Wednesday, April 23, 2008

Crybaby!

Diari Akademi Fantasia 6 - Minggu 6 Hari 2

Nampaknya semua sibuk prepare rehearsal pelbagai. Uwaa... hardworking betol ek. Well they bloody should! A few more eliminations and it's the damn final da and so far aku lum cukup kuota nak isi lime orang dalam final (lima ke.. heh!)

Gen work with the boys and ugut sapa one note jer out kena lukis muka. Takot sekor sekor. Nubhan yang first ngaku mesti dia kena.

Stacy yang kena lagu No Doubt terus kena betulkan English with kak Fati. She's not horrific like some of the others, so I think she's hardly having any major problems.

Dalam semua sibuk, sempat Nubhan tido mati tengah dance floor. Seriously... so hardworking.

Sediakan kain kapannnnnn...


More sessions - this time Siti Hajar with Toi. Same problems week in week out. Ada ke beza.

Riz lak, expectedly takde problem sangat sebab lagu Seribu Tahun makanan dia. Nadia pun, though she doesn't quite get the song for some reason.

Rina was a little kejung and getting more club singer by the end of the day.

As usual, Toi, Riz takde keja so sembang, joined by Stanly. Usual b*tching pasal seseorang dapat lagu besh... umpat sapa? Nadia? Stacy? Or Rina again? Whatever la... So expected.

Gossip session with Bedah dan Timah


Next scene, Alif yang sakit kaki sebab cedera two concerts ago lompat dari pentas, as well as Rina yang still tak sembuh sembuh lagik.

Linda's classes with new choreography. Amik ko Stanly slide. Kenderaan berat sila ikut kiri!!!!

Stacy lak in the final scene sembang ngan camera pasal kesusahan family dia. I love her to bits, but cry me a river darling. Everyone has a sob story.. and aku paling pantang kalao that becomes a factor in voting.

Second Diari. Riz kata silap wish sebab dad dia nya birthday not mom dia. Yawn... so more cam whoring time!

Tongue twister, Selma sings the theme song.
Yellow leather, yellow feather, yellow lemon.
And Twinkle, twinkle little star.

Expectedly horror la sekor sekor train wreck.
Nubhan menakutkan.. as well as Toi, how surprising.

Kelas Syafie...Alif seems to be having problems with his song, Nadia pun sikit. Oops.. bung Ramli da masuk da.
Nubhan, Stanly, Alif yang di check, Nubhan paling teruk.
Ramli pon ngamuk da nih...
Nubhan lak ngamuk, "Saya da practise dahhhhh!"
Panas terus bung. Amik ko lecture! Bung kata dia pilih kasih atas prestasi, sapa yang perform jerk dapat favours.

More sessions with Stacy and kak Fati.
Eh? Apa nih?? Challenge Peel Fresh? Aiyo!!!! Time waster! Bung Ramli!!! Stop them, please!
Stanly menang a mini fridge... woohoo!

Bung Ramli ngamuk ngan kamera lak. Sampai dia nak cabut wayar kamera. And he really did... attempt to at least.

Kutip kena mintak ampun dan kata I lap you pengetua nak di ampunkan. Amik ko!

The five boys grouped. Biasalah Nubhan ngadu la kena hamun ngan pengetua nak nangis. Gi mampuih ler.. lombab tui la bebudak laki musim ni. The girls are so much more gutsier.

Reactions:

0 comments: