... erm... honestly kan these songs suck la for concert.

Ramai jadik prop katanya.

Ending with Mawi tayang magic dia. Motif Stanly eyeball Mawi camtuh? Taste ke?

Dahlah... panjang sangat. Terlebih sudah...wah!

Reactions:

0 comments: