Tuesday, April 15, 2008

.. you're still... macam turkey tau tak!

Today another Speedy Gonzales day. Ke LHDN one more round nak declare my taxes sambungan from semalam. Korang da ke lom? Deadline 30 hb April tau! Naya je kena denda.

Kalao yang up to date, unlike me, 2007 punya senang gila, pakai e-filing. Kalao korang biasa lepak depan laptop ke PC slalu blogging ke chatting ke mencarut mengutuk orang dalam forum ke... mesti sap sap suwey punya la. No hal.. jap da settle.

I did my 2007 taxes in 10 minutes flat. And that was siap nak asking pasal terminology yang aku tak paham agik.

Meanwhile, it took me two trips sebab kena balik retrieve some documents (seb baik LHDN Klang tuh kira lima minit je dari rumah aku), but I finally got my tax returns sorted out beginning from 1997 sampai 2006 settled. Amik ko!

Lebih sedekad punya cukai wo mau declare. Utang takde sangat kot sebab ada tahun yang bayar lebih, so cover.

Jumaat nih kena jumpa officer, paling lewat Isnin. Hopefully after everything settle within the next week or so, aku jadik orang kaya baru jap lah. Heh...

After I got everything sorted out, I felt so much better and decided that I deserved to have time off for myself jap walaupon aku kena balik dan rehat as well as do some reading. Motif reading? Hah.. tu something for Thursday.. nanti jerk aku cita.

Met Boo jap (sorry I been busy) and got home to kick back and relax.

Caught Diari.. erm... nampaknya sesuatu aku speku dalam forum last week akan menjadi kenyataan. Nanti the right time sampai aku elaborate ek.

The day started with endless b*tching by the tenaga pengajar. Kesian tol Syafie, Siti Hajar dan Ramli MS dok tak abih abih ngamuk ngan bebudak stok takleh pakai majority nih. I don't get it.. musim musim lepas pun ada bebudak yang main-main but this season cam too much.

Even the melody pun they had a problem catching on. One hour pun seksa nak hapal melody. Seriously, these kids are among the most hopeless dalam sejarah Akademi Fantasia dari segi attitude meka towards their studies.

Rina struggled nak get her song right, Nadia was more advanced in her song... and Stacy berlatih lagu dia sambil lonjat practising to make sure she can cope with the energetic tune. Sempat dia gelakkan diri sendiri tuh!

Motif carot gelak diri sendiri???


Saida pun nampaknya trying hard.
Tapi sedangkah Alif dok layan handphone nak hapal lagu dia, si Stanly dan Riz dok bincang pasal seafood mana lebih murah samaada Sabah ke Sarawak. Elok la perangai...

Drama queens menganyam ketupat


Rina practise sampai tertidur tuh. Amik ko! Aiyo! Meka saja nak kenakan tuh sampai dengkur dia pon highlighted.

Erm... sambung dengar Stanly melalak in the background while Riz layan main game kat handphone. Wow.. so rajin. Tetiba nyanyi Biarlah Rahsia leh? Adik adik tetap feeling Siti kan?

Konon belek sana sini nak carik lagu study.. rupanya main game! Ko memang rajin la! Makan, tido, main game, mencarut... hebat!


Sesi basuh berterusan with Siti Hajar's class. Sibuk Stanly dok gelak gelak. Merasalah melatah pecah lobang overdose. Padan moka kena marah. Ntah ngan sapa.. ngan Nubhan kot. Riz plak kena marah. Padan moka... main game, cita pasal makanan leh, hapal tak. Si Stanly pun dua kali lima... bila sampai time dia hancur.

Where do they get time to mess about? Erm.. pandai sangat nak berbahasa Cina wo.. ok la minggu depan Nubhan dan Stanly kena lagu berbahasa Cina la.

Sempat nak buang masa melantak, gosip then gaduh ngan kamera.

Matilah takde benda lain ke Nubhan nak cita pasal cita rambut dia gugur. I thought I spotted a bald spot last concert. Vanity be thy name! Biar performance sumbang tapi janji feeling nak cantik katanya.

Duta baru Yun Nam?


New choreography for Menuju Puncak now that there's only nine of them.

Second Diari.

Statement of the week, Genervie, which always comes with the best one liners.

Masa deal ngan Nubhan, "Your bad habit is.. you're still... macam turkey tau tak!"

Matilah pecah perot dibuatnya si Gen carut. Do turkeys have balding spots? This one does.

Rehearsals, aku respect Nadia. Dia dan Stacy sama. Work hard physically, Nadia siap sit up sambil practise.

Erm... we new it was never going to last kan? Bebudak nak speaking hancus. I really have to question the education system everytime these kids speak English. Entahlah...

Perlu ke meka usik Stacy melatah. Elok la pastu kang kalao melatah TOTOK kuar agik. If only the production team understood what it means they would be more careful.

Aiyo... konon keja banyak sangat bebudak ni, sorang sorang tunjuk tido jerk. Nubhan... Toi...
Rina dan Nubhan another run in. Kali ni pasal Rina latih dalam dapur, si Nubhan masuk dapur nak melantak. Dari alloted each one of them a space nak latih, sentap menyentap ler bila da orang lain invade personal space. Matilah Nubhan kata Rina bebel... heh.. walaupon...

English class for Toi. Scary!

Hah.. da Gen punya session with Nubhan. Aduh.. gelak aku.

Nadia seems to be doing best... memang aku look forward performance dia.

Toi sound malas...Alif seems to have Hai down to a pat, and kali ni it seems to come with some attitude. Tapi tak hapal lak berapa baru masuk and dia cam runaway train sikit. But not too bad...

Drama Stanly lak pasal dia ilang dari 5 pagi. Here it comes... malas nak go on. I know what's coming... semua tatau dia ke mana.

Masa tuk aut untung from the gullible idiots who fall for all the drama and forget this is a TALENT competition.

Ok la.. until tomorrow...

Reactions:

0 comments: