Wednesday, April 23, 2008

Spank me, mama!

Diari Akademi Fantasia 6 - Minggu 6 Hari ketiga

Wow... banyak technical terms ari nih belajar dari bung Ramli. I'm starting to love the proses pembelajaran.

Big retard? Erm.. something else comes to mind.. but never mind that.

Aku tengok bebudak sparuh mati nak wat exercise. I think most of them think coming into the Akademi, meka mesti tak bayangkan this amount of teaching they would have to undergo.
Ni baru Akademi namanya. Thank you Ramli MS for showing people how hard it is to become a singer because banyak benda sangat nak apply.

Stacy dipuji tapi Nubhan dikeji sebab mendatar jerk keja.

Oh wow... two minutes of classes shown... and three minutes lak masa bagik Datuk Jalaluddin Hassan dalam Diari pulak nak sesi motivasi dalam uniform Mayfirst dia. Hmmm...

Merasalah Sarimah punya sign of Mayfirst... lambang sejati! Bagi penumbuk ke tunjuk kekuatan lain tuh. Heh.. kalao ko otak kuning, mesti ko pikir apa just crossed my mind.

Mayfirst? Sarimah... what do you think? Lambang sejati?


Banyak benda nampaknya take time ketika pembelajaran bebudak, but kalao jemputan cam kumpulan Matta ok la. At least nampak langit dan bumi kemampuan bebudak ni.

Alif nyanyi aku nak kuar airmata darah, tapi when the band nyanyi awmigawd!! Sedapnya! And yang penting, humble. Vocalist Matta (haper ek nama dia) kata, " Tapi yang penting, suara kalian lebih bagus dari saya." Katanya... walaupunnnnn...

Cam whoring session with Riz... yawn.

Dia kicked off sesi bantai Kutip and Stacy and Stanly join. Puas agik tengok Siti Hajar ala pukul Stanly ngan kayu tuh. Leh tak bebetul bantai?

Stanly in his favourite position?


Dancing with Linda Jasmine lak.. si Stanly feeling light as a feather and hurt himself bila jatuh cam nangka busuk. Terus kena tangan sakit takyah nari. Pandai!!!

Dah tau muatan berat nak feeling landing berat badan kat tangan tuh.

Terus ke hospital lagik. Nih cam nak lawan musim lepas jerk nak jadi Diari Hospital. Yawn...

Kelas Genervie.

Nubhan terus lari tempo, as usual.Rina lak hit the wrong notes. In the end, yang da kata sapa salah akan kena conteng moka. Aku tengok semua kena.

A session with umi Fauziah.

Nadia seems to be doing ok, though I think dia kurang sikit feel dia. It was expressionless, Riz was decent - walaupun drama memang forte dia ngan emo over.

Then meka cita pasal Alif yang takde gi wat lawatan wajib bebudak musim ni ngan doktor, rupanya dia kena operate tempurung lutut dia or something.

Back to the class, Rina lak, which I thought was.. erm.. still kelab malam. Not too bad, but...erm.
Toi cita pasal konon wife dia suka dia masuk Akademi, sebab dia behenti rokok. Who cares?
In kak Nita punya sesi, the diva tanya kenapa ada yang masih improvement nan ado.
As usual, alasan beribu, Toi being the first to offer excuses.

Back to the hospital tunjuk Alif kena MRI. Amik ko doktor semua soka la glam asik kuar Diari katanya.

Lengthy detailed medical explanation later - summary nya dia takleh nari. Pendek kata sorang agik sorang agik OKU ler takkan nari.

Then back to the Akademi, focus on 'penyakit' Nubhan nak goyang ke kiri kanan jerk. And supposedly Stanly pun ikut. And the significance of that?

Last scene tunjuk Stanly practise.. and then Riz... oh God! Sakit telinga! Nubhan lari tempo AS USUAL.

I give up... until tomorrow...

Reactions:

0 comments: