Thursday, May 29, 2008

Decisions

First of all, I mentioned semalam aku tengah pikirkan sesuatuh. Finally came to a decision, and this is what I have to say.

Terima kasih bab semua yang sokong ketika kemunculan aku dalam telemovie Gaia arituh, it was a learning experience for me in so many ways.

However, ngan musim kedua tengah shooting, aku da cadang nak tarik diri dari production for season two. So no more Master G, unless they still keep the character in with someone else.

Yang penting, aku da pikirkan masak masak, I don't think I want to do it for season two.
Moving on, berapa hari nih, aku sebenarnya nak rehat. Yerlah, Akademi Fantasia sudahpun tamat. Time to focus on so many other things that I need to do.

Benci sebenarnya the corporate practise, ngan paperwork pelbagai, but hey.. nak masuk dunia ni kena belajar lor.

Yang penting, mulai sekarang usaha aku, aku yang akan get credit, and get paid for it.

Biasanya kalao wat sesuatu sebelom ni, kekadang tak dapat credit, kekadang tak dapat bayaran, kita wat kerana passion, but I guess that's always mistaken for being gullible. It has happened too many times to me in the past, and while I never used to mind, now I do. Other people rake the benefits, takkan aku tak deserve to get a piece of the pie.

Need to work harder to continue on the path to my dreams, and not allowing anything to stop me.

Today was one of the many days thay will be my staple routine for the near future. Paperwork.. preparing proposals and all.

Tapi nak jadik cita, pagi tadik ke warehouse sale. Hari pertama of a three day sale tuk jenama Lewre. Kira tiga empat ratus gak ler harga kasut kasut dia.

Aku pun sibuk ke sana awal pagik da gih. Benda tuh start kol 10 pagik. Aku sampai 10.15 pagik da gila!

I didn't take any photos of the sale sebab seriously gila despite it being a working day!
Orang berasak tak hengat cam bagik kasut pree jerk. Mana taknya. I got a tan pair of pumps for my mom. Retail price about RM300 plus harga sebenar. Simple but classic. Harga sale? RM70 jerk.

For my sis, two pairs of black pumps, one dekat pattern Guess dia beli, for just RM50! Another pair tuh dapat tuk RM30 jerk. Matilah harga pun cam Jukebox lak (motif tahu jerk tahu harga Jukebox?) walaupun leather.

Also a pair of party heels in pink for my sis punya member which had several rows of diamante also at RM70.

Kan da kata... aku ni shopaholic. Walaupun beli tuk orang lain pun kepuasan tak terhingga tau! Janji discount. Damn! Ni lah akibatnya sejak dapat duit VSS control sangat bab shopping. Sampai kasut heels bukan aku leh pakai pun leh abihkan RM220. But all in all, the retail price for the four pairs of shoes (two Lewre, two under the Luxury brand) pun da over a thousand. So definitely worth it.

And more so bila mak aku try dia suka sangat sebab orang tua aku ni suka nak vogue nak pakai heels. My mom funky ok.. umo jer 62, tapi tetap maintain.

Esok thinking about going back again, so sapa nak ikut jom!

Just kena beranikan diri sikit.

Whoever coined the phrase that the women are the weaker sex, has to be a man because he has not only not gone through labour, tapi tak pernah ke shoe sale! Time ni la kaum Hawa mengganas ok!

I swear I got whacked out of place by a 70 year old woman who was angling for a pair of heels yang ijo pucuk pisang gituh. Matilah! Had to do a little pushing and shoving walaupon rasa bersalah sebab aku lelaki tak elok gituh nak tolak pompuan.

But hey..bab sale ni, it's all about equality of the sexes!

Dalam keta excited sebab nak tengok apa aku beli


Where my RM220 went...


Ni info sale.. sempat lagik korang nak gi


Seb baik aku da lama risik shoe size mak aku (a six).Aduh... tapi worth it siot. Korang kalao sempat usha gi lah. Tapi pada ladies yang kaki bukan antara size 5 to 8 tuh, baik gi awal sebab other sizes payah nak cari kalao lambat. Ko hengat ko sorang jer nak kasut mahal for a cheaper price?

For your info, the shoes memacam pattern ada. From wedges to pumps to sandals to court shoes... kasut lelaki pun ada. Semua antara RM30 to RM70, though none to my liking. Go take a look. Definitely one of the best sales in a while.

Sampai rumah tengahari, tido jap sebab letih siot mengharungi lautan wanita wanita pantang tengok kasut murah..

Got up a few hours later and continued proposals.

Malam ada meeting nak discuss some projects. Ada berkenaan budak finalist Akademi Fantasia musim keenam ni... tapi takleh cita lebih for now. Hush hush... tunggu confirm aku announce. Tapi aku rasa bebudak fan club pun da tau. Tapi diamkan dulu ek... nanti aku mention sini bila confirm.

Dalam time lepak ngan geng Maestro, Haziq dan ayahanda dia and his sister pun ada. Sempat cita pasal album Haziq. Cantik cover (tapi ingat ek Ziq.. buang payung tuh)

Haziq pose handphone dia... lama punya ok.. dia jenis bersederhana tak suka tayang. At least ada kaaaaan...


A lot of things discussed ngan pihak Maestro. Baguih ni. Nanti jer la ek aku cakap apa dia. Exciting times ahead with many things to look forward to. Will keep you guys posted.

Reactions:

0 comments: