Saturday, March 29, 2008

PLU berjaya?

Have to rush through this entry sebab nak tidur awal katanya besok (eh.. later today... da past midnight) ada banyak lak hal nak rushing. Afternoon nak lunch skali ngan my family for a belated family celebration nak makan makan for my mom's birthday. Biasala... ari biasa susah sebab my sis and I sibuk. So tangguh weekend ler.

Then tengahari lewat sikit pastu nak jumpa si Halim lak nak pass Jizzebel dia tuh, and kena temankan dia beli sangkar. I need to get some stuff for my Joey too.

Petang nak jumpa some special friends yang akan temankan ke konsert Akademi Fantasia kedua. Nak tau sapa? Korang tengok kat konsert kang bila umum tuh taula kalao da biasa baca kat sini.

Anyway, moving on. Smalam was Fasha's birthday. Actually tak plan nak pergi pon sebab malas nak kuar rumah. Tapi sebab Faz mintak temankan, gi la skali ngan Nafi. She picked us up from Bangsar sebab insist nak naik satu keta, and then kat sana jumpa Miss E. Sampai pon lambat, so sempat wish Fasha jerk. Aku just share the pics ek.

"Happy birthday, Fasha!".... "Oh look! It's a box! Just what I was looking for!"
Matilah aku kena carut.. ampun Faz!


"Kan aku da cakapppppp... jangan caruttt aku dalam blog kooo!!!"
Heh... ampun kali kedua Faz!


Julia Ziegler and Diana Danielle.


Tema hijau putih menular ke kek! Erm.. cam kek Raya lak...


Door gift. A mug.. with erm.. a mug?


Backdrop sama cam invitation card. Erm...


Hall of Fame ke? Owh... keratan akhbar pasal Fasha.


Eh... story aku pun ada? Terharu!


We didn't stay long. Not sebab rushing, sebab even pun da nak habis time tuh. I think we stayed just over half an hour. Takper la kan. It's the thought that counts.

Lapar sebab tak sempat makan (alas perut je nunggu Faz siap.. women!), so Faz dragged us ke Mezza Notte (kalau tak silap), an Italian restaurant kat Heritage Row.



Sebenarnya tak minat ke area tuh sebab dah lah sesak... Friday night biasalah. Pastuh memang tak gemar bingit sangat area tuh (dah tua la)

But the food was divine! Sorry no pics. Kowser nak review makanan lak.
Kita semua cam-whoring ler jap. Ni some pics of Faz aku leh share.

Divine!


Merasalah... sebab Faz terkenal kerana kasut, I had to snap her footwear. Tapi takpe sebab taste kasut dia memang aku leh puji. Here were her choice of heels for the night.



Tak caya Faz punya power bab kasut? Nak kena tumit? Heh... jangannnn!!! Faz ada power when it comes to heels. Tak caya aku takpe. Tengok pic bawah tuk bukti.



Tuh dia! Dia angkat heels jer focus power dahi siap kuar cahaya! Merasalah kejap lagik kena hentakan kuasa gaban tumit! I take two steps back at least sebelom carut seterusnya takot kena langkah heels melayang.

Just kidding. Saja je usik tuh. We didn't stay long, pas makan gerak balik. Miss E lepak, while the rest of us headed back. Faz ada shooting 10 pagik kang.

Aku lak nak get some rest.

Sempat balik je layan Diari Akademi Fantasia and Diari EXT. Mai on to ulasan for Diari ari nih before I went to bed.

Diari pertama hari for the last day of the week.

Motif Nubhan pakai handphone nak hapal lagu? Layan sampai tidur katanya.
Masuk kelas Linda Jasmine. Boy, she's really working them to the bone. Bagus! Jangan nak bersepah lagik cam konsert pertama. Kena kasar sikit camtuh elok sikit sebab bebudak nih lembab gila perlu things to be hammered into them.

Oh God! Toi nyanyi nih.. so many things wrong. Syafie terus halau keluar because da la hopeless presentation, lirik pon tak hapal.

Ya ampun! Si Faizal pun tak hapal lirik and takde improvement langsung katanya!

Another hopeless case! Kena halau kuar tuk repair apa yang patut. Elok lah tuh. Halau kuar Akademi pon takpe kalao teros camni.

Aiyo.. more on the handphone. Si Stanly dan Stcy sibuk amik pic cam-whoring jerk. Time well spent in the Akademi katanya. Tu la... sapa mintak bagi handphone. Kan da melekat jerk.

Merasalah Sarimah comment pose maut leh, tapi jangan kuar kang kata pic superimposed. Siot jerk. Heh!

Si Faisal dan Toi ni.. da la kena halau. Bukan nak improve. Si Toi leh feel air guitar memain sambil si Faisal terus menyumbangkan lagu in the worst of ways. Toi when finally rehearse, horror tetap. Hish!

Merasalah minggu nih lagik satu persembahan yang jujur la minggu ni.

Riz played advisor nak betol kan orang.

Stacy was ok, but she really needs to bond with the song.

Ika was karaoke gone wrong.

Saida was most improved I think, with her new found confidence. Can't wait for her show tomorrow.

Rina had minor problems ngan breathing techniques.

Break in the show - Saida kem pesan kat anak anak to take care and be good, and listen to their dad. Honestly, Saida looks tired, but she seems more confident in carrying herself. Kenapa aku tengok dia time cakap ngan cam tuh as in the pic below moka dia ingat kan aku pada Marsha lak.



Nadia tak dapat minus one, kisahnya belajar dari mp3 full song dari handphone. kena sabo kisahnya ngan Ika yang entah man campak minus one Umbrella tuh. Keji!

Honestly, meka nih nak promote Nokia sangat ke sampai tahap bebudak tak bagi practise ngan minus one have to depend on phone,

Matilah whole segment focusing on how amazing the Nokia is.

More on Nadia. Nak fine tune sikit English dia ngan kak Fati.

"Now it's raining more than EVAHHHHH!!!" katanya.

Damn! More on the freaking camera yang ngadu kata Toi nangis sebab tak dapat hapal lagu. Perlu ke? Nak tunjuk je kalao nak sangat bagi dia undi simpati.

Rina cita pasal horror nak perform depan pengetua, unlike kalao audience dia leh relate.

Second Diari - Toi bisik kat kamera, semua pakai baju sponsor tapi Riz tak leh muat sebab sendat!
Matilah ko mengumpat lak camera nih.

Ngaku leh sleepwalking. Awww.. how cute! Mesti dapat AFUNDI makcik makcik yang rasa cute lak prangai dia. Eeeewww!!!

More from the damn camera. Faisal layan cam kena carot sebab takde gaya rock. Motif carot carot light light. Carut lebih sikit lagk baik.

Nadia pon layan.. pengakuan kata tak penah pakai make up sebelom masuk Akademi.
Rina pon layan ucap tima kasih kerana baju sponsor.

Aiyo... tapi suka tengok Saida diminta jadi model catwalk baju dia.

More painful moments from Toi. I mean... more 'honest' moments. Argh!!!!! Syafie and Siti Hajar really have their hands full.

Bebudak hissing nak warm up - was it just me or did Ika even hiss sumbang. Hah! Matilah saja nak carut je keja kannnnn.

Merasalah promosi Mayfirst .. cita pasal pakai girdle pun leh?

Next - tongue trill. Did I spell that right? For articulation katanya.
Fast forward to evaluation.
Nih yang aku tunggu. Tapi tension sikit. Sebab Ramli MS ngamuk ringan ringan sampai aku da takde benda nak carut kat sini.

Naim kena.
"Ini tak belajar. Main-main saja!"
Rina menjadi pelajar contoh sebab she's the only one yang obviously improve.
Stuju sangat!
"Korang ni baru nak mula pun takleh masuk!" ngamuk Ramli MS.
Nubhan pun kena for slurring. Amik ko!

Dua orang yang hampeh.. padan moka kena sound.



Nadia did ok, but lacking in energy
Faisal? Nangis jap. Moka Syafie da very the cam cuka. Ramli nak meletup da. Katanya sora si Faisal cam angsa kena letak tali gantung katanya. Matilah!!! Sujud kat bung Ramli!!!
Riz? Vocal tunggang langgang katanya, not in tune. Dance cliche katanya. Kan aku da kata... dia nih very the outdated adik-adik yang inspired by RTM in the Seventies.

Hah... "bila saya tengok camtuh nak muntah!" Aiyo! Aku takyah carut la camni, sebab abang Ramli da laser all out.

Stanly pun kena carut for trying too hard and going off key.
Alif - tetap dikatakan lembik and no energy.
Matilah bebudak laki semua lembik pas kena carut. Aiyo! Honestly. Kena sikit pun da camtuh? Sampai Alif diusik cam menitis airmata.

Eh ok la.. nak tidur. Will update after the concert in the early hours of Sunday pas da edit lagu dan video pelbagai ok?

Oh, by the way, lupa lak nak share. Kan peratusan da takde? Tapi dalam Diari EXT tadik bagi last count for the peratusan. And guess what?



Yes! Tuh dia top five as of last night. Kelima lima pelajar aku sokong dok lima tempat teratas. I just hope that position stays, so kalao orang sokong any one of these names above, gerak gempur AFUNDI cepat!!!!

Oh and for those yang tengok Diari EXT, (yang paham la) korang pecah perot tak cam reaksi aku bila Alam dan Roslen sebut pasal PLU.

Matilah... ingat cita pasal Ria dan Stanly rupanya pasal Rina... PLU or short for Pelajar Lanjut Usia. Matilah ingat baru nak story pecah lobang.

By the way - glad Syafie mentioned Riz was not as good as people said he was with all the wrong techniques. Thank goodness. Am just about sick how people puji dia gila babas konon hebat.

Ok ok... I'm out of her. Over and out!

Reactions:

0 comments: