Thursday, March 27, 2008

Nuts are the best!

Semalam, again layan Diari Akademi Fantasia over my laptop akibat tak sempat tengok the broadcast kerana sibuk. Sempat tengok first nya jerk.

Yang other one kena torrent baru leh layan when I got home. Yerlah.. al kisahnya, pas abih keja (ari ni masuk keja awal pagk lagik ok... sort of), singgah ke rehearsal Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2007, which will be held this Sunday in Arena of Stars, Genting Highlands.

Tapi before I get on with that, ni some overdue pics, which I shot earlier today of my Joey, my baby sugar glider. Also of Jizzabel, si Halim punya. Nama aku nya because memang anak sugar glider, ala anak kangaroo memang panggil di panggil Joey pun. Si Halim punya tatau la apa sebenarnya inspirasi.Gisele Bundchen kot...

Aku tak amik banyak pics sangat sebab meka still getting used to the environment and didn't want to stress them out, and today sempat spend some time with Joey nak bagik dia get used to me. Success!!! Dia memang da bonding ngan aku! Heh.. enjoy the pics, pet lovers! By the way, dia da pandai lompat sana sini. Terbang sikit sikit jerk. Masih muda ma. Baru just over two months. Tapi bab panjat smakin expert.

Jizzabel kalao siang tido jangan kaco. Tu marah dia intai kuar jeling.


Joey lak active sikit. Comelnyaaaaaaaaa




Besh sangat layan. Tambah ramai pets aku. Ok la tuh.. selama ni nak bagi makan binatang yang lupa diri, baik bagi binatang yang reti nak berterima kasih. Matilah ko carut lagik!

On bab rehearsal. Anyway, besh sangat. Memang aku rasa bab persembahan, ada beberapa highlights ler kot this Sunday night. Tak sabar aku. Of course, aku gi.

Sorry ler sesapa yang mintak aku tiket. Aku memang takde. Ramai SMS or mesej me, and all I can say is, I am so sorry guys. Memang takde...

On with the latihan.. asik sidetracked jer aku nih.

My pilihan for possible best shows tuk menghiburkan malam tuh, the Anuar Zain medley, consisting of Bob (Jangan Bersedih Lagi), Atilia (Mungkin) and Anuar himself on Ketulusan Hati (langit dan bumi kalao banding Riz terciRIZ tuh). Memang besh.

Ni video Bob kalao korang nak ala sneak preview. Jangan carut apa kekurangan ek... ni baru rehearsal. Sorry aku tak amik Anuar punya set... biarlah rahsia light light korang tunggu the actual day. Memang worth it! Even Atilia...

And the other show yang aku rasa akan meletup, is the underrated diva, Liza Hanim yang akan menyanyi Merawat Luka Terpendam. Korang layan video ni kalao nak feeling sikit.

Ni some pics masa time rehearsal. Aku tak amik banyak pon. Ada benda nak discuss time tuh, so sikit jerk. Enjoy ler apa yang ada ek.

Jen working hard (iyolah - stress je lebih kot... matilah aku!). Shuib, PA Bob. Stress jek? Demam rupanya. Bob lak sibuk borak ngan Mawi.



Argh!!! Stress masuk pic blog ko kena carut!!!! Motif??? *gelak sendiri*


Ramli MS - the maestro!


Gen gila jap... stress pas layan tone deaf kat Akademi kot.


Bob tengok apa nun jauh tuh pun tatau...


Anuar ngan manager dia Rohila


Bab Ramli explaining something to the rockers. Nampak rabut jer tuh, si Ella.Jojie in the pic too, while Hattan partially hidden and Papa Rock, Ramli Sarip layan!


Bob ngan penyanyi asal lagu dia akan bawa, Anuar.


Photo op. Ramli MS, Ramli Sarip, Bob, Hattan, Mawi, Ella and Anuar Zain. Propah tau posing pelbagai!




Ko nak apa agik hahhhh??? Da cukup la pics tuh!!!


Matilah... pic Mawi sumbat muka dalam kamera aku.


Ok ok.. moving on to Diari Akademi Fantasia hari nih punya ulasan.


Aiyo.. Diari ni hari ni start je ada scene 'perluker???' Memang tak perlu!


Stanly dan Riz nyanyi duet ngan kamera. I have a sneaking suspicion aku kenal sapa yang jadi sora kamera tuh.


Berubah orang sebenarnya each time, but I know that voice! Matilah tanak pecah lobang!

Spotcheck by Ramli MS.


Lufya surprisingly ok (this may be her niche), Toi unsurprisingly boring (do we care?), Nubhan still karaoke level dan Faisal semakin geng ngan Ika menyakitkan telinga. Aduh... dia nih camna nih. Dah lah lupa lirik.

Eh ada scene Saida. She looks like she may just be able to carry it off after all. She's starting to have fun with the song, thankfully!

For the first time, I see a real confidence brewing in her.
Naim?
I won't even bother commenting. Leh la dia jadik penyanyi sebagus Saiful Apek. Take that how you will. Matilah pengakuan lidah pendek.

Ujibakat Raja Lawak 3


Amik ko kelas Siti Hajar, ala senamrobik nak tengok bebudak paham bahasa tak bab breathing.
Da masuk Jasmi tuh. Hah... aku malas nak komen bab dia. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... hah amek ko.

Perasaan nak mencarut tuh membuak - kinda like nausea associated with seeing his work.
Konon bagi baju tak main bagi je. Mintak Ika explain kenapa tak puas ati baju. pastu tak puas ati nak melatah balik at that girl. Takyah la tanya kalao camtuh.

Then komen lak bab berat badan. Konon nak cantik kena jaga berat badan. Marah katanya pasal berat badan. Come on!!!!

Kan da takde posisi nutritionist. Dia ni feeling nak multitasking pelbagai ker. Ke malas cari baju pandai lak cari alasan??? A stylist or an image consultant knows what to do.

Ni leh suggest catuan makanan konon concerned nak meka look good Then get good wardrobe la. Nak mintak camera la, mama Rina laa.. tu jaga bebudak tuk suprvise bebudak makan. Come on!!!! What the....???!!!

Tapi aku akui, Jasmi ni memang stylo! Rambut dia very the retro inspiration. Cam Hitler hawau! Tengok wardrobe dia.. stylo gak. The red band is just missing a swastika! Yes, he sure knows what he's talking about - dia tanak bebudak gemuk.
Dia buncit takpe.. dia cantik. Matilah aku...!!

Heil fashion Nazi!


Uwaaa.. semua bebudak dapat Maybelline punya make up kita. Cantik ok beg. Mesti Riz dan Stanly happy gila. Balik hostel kang leh pakai.

Fast forward kelas menari yang masih serba tidak kena.

Kelas Syafie besh sikit. Syafie naik angin layan Faisal sumbang jerk keja. Why does he keep making the same mistakes??? Lirik pun tak hapal, melodi pun tatau.. ishk.

Alahai. last scene nak main kenen kenen lagi. Konon Nadia suka Alif. Then konon Nadia gaduh ngan Lufya yang suka Alif gak. What the...

Second Diari nampaknya Maybelline punya products da mula di pakai. Moka si Faisal tuh tempek sampai cam tepong komak.

Very the Mr Vampire ok! Sabau je umi tahan nak gelak moka Faisal moka ala Chucky.

Bab Nubhan - honestly dia nih hopeless takde feel. Konon Ika dan Stacy kena tolong lak nak act the part for him konon nak hayati. Eeewwww.. can imagine them just tahan dari nak throw up.
Si Toi no matter how he tries, just belongs in the same category. Lemau je...

Jahat si Sarimah, tetap nak point out si Riz top molot nak lakon baik. Kejap je tuh. Tunggu drama queen start balik perangai.
Motif pagi pagi da jogging keliling hostel. Hebat!

OUCH!!!

Ika nyanyi.. sori... terkejut. Bunyi letopan gegendang telinga bila masuk je vocal Ika.

Amik ko Stanly feel Dina nak tolong her to have more attitude and punch in her performance.
Pastu masuk show sendiri... aiyo! Welcome to Soi 2, Patpong! No, no, no. no, no!!! It's like watching a walrus doing the lambada.

Faisal... tatau camna nak komen agik. Asik masaalah sama tak ubah.

Choreography for lagu Naim. Nadia tolong. Mak aih.. si Naim ni da beyond hopeless. Perangai cam ungka bila geram.

"Eeeeeeeeeee.. geramnyaaaa".

Saida looked ok. 180 degrees turnabout.

One hot mama!

Erm... Alif nak wat sit up, Shafiq tolong. Erm.. hasil keja Hitler tuh kot.
Meka ramai ramai dok main Jenga ke tuh. Berangan Nubhan. Kata nak pompuan nak yang tinggi, nak rambut straight, konon rambut kerinting nampak ganas. Uwaa.. da clash ngan awek katanya We wonder why...

Konon awek membebel, meleter katanya... nak yang macam Nasha Aziz katanya. Baru la macam perempuan. Heh... abih cuba rupa ko cam jantan sikit. Taking a shower once in a while would help. Rupa da la busuk jerk...

Alif ngan Toi dan Rina lepak kat dapur. Si Alif still trying to get that note. That one problematic note.

Merasalah masuk cita Rina pasal lagu yang wat dia nangis lagu Love Story. Baru bukak molot da nitis air mata Aiyo.. nenek emo. Rilekssss!!!

Motif sesi korek telinga, gentel sana sini korek?

Eeewwwww!

Matilah Stacy kata SIOKKKK ok korek tuh.

SIOKKKK!!!


Aduh... ending tunjuk ramai ramai sesi gelek layan kamera. Pening aku.

Stanly tengok je dari jauh. Nak join Nadia dan Lufya and Rina la tuh Stacy dan Ika pun abih sesi korek telinga mai join.

Siapa yang rakam video tuh? Saida ek, pakai phone?

Abih la bebudak ni kena blackmail kang. Seb baik tunjuk kat Diari dulu. Ok ok.. panjang lak kang entry ni. More tomorrow, guys!

Reactions:

0 comments: