Monday, April 07, 2008

Cinta terlarang?

Ini senarai lagu tugasan untuk konsert minggu keempat aku dapat dari member sat tadik,
Cam tak besh lak rasanya. Toi still dapat lagu yang easy but catchy, as usual, while Aif dapat lagu yang mencabar lebih overdose dirinya yang kurang emosi.

Nubhan dapat lagu ala manja ngan sora malas dia, Riz akan dijantankan ngan lagu Pop Shuvit. Excuse me, gelak jap.

Stanly bakal menghancurkan lagu Kasih Tercipta yang sedap.

Saida mesti naik pening ngan Hati Kama, while I really don't know how Nadia is going to fare sebab tatau kemampuan dia bak lagu Saloma yang also pernah coverd by Uji Rashid.
Same ngan Stacy yang bak lagu single baru yang dia menang aritu kerana performance dia.

Mama Rina no hal kot sebab aman tak lari sangat. Matilah! Okla.. au update more later. Here's there senarai. You can hear the songs di sebelah (except for lagu Stacy la sebab baru ma - sib baik Riz dan Stanly tak dapat lagu nih kalao tak... matilah aku gelak)

TOI - Lauk Ku Cukup Masin (Spider)
Berterabur la dia nak nyanyi ngan laju ni.. jangan lidah sangkut kat gigi dah.

NUBHAN - Cinta Hampa (D'lloyd)
Nyanyian hampeh is more like it. Dunno how he will fare, but challenging dari segi emotional range which he has none of.

RIZ - Marabahaya (Pop Shuvit)
Ngan dia ni soal stamina. Hari tuh wat Separuh Masa cam Separuh Mati. So we see how he gets on this week.

STANLY - Kasih Tercipta (Faizal Tahir)
I used to love this song. I think pasnih no more...

ALIF - Come Out And Play (Offspring)
Mencabar because it's in English and needs attitude, both of which lemau sikit Alif nih.

FAISAL - Joget Bunga Melati - Halil Chit
What doesn't he hancurkan. Dari orang yang nyanyi Happy 'Burstday' pun sumbang, don't hope for too much the moment he opens his mouth.

SAIDA - Hati Kama (Datuk Siti Nurhaliza/Noraniza Idris)
More comparisons to Siti la pasni. Tapi kalao dia mampu wat ngan elok, bagus la.Not an easy song for sure.

NADIA - Mengapa Di RIndu (Saloma)
Love this song, love her getting it. This will be like Amylea dapat Asmara.

RINA
- Terbang Helang (Datuk Sharifah Aini)
No hal la. Makanan. Just hope dia focus.

STACY - Cinta Terlarang (lagu baru)
Love the new song. Patutnya lagu cipraan Sharon Paul ni khabarnya supposed to be single Bob tuk album baru dia, tapi kena baik punya cilok.

Nih sambung update belah malam lak...
Amboi ... aku dapat berita lagu tugasan awal sikit pun nak kecoh. Ada lah tuh...

Malas nak go on. Biasalah kalao orang tak paham bahasa dan buta IT. Matilah ko!

Anyway, today punya Diari first part tuh memang bosan. Yerlah.. kalao biasa nak deal ngan surat wasiat, and then nak messages and all pesanan dari bebudak bagik meka yang tercampak... oops.. tersingkir keluar, kali ni dua kali ganda.

So practically wasted two thirds of the first Diari.

Then moved on to drama queen moment of the day with Riz yang dapat pesanan audio dari his dad. What else do you expect. Kalao molot dia tak poaka, menangis ler keja feeling emo. Seriously, he just needs a good smack.

Drama queen. In action - AGAIN


I don't even get the KFC jingle punya bab latihan dalam kelas kak Fati.

A little bit of a filler some more, but this time ngan good intentions with focus on Rina, Riz dan Toi ke Pusat Aktiviti Kanak Kanak or Pusat Nursalam or something for kanak kanak terbiar I think.

Bab ni ok la.. I actually like this because at least use the kids fame for more charity, welfare or outreach, for any cause. So bagus la. Makes the whole Diari worth watching to see the kids happy.

Just pengsan sat tengok the Mayfirst punya signboard tuh.

Mayfirsttttt... lambang seeeejatiiiii!!!

The Mayfiiiirstttt waaaaaaaaaaaaayyyy!!!!


Diari kedua meka cuba nak dekatkan penonton ngan character Toi dan Saida with their family life. Bagik insight sikit into personal life meka. Not good, not bad.. just there.

Bab story seram pasal Alif dengar bunyi tapak kaki lur bilik kul 3 pagi and Nadia kata Stacy dengar ada orang panggil dia dan dengar bunyi orang mandi when the bathroom was empty was actually a nice touch. Mungkin sebab tiap musim bebudak kuar je banyak ghost stories nak share, so nice to hear pun dari mulot meka sendiri what they experience sana. Seb baik tak dengar Faisal nyanyi. Lagik scary.

Post mortem bersama pengetua, Saida kena tegur, even with improvement, dia kena buck up sebab still lum all out agik with her low energy level.
Don't know how the others fared, but Faisal kena kaw kaw.

Kena bantai - ditegur pasal persembahan keangsaan dia


Dia kena buta bunyi. Kalao buta huruf tuh illiterate, so I suppose that means a nice way of putting tone deaf kot.

Ramli pun kata dia makin teruk, and from now, kalao dia tak ok, tak kisah kalao in the first four bars sumbang pun nak hentikan. I hope that's applied in the next concert. Kata Sarimah memang ada pengetua ada kuasa nak wat tuh, even in the konsert, so thank goodness. Hope that's applied soon sebab I think it is getting from bad to worse, and no one wants to hear croaking.

Alif dikatakan pengetua as improved, and patutnya dapat lagu baru kalao tak konsep runaway train sikit pada penghujung.

Nubhan di komen improve confidence, but ... entah edited. Tapi ada but.

Toi was said to be unable nak kawal diri sampai tatau nak dengar diri sendiri pitchy.Sentap Faisal dalam time tegur Toi, Ramli leh kata tak macam Faisal.. matilah gelak aku moka Faisal sentap!

Sentap! Toi kena tegur pun dia kena reference...


Stanly finally kena yang sepatutnya.
"Kenapa you memekik last tu.?"
Stacy pun dikatakan pitchy sebab focus visual, which was indeed a problem for her.

Nadia, Rina and Riz dapat lagu baru sebagai hadiah tuk meka joining Stacy as having singles. Ni mesti konsep nak muatkan dalam kompilasi Evo nih kot, so lambat laun semua gak dapat ler. Cuma tunggu masa jerk kalao sampai standard.

Lagu tugasan diberikan... like we don't know.... matilah.
Then on to the last bit. FInal scene patut panjang sikit. Riz wat hal lagik.

Riz : Mama tiap-tiap dapat lagu best...
Rina : Banyak kau punya best. Kalau kau tak buat sendiri boleh jadi best ke lagu tu... ta boleh. You are the one who create the song.
Riz : Tak, maksud saya, lagu tu sendiri da best, lepas tu tambah lagi Mama punya power lagi best.
Rina : That I can accept
Riz : Amboi... tercampak... ke Tokyo.
Pause
Riz :Apa komen mama kalau mama dapat lagu asli
Rina :Oi.. no problem. Kan dah cakap. I can accept any song. Cuma baik tak baik je cara nak buat.
Riz : Mama the legend!... katanya... walaaaaaaupunnn...

Tuh dia molot adik-adik poaka. Dah la talent recycle... pastu banyak lak molot nak carot orang. Walaupun aku tak nampak masa depan Rina dalam industri muzik tempatan, lagi kabur lagik masa depan Riz ngan perangai diva dia tak jadik.

Seb baik minggu ni operasi nak kuarkan Faisal.

Reactions:

0 comments: