Tuesday, March 25, 2008

Happy birthday Momma!!!

How the hell could I forget? Damn...

I thought my mom's birthday esok, because da set otak hari Rabu. Turns out because of miscalculation, it's today lor. Rasa so bad. But my mom as usual ok jerk.

Happy birthday mom!

It's my mother's 62nd birthday! And she's still up and about with lesser problems than most women her age, and I pray for her continued health. I love my mom - hah.. jangan tatau... aku bangga ngaku anak mak nih.

Rugi sapa yang rasa cam bebudak. Soal ibu nih... no matter what happens in my life, my mom is my strength. Walaupun smakin naik umo nih, kita tak cita segalanya pasal diri kita, kehadirannya pun da cukup menguatkan smangat kita. Selemah kita rasa, pelukan dari ibu pun da cukup nak mengubat segalanya.

Thanks mom, for being there. Obviously for bringing me in this world, and of course for accepting everything about me as I am - walaopon aku ni semulajadinya molot longkang.
Heh... matilah carut diri sendiri.

But honestly kan... aku dari kecik dulu (penah kecik ke... dari kecik pon nampak cam bouncer), memang molot main lepas. Parents slalu marah kata mulut tak bertempat main lepas - but instead of telling to shut up and sit in a corner, they taught me to tell the truth. Ertinya cakap isi hati, yang sebenar.. yang jujur. But cuma kena pandai berdiplomasi sikit ler. Ok... so who said I take well to lessons. I try... I guess it's the thought that counts. Heh...

Yang pentingnya - walaopon molot badan binasa, for me, kerana mulut aku la aku carik makan. Sometimes people see it as what it is - the truth. Those who can't acknowledge the truth tu carut memacam tuh tak heran la. Ignorance is bliss.

Bottomline is - I am proud of who I am

Eh,... off topic lak. Oh.. another thing - I bought my sugar glider da. Beli satu jerk. Lagi satu aku belikan sebab Halim kirim duit. Kerana takleh booking, dia pesankan dulu duit sebab dia gi Redang cuti. So kira aku babysit dia nya skali.

Kang aku post pics, sebab smalam the rechargeable batteries in my camera died. Wrong timing sangat.

Boo and I picked them up last night pas beli cage semua. And then spent an hour going goo-goo ga-ga over them sampai lewat jumpa kengkawan kat Pelita. Takpe... Faz sampai lagi lambat sebab shooting extended gituh. Terus semua tak jadi plan semalam.

Eh... terdelay lak kang carutan Diari aku ari nih.

Today's episode showed snippets of bebudak melalak.
Started with Faisal's rehearsal. Mak aih... torture nya tengok (actually torture dengar) dia nih practise. Boy is he in for a difficult time.
Merasalah Rina berdangdut Cinta 100% sambil layan kebadutan Toi tuh. Honestly, why is Toi still in? Can they have like a triple elimination this week. Ramai sangat performing too amateurish with no hope to improve.

Alamak! Sapa tido sampai berdengkur tuh? Either Stanly or Riz yang membadak tak hengat tuh yang mengeluarkan projection vocal yang besh. Ya ampun! Rupanya lepas makan, terus wat aksi ular sawa.

Sleeping beauties - forget the 'beauties' part.

Kena kejut ngan Toi sentap lak si Riz. Stanly ok jerk. Riz leh gaduh ngan kamera lak sebab Toi kata cam yang suruh. Honestly... how is that camera in there actually cute? And how is it helping out the whole situation. Doesn't help at all and it's hardly comic relief. And unless it can b*tch slap Riz molot terciRiz tuh.. don't bother la having it.

Next scene. Alahai... ni yang aku da mula sayang kat Rina nih. While aku against the fact of her age sebab aku rasa tak realistic for her to be in there, but she definitely is a sister/mother figure.
Saida breakdown sebab stress nak keep to expectations. Sampai nangis. Emo aku terus. Rina yang pujuk dia. Awwww.... the most touching moment ever in Diari,

Sayu wooooo...


Alahai mama Rina ni.. so loving...



Jangan nangis Saida... aku mata pun berkaca da ni.. *sniff* *sniff* weiii... sapa kata emo lebih lebih memang zalim dan tak berhati perut!

Come on, pick yourself up Saida. Focus on your performance. Nangis pasal stress takpe. Tapi jangan asik feel so defeated. You have to start fighting back.
Cheer up. We're rooting for you here, gurl.

Janji jangan lari ke bilik air nangis pasal kena hentam pasal carut orang da...eh... cam penah belaku lakpada pelajar lain. Matilah tetap carot. Ada yang mesti kata Saida cenggeng pasni, tapi aku rasa bab stress nih aku tak kisah la orang nak cakap apa. Allowance bagi kat dia sebab keadaan.

Moving on, nampak bebudak rehearsal. Rina nak build stamina workout sambil nyanyi lagu Saida. Very the senamrobik. But at least she's making an effort.

Naim jadik badut as usual. Arghhh!!!!! Shoo! Jap nak amik Ridsect! Sambil sambil tuh amik Clorox.. I think he needs both.Busuk from all aspects.Siap spray Febreeze lagik!

Matilah Ika kena carot pastu sibuk mencarot ngan kamera pasal mampu ke nak wat lagu, ke nak tuko lagu lagik... seb baik bukan Umbrella etc.

Jap... Ika da sebut 'under par'. Matilah improve English light light. Sebelum ni kata 'below par'. Hah!

Matilah sakit telinga berdarah walaopon bukan kat konsert dengar sikit.

Damn... ada empat pelajar lagik sakit ke?

Dak laki lak kali nih. Stanly, Riz, Alif accompanied by Rina.

Matilah ko muchus clouding my bronchial tract. Very the detail tau description si Stanly nih pasal keadaan ailment dia.

Si Riz kata bengkak kat dalam tekak sambil tunjuk dalam tekak. Next time don't take it so deep! Jap... nak gelak ngan lawak sendiri.. deep throat katanya!

Vocal lessons.

I like Siti Hajar punya statement masa kelas nyanyi pasal Nubhan.
"Dalam teknik, serak tuh takde kualiti."

Thank you Siti Hajar for pointing out an often misunderstood point. Like how some people actually think screaming is singing.

Stacy berlatih, ngan Stanly. Gosip je... well actually Stacy tengah latih, Stanly borak.

Tu dia... drama aku tunggu. Dah datang... da agak perangai orang tuh mesti ungkit tak puas ati nya. Asik nak menang.

Riz masih tak puas ati soal Faisal tegur arituh time ramai ramai sound dia, nak argue gak ngan Faisal pasal kena tegur tak hormat Shafiq.

Round 1 - sesi nyalak tak puas ati

Ni buku bertemu ruas nih. Riz molot Sungai Klang meets Sungai Gombak sentap menyentap ngan Faisal yang overdose gak bab adik adik nih.

Faisal pun over kekadang prasan bagus. Tu yang Riz tak tahan. Konon dia pegang title ratu kekwat dalam tuh la.

Round 2 - b*tchfest! Bedah lepas geram, Timah tambah bagik panas


Gi ngadu ngan sapa lak tuh? Ngan Stanly lak yang apa lagi? Tambah perencah lah. Soal tanak pakai perfume time kelas menari... kisahnya rugi pastuh kena mandi bazir. Ada problem body odour ke kena tegur diminta pakai perfume nih?

Seriously kan... hope Stanly tak terjebak jadi kak nam molot bedah poaka cam Riz. Lama lama terikut jer aku tengok.

Kelas tarian ari ni ada freestyle.

Stacy nampak seksi, Naim looked retarded, Faisal konsep start nak capoeira before jadik silat.
Saida ala catwalked. Yang penting si Stanly tuh. Mak aih! Breakdance ke konsep Beyonce sebenarnya tuh? Suka taw konsep overdose pecah lobang on national TV.

Next episode bermula jer drama lagik.

Tuh dia.... pasal karipap abih pun nak sentap. Yang trigger sapa?
"Eh karipap takde ke???"
Tuh dia Riz sentiasa lapar.
Dia ni patut kena smackdown jer la. Little whining b*tch! Ada jer jadi bahan api... only he could make karipap nak issue. Smakin nyampah ngan dia kian hari. Ada talent pun tak guna kalao ego and attitude lebih dari tuh... da la takleh tegur. Sentap, defensive dan smakin p*nt*t perangai adalah...

Trus jadik gaduh boys and girls. Rina tegur pasal table manners terus sebab sampai ada yang sanggup berebut karipap nih...

Stanly join in lak... ish... alliance da. Da la cakap molot penoh camtuh. Terikut ikut perangai Riz.
Kowser... layan kelas umi Fauziah. Talk of the day about focus.
Erm kenapa meka tunjuk dalam hostel perempuan? Moka masing masing awal pagi baru bangun time bersiap. Perlu ke? Tunjuk la hostel laki. Leh tengok moka si Bedah dan Timah sekor dua tuh... nak tengok catwalk berkemban kat dalam tuh ke tak. Matilah koooooooooooo!!

Eh sambung balik kelas umi Fauziah.
Semua topik pasal rindu.
Terus on wat sketsa atau sebenarnya wat iklan tuk Nokia. Lakonan konsep Drama Minggu Ini tuk jadik iklan Nokia. Ning masuk adi prize presenter.
Toi, Nadia, Ika, Saida, Nubhan dan Naim dapat Nokia. Eh jap... ni da handphone kedua tuk Nadia. Amik ko. Pasni leh bukak kedai handphone teros!
Vocal lessons, girls with Syafie and boys with Siti Hajar.
Kelas Syafie aku suka... du ba du ba du ba ba duuuuuuuuuu

Bayangkan tetiba dalam sibuk wat tuh, ramai ramai tba tiba.....MAYFIRSTTTT!!!!
Matilah ko!

Siti Hajar lak with the boys. Alif dan Faisal problem hitting the high notes. Nubhan dapat makanan dia so ok tapi tetap emotionless.
Stanly lak.. ermmm... nyanyi erm... ok la. Tapi what's with the swivelling hips. Aiyo! I don't know whether to be impressed by his effort... or lose my appetite.

The caption for this would be "Someone's getting their fantasy in the Akademi", "Amik Rasa" or "Gang Bang".


Eh ok la... nak out da. By the way.. sapa gi konsert minggu nih, jom! Besh minggu akan datang planning kengkawan pergi skali ramai ramai. Kalao korang ke sana leh tau sapa yang gi. Tanak cakap sini. But kalao tak gi, aku post pics je kat sini je kang.. ok?

Over and out...

Reactions:

0 comments: