Friday, April 18, 2008

Buasiiiiiiiirrrrr!!!!!

Day 5

Mula jerk Diari da promo time lagik. Merasalah Mayfirst Body Contour Gel. Anyone want to look like Datuk Jalaluddin Hassan? Erm... ke duta terbaru si Stanly?

Stanly - duta baru Mayfirst Body Contour Gel. Makes you just want to get it now and use it for the similar results kan? Matilah!!!!


Let's move on to jer to Syafie's class.

Riz - faux rock star wannabe alert...
Nubhan - I hope he has plans for a proper job at the end of the day after Akademi Fantasia.
Nadia - is she losing her voice... hopefully she gets it cause dia cam struggle sikit.

Pas drama Riz dan Stanly, Rina decided to get into the action ngan moka cam susah hati sambil bubbling.

When ada orang lain dapat spotlight, expect Riz to be there. Nak feeling nyanyi Kaulah Segalanya tuh kenapa? Lagu tugasan akan datang? Harapan nak get the genre he wants? Honestly, tu aku kata poser gila style nyanyi.. R&B wannbe biasa la kalao da kena irama tak diminati.

Nubhan dan Toi start ngumpat pasal the strongest. Toi berangan nak ada lagu, ada album sendiri. Wonder sapa la yang nak beli... lagik rela aku tunggu album Sallih Yaacob yang baru.

Kelas Siti Hajar.

Toi - still cam budak taska flat nak mampos. Honestly.. sebutan pun nak montah je dengar. To make it BEDDER katanya...
Stanly - lum konsert da berdarah aku dengar dia the moment dia bukak mulot dia. Takpe.. maybe The Lord Of The Rings ada role tuk Asian hobbit in the next sequel... at least they'll save on special effects and make up.
Riz, Toi dan Saida dapat hadiah pas challenge masak cucur arituh. Elok.. hadiahnya main game katanya. Keji... ni Akademi haper nih.
Stacy was asked by the camera to repeat a line in English. Merasalah katanya, ... faraway land.. a fairy etc.

Si Stanly lak sibuk ballerina nak twirl pelbagai. Elok lah tuh. Memang FAIRY pun. FERRY pun boleh.

Erm... wat per tuh Stanly... merasalah Kembara Di Tanah Gersang tajuk lagu...


The fairy in action


Nokia promo time ngan semua wat exercise layan phone.

Nak nangis aku English memasing.

Gelak sat tengok Riz trying to perform Muse punya Time Is Running Out. Tapi time pecah perot masa Toi wat Beautiful Girl. Hopeless... simply hopeless.

Last scene for the first Diari - not too bad la Alif. Tapi still no personality in his performance. Dia nih camna nak get some emotion out of him. Nak bawak Tasha kot. Oops.. tersebut gosip lain lak. Ehem...

Part two, Diari episod ke 50 ... memang kelas! Aku tak kisah la orang nak cakap aku nih baik ngan Sarimah ke haper ke. The thing is Sarimah as predicted has been doing really well and think because of her, as well as production team Diari Akademi Fantasia tahun ni, the show has been one of the best, even though kekaang menyampah plugging sponsor pelbagai or those very the tak perlu scenes yang nagih simpati involving Stanly.

Happy 50th... erm... episode....


Congratulations to the team.. dengar pon rating meledak gila babs punya. Keep it up to everyone on the Diari team, and let's see more stuff.

The Diari ari nih open ngan komen bebudak to the camera pasal ther preparation and what they expect.

Yang nak gelak si Riz kata Muse band alternative katanya.. merasalah! Muse is a rock band, or more specifically, quoting wikipedia, a blend of alternative, hard rock, progressive rock, classical music and electronica to help form the new sub-genre of new prog under the rock sound. Menci tol asalkan ada guitar and melodic je orang kata alternative. Shows ignorance about genres of music.

Nak gelak lagik kata Toi problem rahang blah blah blah... hopeless!

Si Stanly provided more humour with janji dia takkan hancur. Promises... promises.

There was a little goofing about, with everyone performing in front of each other sambil tunggu evaluation tenaga pengajar.Stanly did his stupid go go boy routine sambil melalak...

Time orang lain lak tetap dia nak feeling enter frame wat show Patpong.

Tapi gelak lak aku tengok meka semua kaco Stacy melatah. Alif lak pecah lobang terikut. Rina pon.

Manjanya Stacy... makan hati Stanly...


Kan da kata... mesti try get attention Alif tuh. BUASIIIIIIRRRR (looks like it too)


Tapi time camni la nampak ada yang tak ngam. Very subtle but kalao orang leh tengok balik video korang dapat nampak sapa langsung tak berinteraksi.

I don't get the part meka nak try kuarkan nama Siti lagik bila provoke Saida nak cakap pasal family. Fast forward.

Saida... so sweet... ok lar, tuh....!!!


Kejutan tamu istimewa, Taufik Batisah. Me likey! Thank God not the asinine idol. Bagus la ajak Taufik because he is an examplary performer and definitely THE BEST Singaporean export musically.

Taufik... a real Idol. Warm, humble and talented.


Evaluation time.

Malas nak repeat everything. I think semua da tau standard siapa kat mana... so sama jerk.
Stacy and Nadia nampak smakin jauh. I hope this year final dua orang je leh? Pastu both girls berlawan. Erm.. aku cakap camtuh sebab meka dua the best undoubtedly. Tapi jangan terkejut kalao ikut undian Nadia nampak cam tak kuat walaupon peminat dia kuat bersuara. We'll just have to see.

Tengah evaluation, meka cita pasal badi pengetua sebab semua takot nervous pelbagai katanya.
Wait until meka masuk industri muzik sebenar. Then merasalah... baru meka tau dok dalam Akademi lama lama walaupun tak layak, terjual ke album meka atas peminat fanatik. SMS lain dari jualan album... orang leh undi banyak kali, Album? Berapa keping CD ko sanggup beli demi sokong. Tu pun kalao beli.. kalao download?

Anyway... here's to tomorrow...


PS - Got an amusing, emotional call ari ni. Seriously pelik tol some people want to talk about professionalism tapi nan ado. Prove me wrong. tuh jerk. Malas nak cakap sapa call but not surprising.

Reactions:

0 comments: