Saturday, April 26, 2008

Katanya... walaupun!!!

Let's get on with ulasan dan carutan Diari dulu before anything else ok... ada benda yang nak sembang sembang, tapi kita tunggu la ek.

Diari Akademi Fantasia 6 - Minggu 6 Hari 5

Bukak Diari ari ni nampak bebudak semua macam membadak. Well, actually nampak Stacy dan Nadia and part of someone's legs, tapi tak nampak moka. Orang yang tak nampak tuh yang tido mati tak hengat.... then start BERDENGKUR! Erm... dari snoring tuh yang tempo lari.. aku budget... erm.. Nubhan!

Nadia siap record dengkuran dia and both her and Stacy had a good laugh.

Tido jer keja si Nubhan nih.

Eh.. dengar! Dengkur dia pon lari tempo la...!!!


CAK! Kalau macam tuh.. mesti NUBHAN!


On to Syafie's kelas, Riz had some bugs to his performance.

Forward on to the next in Stanly. Aiyo... he actually ada part tak ingat lirik. Not only that, aiyo sebutan dia.. ku serahhhhhh segala NYAHHHHHH!!!

Ehem....

... ku serah segalaaaaaa NYAHHHHH!!!!! (jangan lupa maintain pose ayu!)


And drop the sora yang feeling classical. Pastu keja mengadu susah tuh susah nih.
Syafie aku tengok susah jerk nak tahan dari ngamuk.

Next scene. meka play on the love triangle. Alif nyanyi with Nadia. Kira love triangle la with Stacy nih. Heh...

Siti Hajar's class, I'm starting to notice that Nadia punya rendition of Rama-Rama lebih keras, edgier and not so fluffy like Ella's. Ada individuality la.

Toi? Erm...

Rina... still having problems here and there.

Alif appears to be more energetic but entah la.. something still lacking. Ek... Stanly banyak lak komen dari yang lain. Seriously...

When Riz nyanyi lak, dia leh tertido. So nak carut mana satu nih... sorang sebab full of hot air, tak perform, asik pas banyak mulot nak tido... or nak carut Riz membosanan. Aku no komen.. korang layan Diari tentukan sendiri la..

...blah blah blah....

...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....

What is it with Nubhan and his tempo????

Pastu sesi sembang sembang ngan Kutip lak, pecah lobang camera kata Riz tak suka Nadia and benda tuh nampak masa pakai lipstick.

Stanly dicarut konon dia pening nak pilih antara Stacy dan Rina. Matilah.. aiyo!!! Gelak pecah perot propah tau!

And here we have... the impossible!!


In the words of Stanly, "sepandai pandai tupai melompat, akhirnya terpelecok dari tumit tinggi tujuh inci juga."

Merasalah pecah lobang...
A little bit on Stacy with Gen. She's starting to pick up the song well, and memang aku rasa no hal la.

Pastu, tiga orang OKU dibawa ke hospital skali lagi, Three minutes wasted there.

Dah hari Jumaat - masih ada promosi game dari Nokia ke??? Aiyooooo!!!!

Ada preview lagu baru Stacy yang kedua and lagu Riz.

Sesi kedua. Ehem.. Stanly lak take control. Dia feeling Bob lak nak siap nasihatkan orang and all... katanya,... walaupoooooon. Cuba improve diri sendiri jerk la.

Pre evaluation round sambil tunggu bung Ramli masuk. Lotih la nak komen meka sebab takde beza from the last few times meka perform.

Aku nak forward jer.. Stanly paling banyak komen beriya... I mean honestly, as a pelajar, he's not that good, so I think he should improve himself because he's still in the competition... katanya... walaupun...

Berangan la tuh...


The actual evaluation by Ramli. According to abang Ramli. ni prestasi bebudak...

Riz - not enough groove, pitchy sikit
Nubhan - ask goyang kiri kanan ngan leher ke sana sini, nafas tak cukup, lirik tak clear, plus possibiity out tempo and kemungkinan sumbang
Alif - wrong melody ngan banyak flat and not hitting the right notes at times
Toi - pitchy abih and no feel dan masih ada angsa
Stanly - no feel, tak relax, difficult on pernafasan, sebutan and koreografi pergerakan
Stacy - melody unfocused, pitch tak betul sebab tak focus
Nadia - flat banyak, masaalah nafas.

Last scene aku gelak sebab umi usik Stacy pasal buncit nyanyi, "ada apa dalam perut.. ada cacing makan nasik..."

And that was the last Diari for the week. Argh... dunno how they'll dare esok. By the way, sapa tak tengok Diari EXT semalam bahagian kedua where I was a guest with Alam, it's on youtube (yer.. not mine yer harap maklum... tima kasih pada user sharimie for uploading it)

And by the way. masa nak live crossover ke Dewan Sivik tuh bukan aku korek telinga tau guys... aku masa tuh nak tutup telinga, takot yang pemenang pemenang piala sumbangsih yang nyanyi... bila nampak Stacy baru aku ok. Heh!!! Matilah aku!!!

Anyway it was one of the most fun sessions aku penah wat compared to dua episod Debat Akademi Fantasia musim lepas or even some of the other programs been on.

Sebenarnya kalao ikutan, not enough time nak cakap a lot of things. Biasalah.. kalao da Alam ada.
Heh.. katanya.. (tunggu four counts supaya tak lari tempo macam Nubhan)... WALAUPUN!

Anyway - aku dengar aku kena bantai ngan peminat Toi kat @15, all three of them! Matilah ko nak emo! Terima la hakikat! Kalau takleh tunggu enam bulan lagik terpaksa la ko terima gak hakikat.

As for peminat Riz - walaupon korang blind and deafen yourselves, I was fair as always. My main contention has always been his perangai, and how fans overrate him to compensate. Tapi aku ada cakap kan he is consistent at performance? So terima sajalah setiap orang ada kelemahan.... and his is one that is hurting his votes.

Stanly? Takde orang bersora ek? So kira antara Stanly dan Toi je la kuarkan besok. Ok la guys... aku nak tido... be back with the review tomorrow.

Am out of here....


PS - Kalao korang nak beli tiket konsert ketujuh di Istana Budaya, KLIK SINI untu lebih info on how to get them. Kang tunggu malam ni da announce, susah lak...

Reactions:

0 comments: