Monday, May 05, 2008

Cam whores!

Zoomed off to Astro as first agenda for the day which started quite late for me. Janji ngan the guys nak chill with them to meet Alif. Pendekkan cita, banyak la Alif cita gak pasal rumours and all. Kesian dak tuh misunderstood.

Ok kalao ada yang minat Alif... and want to know the truth, memang Alif ngaku dah ada awek da pun. Cuma dia tak nak cita lebih siapa orangnya sebab tak nak orang tuh kena tempias because of the attention.

Tapi kalao korang ada tengok pic yang disebarkan tuh, that's not his girlfriend. Tuh cuma kawan jerk. So jangan la salah anggap la pulak.

But he was a cool person to hang out with, and rasanya he is one of the few dari musim keenam nih yang ada personaliti (walaupun kalao atas pentas cam kejung tak beremosi). Anyway... cut short.. ni tuk sesapa yang minat Alif.



Also put together a short video pesanan Alif to everyone yang support dia, so sapa yang minat... layan!!!

After it was done, headed back home to take my folks gi nak settle some stuff. After we were done, rushed to the launch event of The Malay Mail kat Nikko Hotel. Heh.. walaupun aku officially da out of the paper, tapi sebagai contributor, gi gak meriahkan event.

Tak wat per pon... makan, minum dan cam whoring jerk. My cam whoring partners for the night? Dayang and Hannah Tan.

These two babes memang fun gila... pala semua sama jerk yang tak betui. Matilah carut diri sendiri!

Moka aku blur jerk.. tu la... lain kali nak cam whore pastikan cukup tido!


Arghhh!! Ngantuk gila babas! Tomorrow jer aku update pasal Diari ok. Tak larat ari nih. But for those of you yang nak tau lagu tugasan minggu kelapan, here's a quick run down and what I think of them.

Lagu Tugasan Konsert Akademi Fantasia minggu kelapan
Nubhan -
Hanya Engkau Yang Mahu (Aizat)
Strong song, but for the wrong person. Aku rasa lemau jerk kang dia deliver, as usual. But the song doesn't really require a powerhouse, so leh la cover kot. Still.... hopeless la.

Riz - Laskar Cinta (Dewa)
Bai bagi lagu updated sikit cam Dewi. Perlu ke Laskar Cinta. And is this Chapter One or Two? Erm... No problems for Riz for sure. Main concern for him would be the right attitude, instead of the Blue Steel stare jerk manjang. More attitude, and not try too hard as usual.

Stanly - Naluri Lelaki (Samsons)
Abang Ramli! I officially hate you bagik dak nih bagi lagu favourite band aku. Matilah katanya Naluri Lelaki! Camna dia nak menghayati! Merasalah gelak sorang. Honestly he is going to kill the song... and not in a good way.

Toi - Kasih Berduka ( M. Osman)
Do we even need to talk about him?

Nadia - Karma (Cokelat)
Strong song, right up her street. I think Karma is such a good song for Nadia sebab it's a hard tune, with a soft approach. Sapa minat Cokelat paham la. Anyway, she should be doing well on this one.

Stacy - Gembira Hidup Ini (Farah)
Not a challenging song for her. Am really starting to get upset, sebab lagu tugasan Stacy kebelakangan ni cam either bosan atau just tak mencabar langsung da.
She needs a song yang leh showcase more of her. Not something pop staple yang biasa biasa jerk.

LAGU BONUS (DUET)
Sembunyi - Misha Omar/Andy Flop Poppy
Not a fan of this song, walaupun ok ok. Not a challenge for the kids, but the thing is, depending again sapa yang nyanyi la. Anyone out of Stacy, Nadia and Riz and it'll be nothing short of a disaster.

Paling Comel - Nana/Achik
Crap song, for crap singers. Yang ni patut Toi dan Stanly duet.

Tak Tahu Antara Dua - Farah/Adam
Another boring poppy tune. Tak paham la.. pilihan lagu smakin mengarut.

Ok la.. be posting Diari reviews in the next entry. Bye guys... and gals.

PS - Lagu lagu tugasan leh dengar kat sebelah along with kesemua persembahan Konsert.

Reactions:

0 comments: