Monday, March 17, 2008

What the....

I really don't understand the Diari today. Walaupun first day patut power... ada lak leftover yang dihidang yang da la ta sedap, tak narik... basi lak dari bebudak pas diberi keputusan siapa masuk Akademi.

It was boring nak mampos... production cam malas jerk. Tanak salahkan production... tapi idea tuh memang kureng. So pepandai ler sapa yang rasa patut bertanggunjawab.

There was no stuff on meka masuk Akademi, tup tup da dok mengadap Ramli MS.

Matilah Toi pakai contact lens hijau. Perlu ke???? Aiyo! Hadek-hadek pon da tak pakai contact lens kaler overdose tau.

So out of season da.

Masuk kelas Siti Hajar lak... erm.... at least nampak la ada basic classes da begin.

Er... kenapa ada banyak shot Toi dan gigi penghadang ala kangaroo bar Pajero dia tuh.. it's not funny ok. Da la mata lebam. Si Nubhan lak moka tak mandi pagi, while si Naim lak... erm... walau baru kuar hutan jangan la terbawa rupa penghuni sana.

Erm... Stacy pun moka blur jerk.

And that was it... the end of the first Diari.

More and more iklan - termasuk iklan Mayfirst (nak montah darah la iklan bodowh nih!)... as well as iklan Akademi Fantasia with seseorang pakai suit pink dan baju merah (simply colourblind!)

Eh jap... da masuk laporan kedua hari pertama.

Jap, korang perasan tak montage baru. Yang ala ala music video Britney Spears, Lucky tuh. Yang pompuan nih kuar keta jalan catwalk sebelom kena sumpahan tujuh generasi jadik Mr Bola
Bola tuh.

Apa la salahnya dari amik ntah minah mana nak jadik model nih, apa salahnya guna Mila... ke wat montage semua bekas pemenang catwalk gituh. Lagik kena mengena.Ke satukan semua bekas juara wat montage. Ish ish ish... kering kontang idea la camni.

Erm... on to the second program.

Apa tuh si Alif usap usap rambut Toi, sambil Toi manja pegang tangan tuh??? Sesuatuh! And we thought Riz was the only one (merasalah pecah lobang lambat laun)
Onto lagu tugasan.for the week...

Semua dapat lagu yang memang up their alley. Looks like it's going to be a fun concert in terms of songs. Tapi hasilnya tunggu jerla.

From the bit they sang, this is how they sang.

Alif mendayu dayu lak. Si Nadia - Lord have mercy... why does she shout???? And Ika tuh... my question is simply.. WHY??? It's Umbrella... not under my HUMbrella ok... cikgu Fati. We have an emergency! Calling cikgu Fati!!!!

Iklan lagi... mari ramai ramai nyanyi... the Mayfirsssssssttt waaaaaaaaaayyyyy!!!!! Opah ko lah!
Mayfirst... sihat... cantik... hebat... tagline yang tak sesuai ok ngan duta meka dua orang tuh. Merasalah!

Erm... masuk balik Siti Hajar punya kelas. Siapa la main ketik ketik pen tuh. Bloody irritating ok bunyi!

Nothing much pastu. Can someone from production jawab kenapa final part of the Diari pas Sarimah kata ada cita baik punya kena cut straight to end credit?
Mana ilang nya bit tuh?

Tak silap aku dari info aku dapat patutnya ada scene featuring Saida saying something to end it before Sarimah closes the show.

Always tau camni... ada je technical glitches. Always tau camni... tu la akibatnya kalao orang sebalik tabir sibuk gila glam depan kamera jerk keja makan airtime. Oops... merasalah awal awal da nak pecah rahsia orang dalam.

Erm.. and that was it guys.

But just wanna go on a little about Sarimah. I thought she did exceedingly well for the first episode of the Diari. Aku tanak compare dia ngan Aznil sebab he was different, tambah lagik dia da wat program tuh for five seasons, susah ler nak compare ngan orang baru first episode. But she did well - irregardless and applause all round for that. Good one Sarimah.

Will AC do as well for this week's concert? I'm giving him a chance... but not holding my breath.
Eh... esok je aku update agik. Ada hal ni.. I'll leave you guys with the lagu tugasan for this week. And one more thing.. pada sapa yang nonton Diari tadik mesti perasan ada character sorang nih kan?

Hah... ni la tukang jaga bebudak Akademi Fantasia 6. Kalao ada yang kata dia ensem macam model - BINGO!

Dia memang model pon. Tak silap aku program Oh Lelaki dulu dia slalu muncul sebagai salah satu model dalam segmen yang nak peragakan pakaian memacam yang tak perlu.

Pic ni masa kami beramai ramai lepak kat Pelita Bangsar malam minggu lepas. Merasalah orang production marah pasni kerana kenal aku.

And no - he's not my source either. Matilah orang Astro nak buru sapa sumber informasi aku... carik la camna pon takkan jumpa kalao niat tuh jahat (matilah aku)

Kalao ada peminat warden baru nih, aku bagi info lebih pasal dia. Leh la pastuh undi warden lak masuk Akademi. Heh... ok.. outta here...

Saida - Terlalu Cinta (Rossa)
Nadia - Rindu (Hetty Koes Endang)
Stacy - No One -(Alicia Keys)
Lutfya - Engkar (Bunga)
Ika - Umbrella (Rihanna)
Yana - Diriku Tapak Sulaiman (Elyana)
Rina - Simply The Best (Tina Turner)
Faisal - Satu Kiblat Yang Sama (Rabbani)
Toi - Pagi Yang Gelap (Hujan)
Riz - Ketulusan Hati (Anuar Zain)
Stanly - You Raise Me Up (Josh Groban)
Naim - Memburu Rindu (Hattan)
Alif - Sayang Sayang (Aliff Aziz)
Nubhan - Ruang Rindu (Letto)

Reactions:

0 comments: