Tuesday, April 08, 2008

Drama and more drama

The drama continues from last Diari at the kitchen which was before Riz punya carutan yang ditayangkan semalam. Kali ni Rina decides to get a dizzy spell with a big show and dance about it.
But showing the take before the incident, this is what supposedly happened.

While Saida, Stacy dan Mariam layan Shafiq borak pasal Rina punya performance, and how she planned to entertain everyone for the upcoming one, si Stanly sibuk tanya Riz sambil dua ekor ni tengah sumbat muka, "Lagu apa...lagu apa?"

Riz jawab lagu Sharifah Aini.

Stanly laser, "Keluar kot." Ek eleh... pandai lak cakap orang. Dia tuh dok dalam sponsored by tokei balak tak hengat.... dok bertahan lama tuh... WALAUPUN (that's the correct use of walaupun in a carutan ek, people)

Two fat slags at a pie bake-off


Faisal tumpang gelak. He shoud laugh... being the consistent worst performer.

"Melampau," jawab Riz sambil stuffing his face still.
"Mama akan lompat pulak," dia tengah cita unaware of the b*tching.
"Amboi..." menyampuk Riz.
Aku tatau siapa yang motion out of the camera to Riz at Rina, while drama queen tuh jawab ngan gelak, "Aku sabar jelah."

The scene that followed was by Riz punya carutan at the end of last Diari.

Honestly, si Stanly dan Riz perasan hebat sangat sampai nak carut orang tuh perhal. I mean honestly, with their attitude, they wouldn't last five minutes in this business. Baru nak belajar, lom agik menapak pon perangai da overdose.

Moving on to vocal lessons by Syafie supervised by Ramli for Faisal.

Terbodoh Faisal kena tegur. Nothing seems to be entering that twilight zone of his brain tuh. Ajar camna pon tak leh terima langsung.

Stacy cita pasal lagu baru dia, rupanya tajuk Anganan Dalam Khayalan, not Cinta Terlarang.

From some audio clips on the show previously, it's a fairly simple song yang not too bad.

More supposed b*tching. Shafiq jadi batu api sikit pasal kemungkinan Rina menang.

Unlike Stanly dan Riz yang takyah pun provoke, Nadia without a hint of fakeness kata pasal Rina professional.

Erm... there's a freaking sunglasses display dalam Akademi rupanya. Like in the petrol stations yang jual cermin mata hitam tuh. Spoilt tul bebudak ni.

Stanly punya rehearsal. Still painfully contrived as he is. With his constant b*tching and under delivering, smakin malas layan dia. The so-called classically trained singer find it so hard for simple tunes. Cakap je lebih, deliver tak gak.

Vocal exercises all around followed by Linda's class which became a motivational session lak.
B*tching session by camera. Katanya ada dua orang tak suka Nubhan. Nubhan kata biar je bila cam kata nak bagi dia seminggu nak figure out siapa pelajar dua orang tuh, one male and one female student yang konon wat confession kat cam.

And that wraps up the first session of Diari. Kita iklan sat ek...

Seronok warm up vocal ngan lagu tuh? Kalao tak miming jek! Walaupun bukan Menuju Puncak. Matilah Ri tergolek.

Anyway, meka tunjuk lak sesi kelas umi where Riz kata dak laki nih kononnya semua suka menyakat jer but mean nothing by it.
Da revelation lak by Nadia about name calling. Konon usik tanda ada hati. Riz kata kira dia suka usik Rina ada hati la. Umi kata mungkin atas tak suka kot.

Rina looked pretty sure of she meant bila dia kata, "Diluar nampak, tapi didalam kita tak tahu."
Banyak tak tunjuk actually aku rasa sebab Riz ni banyak wat obvious yang Riz ni memang slalu sangat lepas mulut.

Another scene - gaduh lak pasal basuh pinggan. Si Riz dan Rina sentap menyentap. Riz pastu start b*tching again bila Rina tak kuasa melayan da. Dia ngumpat ngan si Faisal yang kata mungkin fahaman orang berbeza as in miscommunication.

"Ini haluan kiri, ini haluan kanan."
Riz masih tak puas ati jawab, "Ini mazhab mana?.... Mazhab SEDIH namanya!"

Riz melepas pasal nak cuci pinggan. Spoilt brat.Pasal cuci pinggan tak hengat nak carut orang. Keja makan pandai lak.. nak duties leh nit pick lak.

Toi continue dia nya aksi nak layan sangat kamera but refuse nak say anything about what's happening.

Back to umi's session. Stanly ngaku terlepas cakap, and kata dia akan mintak maap kalao dia sedar.

Seriously kan, aku tengok Alif kacau bebudak takde sorang pun yang terasa.That is honesty on his part without malice. Lain la dua ekor maskot Animal Planet tuh yang perangai like two walruses on heat (I don't even know where that came from) ada jerk hal.

Part ni yang gets confusing. Reverts balik to previous footage. I think someone in editing flubbed up and forgot they showed the footage da.

More on to Faisal, then to the difficulty of Alif with Offspring nya lagu. Not surprisingly, he has so much difficulty with the lyrics. Aduh.. apa da. Malas nak carut lebih bab language ni.

KFC promo lak time meka makan. Ehem...

Just like Alif problem with English, Riz lak problem ngan the rapid pace of rap for Marabahaya.
The girls pun problem sana sini getting used to their song.

Tapi salute la Ramli for checking on one by one. Nih Astro is definitely getting their money's worth la because unlike some of his other former principals, bung Ramli ni bersungguh.

Especially with the amount of time dia nak layan Faisal nih.

Reactions:

0 comments: