Wednesday, May 28, 2008

Konsert Final Akademi Fantasia 6 - Part 1

Aku kol 4 petang da sampai tapak karnival ngan Nafi to meet Juanyang da memang awal pagi melangut sana. Lewat sikit aku sebab rush carik air horn, yang masa sampai je kat stadium pasang, bunyi cam kentut. Actually I think I can kentut louder than that too so kind of pissed off.

I have to say, kali ni karnival yang paling BEST ever aku pernah experienced. Musim musim sebelum ni pun best kot tapi kali ni aku memang lama lepak and had fun like hell.

Start lepak booth Alif FC. Sebelah booth tuh, jiran rumah sebelah Nadia FC. Seang dua rumah tuh rumah Pepari atau Riz FC. Sebelah rumah meka lak Stacy FC.

Aiyo.. kecoh! Sampai geng Alif FC dan Nadia FC start joget lambak ngan muzik dari Gempak the Musical yang ongoing kat depan jerk. Beberapa orang dari Pepari pun join. I'm actually glad that MOST were ok with each other, because it was the final, and whatever differences tuh, put aside, Tonight nak celebrate, tak kisah la suka ke tak results kan?

Still, I know ada ler beberapa ekor tuh tak puas ati aku kerana statement statement aku. All I can say is, oh bloody grow up. Ni cam tengok bola jerk, masa sorak ker haper ker, you shout for your team, and yes, you may occasionally put down the other team. Not to mention, supporting someone, ko takkan nak dengar the negatives... so you get worked up.

But digressing, REAL fans of Akademi Fantasia know once the season is closing, we pull together and have fun no matter what. And weirdly enough, the poco poco was what pulled most of us together.

Fun gila tapi peluh tak hengat! Ada gak guna bawak perfume Versace nak sembur merata (time konsert pun sibuk sembur sana sini alao show busuk).

Here are some pics from the carnival. Sorry aku tak amik lebih. Either sibuk poco poco, or recovering because too tired pas ikut bebudak. Biasalah... umur catching up. I'm 32... you guys have to forgive my lack of stamina. Matilah statement!


Rumah Stacy FC



Syurga Pepari


Rumah Nadia FC


Rumah Alif FC


Nadia FC rumah paling grand! Berbelon bagai!


Siap belon promo tuh!

Reactions:

0 comments: