Thursday, March 20, 2008

"Dan saya really pissed off about this!"

Tak sabar nak ulas sambungan drama swasta smalam featuring Che Kiah Sentap also known as Riz. Start jer Diari rasa nak puke. Eh.. jap!!! Bukan carut production ek. Show cam tambah drama kian hari. I like!

Nak throw up sebab tunjuk moka Riz emo. Tuh jerk.

Heh... me likey it a lot.

What else do you get when you have a drama queen in Akademi Fantasia? Drama la! So expectedly we got lots of it! Which leads to me having more opportunity nak carut kan?

And sememangnya we were promised from from yesterday sebab pick up dari smalam masa bang Ramli tengah marah pasal some students yang seolah conquer all the facilities. Now when you say conquer - of course la a queen comes to mind

"Riz, bangun... stand up!"

Yeay! Rasanya abang Ramli baling pen tak? Baling kerusi pun elok. Pas berapa hari nampak perangai Riz da menjadi jadi suka sangat dia kena sound.

If I told you once, I told you a million time! Push ups are better!

They went around the circle commenting perangai Riz. Saida tegur manja - pasal bergurau jangan over.

Nadia - sebut pasal how dia kuasai penggunaan bilik.
Stacy kata dia kekadang over bagik sakit hati orang.
Yana kata ok jer - tapi yerlah dia kan sibuk cuci pinggan mangkuk.
Toi kata asalkan be fair.

Faisal tegur kata Riz cam perasan bagus dan tak hormat yang lain.

Ada yang kata Faisal tak patut tegor, tapi aku rasa the camera doesn't show everything. Besides, bagi meka yang kenal Riz.. terkejut ke? Lagikpun aku nak sangat tengok nek Rina dan Stanly punya komen sebab kedua meka pun kisahnya sentap ngan dia... tapi takde lak. Ishk!

Da abih kena bambu ngan semua - Riz nak defensive lak! Terus melatah.
Al kisahnya dia kata tanak waste time nak practise jer tu sebab dia slalu in the room. Uwaaaaa!!!!! Pandai! Ada jerk la alasan.

Dalam kelas Siti Hajar - Toi looked and acted just plain clownish. Erm... worry here is that he might find it hard to be accepted seriously.
Faisal needs to be pull out that thing permanently shoved up his rear sebab dia kekadang cam anal. Rilek ler... have fun.
Eh Riz sentap. Merasalah...

Moka sentap habis.

They never listen to me! Blue and green idoes NOT go with my skin tone!
Erm... betol ke orang dalam aku kata dia pas nangis time tuh? OK ler... baru nak kesian...
And then start balik perangai dia. Ish ish ish... dak ni memang tak dapek nak nolong tol!
Skrip propah "aku bukan nak ngumpat ke ngata ke apa la... TAPIIIIIIIIII...pot pet pot pet..."

Dia dok ngan Toi dan Nubhan start mengadu nasib. Konon sentap Faisal tak rapat perhal nak tegor dia. Ek eleh... then b*tch*ng pasal Saida. Eh.. orang tegur cara baik ko nih kata yer yer macam attack.

Hah... mengaku ek nangis dalam bilik air. Sama jerk.. daam Idol dulu pon mencurah curah. Sah dia nih cam bebudak dari dulu hingga skang tak ubah. I guess some people just don't grow up - despite experiences they have.
Konon tau ada kamera terus kata terima teguran, tapi bila rasa dok satu sudut terus b*tch like a whacked queen.
Performance time. Away from the drama kejap.

Nubhan - what a waste of time. Dia ni bukan takleh nyanyi tapi cam patung jer takde emo.
Stacy? I like her!!! She is definitely in my favourites list. Cuma sebutan jer kena betulkan for this round.

Hot babe! And talented too!


Nadia... potential divvaaaaaaaaaaa... the good sort!

Lufya - forgettable. Nadia - mmm.. potential.
Riz - meluat tengok moka dia. Terus susah nak appreciate nyanyian dia. But ok jerk...
Ramli pilih Riz dan Nadia as the best for the moment. Bagik can kat Riz tuh ler kot tanak hancurkan smangat. Akademi kan feelgood. Takleh bagi drop sangat.

Faisal dan Saida ada 'penyakit lantai' kata abang Ramli. Nervousness and physical appearance not mirroring confidence in their performances.

Baru kata sebutan Stacy - kak Fati betolkan. Yeay! You go girl. Dia ni aku bebetul suka da skang. Just jangan start wat perangai da la. Risau jerk aku.
More sembang-sembang biasa.

Toi kata dia pegi audition masa bini dia nak bersalin. Erm... nih leh dapat undi immediately nih. Yerlah... biar performance camne pon leh dapat sympathy votes sebab new dad with baby on the way loced up in Akademi chasing his dreams. Aww...

Masuk second Diari.

Ya ampun!!!!

Start lagik skali si Riz nih. masih tak puas hati orang kata dia berangan dan over. Please la! Sepak kuar jerk la. Banyak songeh sangat dak tuh. Orang bagi peluang nak belajar... nih lain lak time spent.

Rupanya Alif tanya Riz kenapa tak ngam ngab Stanly la pulak.
Tapi memang rupanya Stanly sentap gak (bebudak kata kat Xtended ada bagik info)

Bila umi Fauziah Nawi tanya Stanly sentap ke terguris hati ker, Stanly wat moka biasa jerk. tak kuasa kot nak layan drama Riz.

"Ignore jer adk adik emo... kowser aku nak layan"

Rupanya betol. Riz sentap sebab Stanly cakap memang Riz perlu ubah - sama cam teguran everyone else dalam Akademi semalam.

Aiyo - someone smackdown kat dia jerlah.

Sempena Maulidur Rasul, meka celebrate kat dalam Akademi tuk insaf from all the drama, backbiting and drama. Everyone looked good and sweet sangat in their baju Melayu and baju kurung with tudungs.

Ada gak bagus bebudak dapat ceramah light light. Pergh! Lufya tanya pasal bacaan... bagus la... and it doesn't hurt the undian also.

Next drama. Si Stanly rindu mak lak. Stacy pun homesick.Dari sana kuar la cerita memacam.
Cita Stanly ada kembar rupanya.
Dia juga bagitau pasal adik beradik empat tuh - rupanya dalam keluarga angkat dia. Dia bukan asli Iban but asli Bidayuh and adk beradik dia sebenarnya 15 orang. Bapak sudah meninggal dan mak masih ada. Ibu dia yang sakit tu emak angkat dia. Dia tak close ibu kandung dia sebab dia closer ngan mak angkat dia.

More info - Stacy lak.
Kat tempat keja pernah bercinta.
Rupanya ex dia sudah bertunang (I'll bet dia akan menyesal now).
Turns out she had gone to Sarawak for Christmas with her family - and went she returned from cuti - balak dia da bertunang tiba tiba. Heh.. suka lak tengok Stacy tuh. Cita sakit nih.. tapi rilek jer siap gelak takde emo.

Eh... tuh si Ika nyanyi Kesetiaan. Aiyo. Hancur doesn't even begin the description of it. Batuk lak katanya. Matilah... ada jerk alasan. Kira satu geng ngan Riz la kerabat alasan.
Sempat dengar Saida nyanyi in the kitchen. Aduh... suara dia nih merdu. Tapi sayang la bab confidence dia problem sikit. But suka tengok dia tolong si Yana with her performance. Stacy pun help out si Yana.

Dance classes. Some of them were having problems but generally nampak da tangap la bebudak ni bab tarian nih.

Semua playing dead takot kena marah cikgu Linda yang garang...!!!


All in all... walaupun aku meluat abih ngan beberapa student skang. At least the drama isn't contrived dan nampak real - sebab terjadi hasil perangai bebudak tuh yang beberapa memang overdose. Hey it makes good TV!

And pada sapa yang nak kata kejam keji bebudak nih - get a grip ok. They knew it was a TV show when they stepped in there. So deal with it la.

So that was the Diari for today. Not too bad. Kalao meka keep this up - this year will definitely be worth watching. Yerlah... banding musim empat dan lima, nih pick up cepat sikit. I still say it's all about the tenaga pengajar which is the real catalyst for the show.

Anyhoo... moving on... nak share a little bit of good news. Korang ingat tak my hamsters yang aku bagi my Boo? Alah...si Mek dan Donald. Just over a month or so ago.

Alkisahnya... walaupun tak sedar si Mek tuh ngandung - tetiba jer da lahirkan tujuh anak! Sadly, three died immediatetly when Boo got back from work and found the babies. Tapi bukan salah Donald. Kalao biasa orang asingkan the male hamster sebab takot dia gigit ke makan anak, we didn't have to.

Donald siap babysit the kids. Awwww... I'll leave you guys with the pics.
By the way.. esok aku update entry review a little later sebab malam ada preview filem Evolusi KL Drift. Saja nak gi tengok wayang... ciao!


The proud parents - Mek and Donald


Hah tengok... that's Donald. Siap babysit the kiddies lagik time mek kuar nak amik more wood shavings to keep the babies warm.


Joining Mek for foraging


Alahai...comelllllllnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... everyone go "awwwwwww...."

Reactions:

0 comments: