Wednesday, April 02, 2008

Dragon!

First on to business nak mengulas pasal Diari hari nih, hari ketiga minggu ketiga.
Opening for hari ketiga tunjuk bebudak semua latih lagu pakai Nokia. Erm... promo! Bila agaknya meka nak wat lagu bonus lagu Mayfirst ek, alang alang da promo sponsor kaw kaw. Leh kita ramai ramai nyanyi Tunggu je masa aku kena carot asik kutuk Mayfirst.

Motif tunjuk Stanly pakai minyak wangi? Matilah speku awal minggu pertama pas time meka sentap menyentap kes Riz dulu, Stanly pun penah mention something about time dia terasa something meka tegur about dia tak pakai perfume.. Merasalah body odour ke? Terus satu botol abih.. heh.



Syafie's class.
Naim is just so damn monotonous and flat and so typically him.. boring and lifeless.
In contrast, si Alif nih nampak cam banyak improve. Unlike Faisal pun yang still struggling gila babs.
Merasalah bazir seminit dua layan Toi gastrik.

More of Faisal. He seems so short of breath. Oh wait.. I change my evaluation of Alif. Dia nyanyi lagu rock kapak cam lagu pompuan lak, feeling ayu gituh.

F**k!!! Naim melalak lagik. Kalao camnih terus aku mute kalao nampak moka dia kuar skrin jer. Seriously horrible!

Stacy is going to be one to watch apart from Rina and Nadia this week as potential best performance for the night... wait a minute...!!!

What the...????

Motiffff???? Sempat camera shift angle from Stacy to iklan kat dinding. Ni mesti sponsor marah kat backdrop tak nampak nih. Heh...

Iklan stail baru... cam focus kat one of the posters


Moving on... Rina's problem apart from getting her sebutan betul, is her ending almost every other bloody line with yeahhhhhhhhhhh.. oooooowwwww....

Don't get carried away, kak oi.

Uh oh... love story lagik.

Tak abih meka nak develop love interest Nubhan and Stacy. Irregardless of them being an item or not, it's not comic relief. Fast forward moment...
More of Toi... erm.. forward jerk.

Dalam nak tunjuk drama swasta Riz yang seterusnya, terkantoi Nubhan. It's amazing how much attention Nubhan pays in class.



Riz in the limelight again sebab passing notes in class, which is apparently a no no dalam Akademi sebab meka takleh pass notes. Gubra moka sekor sekor.

Argh!! More drama! Dalam kena marah sebab passing notes, Riz bagitau lak dia rindu his dad lak. I'd like to be human and feel for him, sebab memang soal mak bapak, sapa yang tak sayu atau rindu and all kan?

Tapi honestly, he is such a freaking drama queen, and I am not buying any of this.

Ingat... bukan semua kat dalam Akademi tuh betul belaka ek. Sampai dalam Diari EXT pun warden pun ada ngaku yang ada sesetengah ni dalam Akademi lain.. heh.. so pepandai la. Every season pun ada bakal bakal pelakon hebat.

Perah, jangan tak perah! Demi AFUNDI!


After all... berapa musim da kita nampak yang nitis air mata tak henti henti ni, dapat undian meletup. Strategy betul laaa.... Tuk aku kalao genuine emotion, takde dalam circumstance camni. Tuh jerk.

Sebab bebudak satu Diari layan camera yang tak bersuara, si Ramli lak layan leh bersuara. Erm.. interesting.

Masa time cam carut Ramli kena diet kalau tak gemuk, and Ramli carut balik aku yang gemuk ke ko yang gemuk tuh.. aku rasa cam tau jerk sapa shift jaga Kutip. Matilah! Akak sihat? Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..!!!!

Cintaaakuuuuu seratusssssss perrrrseeeeeeeeeeeeeeennn.. Ramli in action.


Part two of the day tunjuk bebudak konon rock. Erm... this is rock ke? Stereotype perhaps la... erm... Stanly dan Riz amik kesempatan nak utilise the Maybelline punya celak. Feeling rock ker lepas gian dragon uols?

Matilah sorang sorang pun jantan pakai celak feeling rock.. erm.. so wrong. But whatever works la.. kalao yang tuh yang leh help them feel more rockish, ok jerk.
Merasalah...

Meka siap planning meka nya intro rock... nangis aku meka try so hard. The whole thing tak look or feel real at all. It was just a bad parody of rock wannabes!

Other issues, Nadia gain weight and address her insecurity.

Anyway, despite her problems with pronunciation, aku seriously rasa Nadia's Total Eclipse Of The Heart is going to be so happening.

Nubhan... is starting to appear like a lost cause sebab lagu pun lum hapal so susah nak betolkan.
In other news.. Lufya squeaks and request for limau nipis nak repair sora. Wonder if it does anything to stop underarm sweating.Sesapa ada petua, kongsila... leh tolong dia.

Session Anita with the kids for the preparation of their show.
Anita's Academy katanya. Wonder why Shafique and Mariam involved evaluate lak.
Merasalah kak Nita sebut Riz as Ridz as in Ridsect. Sesuai... heh.

Kak Nita pilih her favourites and advised Saida, Stanly, Riz dan Nubhan tuk show meka kat Pavilion.

Last scene tetap meka sneak in another scene manja manja lak of Nadia and Alif. Tak perluuuuuuuu....

Aku as usual watch delayed ler otherwise known as downloaded torrent sebab tak dok rumah camnih la. Nak harapkan video page Astro nak loading bertahun walaupun pakai broadband.
Jenuh nunggu.

Eh, by the way, ada sapa nak carik keja tak? Nih ada opening kat Pavilion.

Tuh dia.. ASS manager kat J.Co katanya. Amik ko abbreviation cam %^&U*!! Wat sakit perot aku gelak.


Pic tuh aku snap masa aku, Juan, Nafi, Faz and Miss E gi layan 27 Dresses smalam.
Dah lama tak tengok romantic movie, besh gak. And this was seriously funny.
Light, and so cheesy that you can either watch it alone, with your sayang, or een with friends. Recommended movie of the week gituh. Catch it while it's still playing in the cinemas.

Anyhoo, pas we were done, kembali ke Michaelangelo's. We had tiramisu and Faz had some strange yellow gunk with a name I can't pronounce of remember.

Natural beauty, ok?!


Model model Tiramisu


Ok lar guys. A seriously packed freaking day tomorrow. I'm out of here... see you all at Pavilion for Operasi Badi Pentas with Saida, Nubhan, Stanly and Riz!

Reactions:

0 comments: