Wednesday, April 30, 2008

That's all I ask.. of you...

Diari Akademi Fantasia 6 - Minggu 7 hari ketiga

Aiyo.. meka start continuing on the love story blossoming katanya between Stacy and Alif. Nampaknya bermnggu benda yang da tau baru nak masuk Diari.

I just wonder how all this is going to affect the votes of Stacy and Alif sebab benda nih biasa la.. takot ada pengundi yang tanak undi sebab sokong ni, tak nak tengok yang tuh lak mengada ngan yang di minati. Heh.. macam macam ada.

Pening... and then they played up the love triangle with Nadia in the picture. Adoi.. perlu ke. Kang tak pasal pasa ada yang tanak undi dua orang dak pompuan tulen jer yang dok Akademi. Seriously... wrong play of drama.

Here comes the aeroplane... aummm!!


Catfight!!!!.... NOT!!!


But I seriously suspect, apart from whatever is happening, these kids are also playing up the drama sebab da tau kena kenen kenen.

Thought it was a lame joke nak tunjuk Siti Hajar ajar Riz pasal feel sebab takde isi pon nak show.
Apa lah Toi tanya pasal miming. I bet dia kalao nak miming pun bosan and off key. Sesuai dia pakai baju Carrefour, cam pekerja sana jek.

Of course when we have Toi, we have to face Nubhan. Again kena diingatkan pasal bukak molot tu elak cara malas dia menyanyi. Berkali kali diajar... pas tujuh minggu, still like that. One or two freaking easy lines and macam lagu bebudak lak dibuatnya. Bangap!

On Nadia and wat One Night Only. She really is making things difficult for herself. Kalao dia tak perform this song well, merasalah kena carut ngan adik adik for destroying an anthem katanya. But I think she'll do well.

More time wasting with Nubhan. Yawn... dia nih masu je Raja Lawak 3 lah. He is so wrong for Akademi Fantasia. Masuk kelas, kena carut ngan Ramli sebab no control of vibrato, then keangsaan lak katanya. Syafie and Genervie pun pening jer aku rasa...

Masuk latihan Music Of The Night still wat hal repeat the same mistakes depan Ramli. Hopeless... that boy is just hopeless.

Promo time!

Siang siang da makan KFC nak promo.

Ada ke sebut Zinger Maxx burger as ZINGGA (as in jingga) Mac! Thank you Riz and Toi for that enlightening use of English.

Practise with Stanly lak. So much for claiming classical pelbagai... but lagu nih pun takleh.

Nampak sangat propa jer selama ni. Kalao betol his claims all this time, he should find this easy.. kira makanan la. But still hancur.

CHOICE CAPTION
"Somebody get the paramedics! Stanly passed out after the seventh nasi lemak!"
OR
"Push Stanly, push!!! I can see the head.. awmigawddddd it's a girl!!!"

Alif ke hospital lak nak tengok kalao dia leh dapatkan kebenaran doktor nak menari. Of course, still takleh so minggu ni masa Menuju Punca still bergelar OKU.


Last scene practise lagu lagu bonus. Nampanya ramai masih tak hapal lagu lagi. I really don't know what to expect kat Istana Budaya kang...

Second Diari.

We hear that there will the 40 piece orchestra backing the kids up. Help!

Oh well.. at least the music's going to be great.

Moving into the first scene, bebudak majority turun berat badan. Oh well, will it ensure baju meka lebih cantik? Honestly? You think?

Nadia je ta turun. I think the girl should be taught dieting is not the right way... I mean what exercise they get? Matilah konon Stacy turun berat badan sebab ada cacing. Mintak transfer Nadia lak tolong turun berat badan. Gelak jap.

Dia kata dia minum cuka nak bakar lemak. Bebudak semua horror kan dia pasal corrode isi perot dia. Aduh... apa da.

I don't get why they spent a minute or two warching Nadia makan ubat... honestly.... so the stuff was gross.. most of the sponsored stuff they got is.. matilah!!!

What's with watching the corporate video for Istana Budaya. Aiyo.. tu ke trade off nak sponsor bebudak nih naik pentas sana? Doesn't make them more layak. Hope tak tercemar la Istana Budaya nak bebudak nih perform sana.

Tak kisah la top ten panggung kat dunia. It's also one of the most under utilised, so harap harap meka pakai the full extent of the stage with all the stage mechanisms fully used nak cantikkan persembahan.

Dalam meka berlatih Music Of The Night, berdarah jap telinga ngan Stanly's pathetic attempt. Dia nih.. entahla. So overdone. So many things wrong I don't know where to start. Nak double elimination dia dan Toi sangat minggu nih.

Erm... kak Nita previewed her music video for Ular. Whoopie...

Kak Nita kata Stanly bagus? Gelak sat... so much for modesty. Stanly ngadu pasal tak dengar monitor. Excuses.. excuses... but then again a Nita semua pun bagus.. heh... gelak pecah perut...
It was nice to see Nadia and Riz working together on their parts for Music Of The Night. But in a way it was like watching the blind leading the blind sebab someone who could betulkan their sebutan should have been there.

Heh... balik kelas darjah tiga for English layan bebudak hancurkan the Queen's English. Toi was horrendous... erm... Alif wasn't much better.

Aiyak... pendek kata semua menakutkan la sebutan meka.

Ok la.... aku da memang tak tahan da... gelak abih nih da. Seriously! Aiyo... damn!!!! This is an insult to the Malaysian education system.

Ok laa... can't take anymore.. be posting tomorrow...

Reactions:

0 comments: