Thursday, April 17, 2008

Sponsor savvy... NOT!

Day 4

Hari bermula ngan Riz melantak tak abih. Merasalah walau kena carut ngan kamera pon tetap sumbat muka tak reti henti. This from the person yang leh kurang berat badan terus ngan skali buang katanya. Merasalah!

Motif mulot penoh... dah used to it kot.. oops!


Aiyo... looks like it's drama queen week. Stanly lak nak lepaskan perasaan dia pasal his mom kepada kengkawan. Anyone keep count tak how many times dia dan Riz ni da nangis dalam Akademi?
Meka ni memang paling cenggeng la musim ni. First time dak laki overdose nangis je keja... laki ke? Ops... lari dulu sebelom kena carut peminat taksub!

Stany menangis.. mengejutkan!!!!


From ngadu to Stacy, he managed to get Nadia and Nubhan's attention skali nak dipuji. More and more on Stanly... boring!

And because of all - in Umi's kelas, go around the circle everyone start nak kata rindu keluarga pelbagai. Honestly... as if they didn't know being in the Akademi they would be away from it all.
Had to put up with Toi nyanyi cam bebudak kindergarten sangat. Arghhh!!! Out out out!!!

Spot check!

Stacy - wow! I am so sure she will do so fine!
Riz - Karaoke! Bosan lagu rock jadik lagu lemau dalam Akademi... next! Thank goodness bung Ramli tegur pasal intonasi.
Nadia - no major problems.
Saida - She looks spaced out.She didn't do too bad.. tapi entahlah.
Alif - Pecah perut aku gelak! Aiyo! Tu ke nama nya tarian. Cam kena sawan pon ada. Spasmic siot.... heh! Matilah kejung katanya!
Toi - *zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz*
Rina - not too difficult for her, but that's the problem kot sebab dia too comfortable and ended up too kelab malam.
Stanly - perlu ke komen sedangkan never ada dfference?

More drama with Riz and his standard three English. Playing ngan camera lak... oh well.. kanak kanak kurang zat (tapi terlebih galian lagik punya pasal nih)

PROMO TIME!!!!
Minah ni masuk nak promo barangan Garnier.
Herb? The H is silent, darling.
Cleanser? Toner? Moisturizer? Erm... I'll stick to my trusted Biotherm, thank you.
Matilah Garnier jadik GARNER bila ngan Toi. Ingat Jennifer Garner ker?

Would you buy anything from her?


Ras Adiba Radzi masuk Akademi lak cita ngan bebudak.. erm.. oh nevermind. Erm... won't go there, but fill in the blanks about what I think ek.

Owh oh... fashion Nazi da masuk!
"Jasmi tatau macamana nak tegur."
Matilah ko katanya susah nak dapat baju katanya. Oh well... such a good stylist - nak play dietician.
"Bukan main main beb..." Uwaaa... amik ko. Ganas wo!
It's people like him who make the industry so superficial and shallow and so unnecessary. Especially when they suck at it.

Part two of the Diari. I have a question kenapa Stanly tuh slalu sibuk singing along lagu orang lain sedangkan lagu sendiri lom agik betol.

PROMO TIME!
Merasalah bazir masa nak kena lecture pasal product Peel Fresh katanya. Seriously...
Wonder what these kids think of when they have to be part of this unpaid endorsement to them? Jadik duta juice... merasalah!
Terima kasih Peel Fresh! Now can we move on?

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!
Skang endorsement KFC lak, with Riz and Rina getting breakfast for the rest. Aiyo!!!! So much for diets.

KFC ke opera cina nih???


Soalan cepumas minggu ni.
"Adakah kita slow banding ngan yang lain?" tanya Toi.
Merasalah umi Fauziah Nawi mencelah terus kata, "Memang korang slow tau! Korang slow macam takde the fire tau tak, korang tak nampak macam excited nak wat show. AF2 tuh memang very creative, energetic, ada je nak buat."

Tau pun orang kata korang teruk. You mean you expect praise for your performances, Toi?
Delusional katanya...

SPOT CHECK!

Laughable sebab bung Ramli bagik exercise happy birthday pun susah. Merasalah.
Nubhan couldn't even get the melody right. Rina pun get the melody right pun problem.
Aiyo... perlu ke Stanly nak ajar orang lain? Dia feeling dia Bob ke? Bob dulu enter frame ajar orang pun sebab dia bagus. Ni dia nak ajar Nubhan ngan sora overdose nan ado. No wonder la Nubhan smakin teruk...

Blind leading the blind


Selingan sat tengok Stacy berlatih nari tuk lagu dia. Such a sight for sore eyes... and ears.
Then on to Menuju Puncak. Tiba tiba semua serious - bung Ramli dok memerhati terus semua focus. Leh?

Rina kena basuh sikit sebab nak buang her habits in singing and performing.
I think we're done for today. Aduh,.. seb baik only just a little more than four more weeks to go.

Reactions:

0 comments: