Tuesday, April 01, 2008

Hah? Hello?

It's been really hectic the past few days, so ampunkan ler kalao aku nih slow motion sangat nak update beberapa hari nih. Aku promise aku will speed it up by the weekend.

Ingat officially tak keja nih, lagik lapang masa aku nak rilek. Tapi tetap tido tak cukup katanya sebab banyak benda nak wat.

Anyway... hari nih aku terkena ngan Faz, something aku tak kena in a long time. Kena April Fool ngan dia hawau!!!

Argh! Cam dak skolah main main April Fool! Tapi kelakar gak, so memang kena maki sebakul la Faz. Heh... amik ko! Kisahya dia kena ngan member, pastu terus call aku nak kenakan aku.

"Ko tengok TV tak? So and so dah resign!!! Awmigawdddd!!!"

Nama pun actress kan, skill baik nya.

Sayangnya aku dok kat mamak time tuh ada TV... and it was 9.30pm and there was no news on, on any channel. So kantoi. Tapi tertipu sikit la...sebab news baik gituh kan.

Hanjengggggg!!!

Heh.... Didn't do that much to write about. Just sorting things out, and tried to enjoy the first day of 'freedom'. Takyah masuk office bagai katanya. Semua keja skang leh email jerk.. tido la puas puas.. eh wait a minute. Sounds so routinely familiar. Heh....

Joined up with the gang in Juan, Nafi and Faz plus Fizi and friend kat Pelita later in the night, accompanied by Faz nya PA baru, the 'magic' Ju.. and what's her name sorang agik.

Tunggu Faz abih dubbing leh lengoh montot dok berejam kat kerusi Pelita yang besi tuh. Finally arrived.. amik ko!

"April Fool!!!"

Pakai kain selamba jer katanya....very the ketimuran! Ker laundry day nih, baju semua hantar dobi?Rupanya pakaian konti tuk one of the scenes Faz kena wat. Heh... selamba.
Ok la... my review lambat lak kang...


Diari Akademi Fantasia hari kedua of this week, nampak bebudak lebih rehearse depan the cameras.
While I think the use of the cameras is crap. I hae to admit that system nak check on them tuh bagus gak sebab at least meka takut sikit kalao tak practise depan cam.


Still, it hardly instils initiative. Meka kena rajin kerana meka nak, bukan sebab di paksa. Alif, Toi and Naim tiga orang yang asik kena check in with the camera, so repeated scenes of them practising.

Motif rehearse tiap kali mesti tangan dalam poket main guli jerk?


By the way - rasanya sapa ek sebalik kamera time bebudak rehearse. For some parts, I'm sure it's Ramli himself, kalao not one of the vocal teachers sebab tetiba tegur Alif salah key. Heh... obvious!

In Siti Hajar's kelas, nampak sorang-sorang muka blur when bebudak tak paham sangat. Are most of them brain dead ke apa, susah nak digest the information they get?

But I'm loving Hajar's sessions all the more. Kelakar lak tengok bebudak jog to the studio.
But what I was waiting for, was rehearsal for Menuju Puncak. After last week's fiasco, at least nampak meka kena drill nak wat their parts.

Sedap lak kalao memasing nyanyi harmony.

Ada yang cam malas je muka nak layan sesi nih, tapi sebab bung Ramli ada, terpaksa la sorang sorang wat moka rajin kan diri nak bukak molot gak.

Moving on to more work for Menuju Puncak in terms of dance. Baguih... camni la baru smangat nak jerit memekik melolong nak support, bukan nak mencarut jerk keja.

Tapi hopefully everything translates to actual results la. Kalao tak memang kesian tengok tenaga pengajar bertungkus lumus layan bebudak nih.

I can still spot a few lazy ones yang tetap sembunyi celah yang lain time Menuju Puncak nih... hopefully ada ler reward and punishment for group performances.

Linda sesi basuh ngan bebudak, but so agree with her on how these kids don't appear like they don't want to be there. Taking things for granted sangat.

Nak bising susah ke tak hargai usaha meka ke apa ke... think about this.
Sepuluh minggu dok dalam tuh, to perform no more than 10 minutes a week and memacam dapat.

Tengok ko berapa lama keja baru dapat apa meka dapat... and that's just the monetary value... lom agik the experience and the learning yang priceless.

Erm... anyway... it was sheer terror that gripped me masa sesi catwalk dalam Linda nya kelas. Dari yang kayu dan keras dan kejung, hingga ke yang cover pecah lobang walaupon sedaya upaya cover line hingga ke yang feeling supermodel.

I thought it was sweet that they had a moment for the late Yusni Jaafar, may she rest in peace.
Second Diari for the day, opened with Lufya being weird asking all sorts of questions. Nak layan bosan kot...

Rina sounded okay, though her English still tak betul banyak sebutan. Si Nubhan, as expected had more than his share of problems with English, but also his major pain in keeping with tempo.
Dia nih latih ke nyanyi, aku tension tengok dia takleh bukak molot dia tuh. Rasa nak wedge it open jer. Tuh yang slalu dia mumbling away.

Saida looks more confident, continuation of last week's newfound keyakinan gituh.

Toi? Just boring...

Lufya was ok, from the little we got to see. I hope she works hard sebab aku yakin ni show to watch kalao dia wat bebetul.

Alif masih lemau sikit... sayang sebab dia improve sikit.

But the most painful sounds came from Faisal and Naim.
Faisal doesn't look so uptight now, and dia cam mampu lebih nak relaks skang kalao banding berangan dia sebelom nih.
Honestly, between him and Naim yang suara leh jadik Minnie Mouse nih, they can get a hernia kalao teruskan camni. Pening.

Stanly is doing better than I expect... but horror gak la. Struggling nak hit the right notes. Dia nih honestly aku tatau apa specialty dia. Ingat agik time musim kedua Bob kena rock aku ingat dia tak mampu, but he proved he was a singer, when he managed to carry it off.
Si Stanly? Not even close.

Dalam kelas umi Fauziah, she went around asking everyone about their songs and leh ke tak wat and what their problems were.

Nubhan berat nak wat lagu dia, si Toi dan Stanly volunteer. Aku rasa Stanly nih bukan cam Toi, and dia volunteer diri bukan dari kebaikan hati but because dia lebih untung kalao wat lagu omputeh.

Of course it never happened.. ada ke yang sanggup jadik waris legacy Ika tuh.

Honestly it takes Ramli nak masuk baru Naim leh masuk pala sikit. Hah.. masa dapat Siti Hajar je tanak wat bebetul leh gelak gelak. Masuk bung Ramli je kejung sgala panik.

Back to umi's class. Penghayatan lirik. Erm.. no komen. Kang tercarut education system lagik kang sebab simple English pun bebudak ni have a problem understanding.

Matilah Stacy punya lagu nya pasal, pelesit didebatkan.


They ended it by playing a game. Wonderful... matilah ko lubang tikus.
Yawn... me knackered after a long day of doing bits and pieces and yet not really doing anything. Nak tidur ek...

Reactions:

0 comments: