Tuesday, March 18, 2008

Bring in the paramedics!

Sebelom per per.. ni ulasan kedua laporan Akademi Fantasia untuk hari kedua.

Smalam kan tergantung story kan.. thank goodness ari nih meka tunjuk. Malaih nak layan si Riz ngumpat ngan si Stanly. Cam mak Bedah dan mak Timah masa makan nak story pasal orang lain.

Sambung cita baik punya tuh... yang Sarimah got cut off - rupanya Saida talk about the weight on her because dia pressure ngan relationship dia ngan Datuk Siti Nurhaliza. Hish.. tu la pasal kan... kesian Saida tak pasal pasal orang judge dia because of who her sister is. Tak perlu ok...!!!
On to kelas Fauziah Nawi...

Hujan lebat, baju basah, payung koya, mak marah, hati geram... grrr... grrrr... grrr

Merasalah sebutan dibetulkan... red lorry yellow lorry.

Seriously, every year Akademi Fantasia just exposes the weaknesses of our education system. Kementerian Pendidikan sila amik perhatian ek! Kalao those in their 20s lemau camni... something is seriously wrong.

Promo plug!!!

Dapat CD player ker tuh? Kena la pakai aju sponsor skali dan ucap tima kasih pada LG!
Commercial break!!! Wow!!! Takde iklan Mayfirst. Pengsan terkejut sat!

Aduh... kelas Syafi - me likey Saida sangat. Riz was boring. Faisal dak nasyid takkan takleh tangkap lagu Rabbani. Stanly jer nampak paling prepared. At least da la hapal, leh terus go on ngan membetulkan jer sana sini.

Eh iklan lagi.... cepatnya. Rasa cam Diari lak iklan dan iklan tuh sebenarnya yang program nak ditunjukkan.

Tu diah!!! Mai nyanyi skali.

MAYFIRST!!!!
Lambang sejati!!!
MAYFIRST!!!
Tentu di hati!!!
Berjaya cara Mayfirst... the Mayfirst way!!!

Matilah ko!

Merasalah the horror of Jasmi Rejab lak berdepan ngan Ramli nak discuss pasal pakaian bebudak tuk konsert.
Is that a bad wig???!!!
Or is that fungi growing???
Someone get an image consultant for this image consultant. Just simply wrong!

On to bebudak rehearsing. Merasalah Riz feeling gaya RTM 70an. Kalao Stanly leh gelak, aku rasa nak hempas laptop sambil layan dia feeling expose diri. Nih Bintang RTM ke?

Eh finally tunjuk kelas tarian, Nak tengok nenek nari lah. Tu muzik Menuju Puncak versi baru ke? Cam upbeat sikit.

Merasalah nenek Rina melambung segalanya pakai baju ketat ketat. Heh... kalao abih Akademi Fantasia tak menang at least leh dapat jodoh baru kot ada uncle uncle yang terpegun ngan body shape tuh.

What's with the magic fingers? Masa time Menuju Puncak tuh... ada satu part meka point upwards tuh, rasa very the Saturday Night Fever. Funky ek.... hah dua ekor kena halau da tak pay attenton. Tuh si Lutfya ala anak ponti tuh... ngan sorang agik sapa ek? Tak perasan.

Walaupun tahun ni takde yang kayu sangat... tapi rasa nenek Rina cam senamrobik.
Merasalah episod kedua nih meka weigh in, majority of them

Si Lutfya tuh kenapa? Tanak makan konon nak fobia gemok. Cuba cuci muka tuh buang tepong komak yang 5 kilo tuh yang menyebabkan muka kelabu sangat. Konfirm ringan terus.

Er... cam someone teach them table manners? Si Riz tuh tak penah makan ke? Melahap cam... erm... isi ruang kosong.

Honestly, masuk lak kelas Siti Hajar meka focus on him again - memang buang masa la. Standard karaoke and outdated. Camni ke nak jadi bintang. Leh tuh boleh... tapi tambah huruf A ler pada tempat yang berkenaan.

But he's not the only one. This season - the boys all seem like berangan b*tch*s! Either they're going on about something or... ada je lah. Stakat nih pelajar lelaki cuma Stanly dan si Alif je aku berkenan. Yang lain tuh aku recognise for all the wrong reasons.

Eh... apa nih?

Dahhhhh!!! Nenek Rina da problem sebab konon terlalu agresif. Wei! Apa nih! Kan da awal awal da cakap... mesti ada jer health problems.

Merasalah cam musim lepas. Leh sponsored by klinik lagik.
Stupidly a waste of time. Who gives a f**k!!!! Kalau orang tuh tak mampu handle it physically, tough la. Ishk!

After another of many commercial breaks, acting thingamajig with Fauziah Nawi.

Nubhan nih kan... erm... campak tepi jalan memang takde sapa pandang pon. Argh!
Erm... baju sponsor meka dapat baju Peel Fresh ek? Wow! Makes me one to get one now (matilah carut!)

Yawn... boring tol. Most of them takde emosi langsung.

Jap... I hate the layout of the ruang makan kali nih. Takde family values langsung ramai-ramai dok together. Ni cam kafe style lak ek... meja terasing asing.
And that was it... not too bad. I suppose the team worked out the glitches of the production. So not too bad.

Tapi generally ari nih punya Diari bagik aku tambah sekllo nyampah kehadiran Riz, Nubhan dan si nenek Rina yang awal awal da sakit. Kan da kata awal awal... da takleh tak caya.

Malas nak tulis pepanjang. Tadik gi launching album Mila. Ah ah... baru launching... malas cita panjang. Biasa jerk. So more pics. Owh... ada video skali tapi tunggu la ek.







Hah... ada one more set pics.Ni Liza... mesti korang penah perasan pic dia dalam blog ku kan. Tapi baru baru ni kan ada gossip.. heh... al kisahnya dia akan bernikah ngan Ajai Julai nih. So bagi sapa nak tengok rupa Liza, who is the head of talent for Maestro Talent & Management, nih dia. Siap taayng cincin! Heh.. tapi tol ker cincin yang 'itu' antara cincin dipakai, Liza? Matilah aku kena carut!





Speku sendiri ek. Anyway tadik pas abih launch, semua kebulur light light. So aku, Farihad dan si Shazryn nak gi melantak. Liza not only joined us at Apartment kat Curve tuh, dia belanja.

Tima kacih ek Liza. Rushed nak tengok Diari. Malam ni ada time out sikit nak spend ngan Boo.

Tomorrow ada assignment besh. Tunggu jer pics!

Reactions:

0 comments: