Tuesday, March 04, 2008

Oh happy day...

So the day started pretty eary for me today, right. Unusual tapi nak wat camna. Hari nih memang plan banyak benda nak buat lasting into the night, so kena la up and about awal.
Masa left Klang tuh, bersemangat la. Sebab I would have to put a few things together today in preparation for some projects I have coming up.

Tengah pikiran melayang tuh, tetiba nampak lak aksi circus tengah jalan. Or is it more like mesin penyapu jalan?



Erm, I don't know how I'm supposed to react seeing this, but one thing I can say for sure is that it hardly inspires me to vote. Tolong la... I think dalam beriya nak kempen nih, this particular supporter may have just broken quite a few traffic laws. Mana la datuk datuk kuda belang time nih nak saman... ish ish ish.

Was on the way to Suria FM nak jenguk kawan-kawan when Juan called. Met up Julia there and had lunch. Ada la benda nak borak - dan carut.

Abih jer, sent Julia home before we made our way ke Palace Of The Golden Horses tuk PC Secretaries Week Mawi dan Mila yang bertema Go Green With Mawi. Cam slogan kempen mengundi jerk.... matilah aku (gelak sendiri nih kalao ada yang tak paham tuh sorry la)






Comel tak next to each other? Tak? Kalau tak, nih lagik comel tak?



Gila ko kata tak...matilah aku kang kena carut pasnih. Ampun Farihad... ampun Shazryn!!! Korang nih... jangan carut tau... kang aku hantar Dee marah korang baru tau.



Matilah aku... anyways sempat borak ngan dak botak. Yerlah. Maklumlah dia kan jet setting kuar skang. Da la baru balik dari UK - ke Manchester, London and Oxford. Rehat beberapa hari sini and on Thursday da nak fly ke LA pulak da.

So catch up borak ler sikit. Erm... ada la discuss business sikit. Apa dia... erm... tunggu la ek. Apa salahnya kalao ada joint venture project kang.

Borak punya borak, tengok jam da lewat petang da. So aku ngan Juan pun rush ke Pavilion for next meeting lak. Lepak La Bodega nak jumpa someone from erm... adalah nak discuss something. Jangan tatau - Juan pun tukau keja nih. Ada la career movement. Stakat dot com nan ado tuh perlu ke kan... merasalah!

But glad for him - and this opportunity is good plus - we have a few projects lined up da so that should take up a lot of time da. Tengah lepak bertiga tuh ada familiar face walk past.



It was LJ (matilah adik adik membayangkan LJ yang lalu - this joke intended bagik meka yang paham jerk). Yeap Linda was on the way nak ke gym. Gigih nih walaupon katanya kaki sakit.

Nak tetap mantain body slim tummy trim gituh la. Some people just take the joy out of life for me - heh... takpe takpe.. aku nih sebelah Linda nih rasa cam Bluehyppo kena sabar je la.

You go work out Linda, I'll stick to my Marlboros and Coke diet Dari Pavilion, rush across the road. Ada dinner Malam Gala Karyawan lak. Patutnya start 7.30pm. Tapi waktu Malaysia paham paham jer la. Lagipon kami borak sampai tak sedar da kol 9pm!

But the funny part was - masa sampai Ritz Carlton - rupanya dinner baru nak served. Aiyo! Lucky we didn't parking sini awal awal. Nyesal hidup.

We arrived same time ngan Rizal and joined at the lifts by Sean Ghazi, so we were in good company.

Actually - the whole night was good company all the way. Met up with old friend Reymee and chatted business (abih tuh - da nak ada syarikat sendiri kena networking tuk projek)... then also had a fun chat ngan Hannah Tan (she cute lah) Gosip ngan Safri and layan ngumpat ngan everyone else.

Dalam ramai ramai tuh - sakat kak Ogy - PENGKRITIK TETAP KONSERT AKADEMI FANTASIA (matilah aku!), caught up with Zahid, my bro, and borak ngan many others. Dah tak cam keja lak kengkawan semua ada. Ni some pics I took.

Shawal and Ning


Rosma and Khai


Haziq and Rizal


Kak Ogy and my diva Adibah Noor!


My baby bro, Zahid and Amylea


Faradhiya and Dayang


The romantic couple always nih - abang M.Nasir dan kak Marlia Musa


Aren't they sweet - Hannah and Reymee


Hah... tapi korang nak gosip tak? Gosip jer... kalao korang layan Melodi (one of the only TV3 programs yang watchable - tuh pun kalao ko tune out Wahid yang pukey tuh), of course korang kenal Michelle kan? Ala... nickname bebudak gosip jahat ngumpat panggil ialah Michelle Karat.
Now I love Michelle cause she's sweet - yerlah... keja nampak je ganas. Nama pun keja ma... kena all out. Tapi anyway - mana abang Nas rambut ketak ketak?

Hah.. perkenalkan. Nih sidekick baru dia yang tengah biasakan dirinya sebagai broadcast journalist baru tuk Melodi iaitu Azmi. Familiar?

Ala...korang selak entry lama lama aku sikit. Mesti recognise dia. Dia dulu PR syarikat rakaman. So apa gosip nya?

Erm... mungkin ke kita tatap wajah pasangan pengacara baru Melodi? Oops.. gila ko... matilah Fara Fauzana mai carik aku cekik speku lebih.

The deadly duo


In action - menyerang mangsa pertama for the night...


Anyway, have two videos nak share. Satu tengah edit agik nak upload pelbagai. Which ada kena mengena ngan posting entry besok.

One more nih dia... ni lagu baru Ning, titled Age Of Pollution from her East To West album. Hope you guys like it. Be posting more later.


Reactions:

0 comments: