Thursday, February 21, 2008

Matchmaker... matchmaker.. make me a match!

Semalam memang stressful. Good news and bad news littered all over. Good news however thankfully related to career move development. Can't say more now though.

Pas abih, and memang wanted to make a move, headed to Bangsar home to continue on some stuff I needed to clear. As watched Little Miss Sunshine (I love this movie!), got a call. Fazura ajak nak dinner together. So promised to meet up, and she buzzed Juan nak jumpa kat Taman Tun Dr Ismail. Saja nak ubah port dari Pelita kat Bangsar. Merasalah kami da permanent fixture sangat kat sana katanya.

Masa da nak gerak, dapat la call lak dari orang yang dok bosan manjang kat rumah ngadap komputer je keja, yang kata nak join. So pas jemput, headed for dinner. Meriah. Midway joined by Jovian and the sesi dinner sampai jadik supper katanya.

Masa nak gerak finally about 2am, nak sambung lepak tapi port lain, Juan ikut keta Faz, while Vern ikot keta aku. I noticed someone familiar.

Lor... rupanya kak Fati, sekaligus ada Ebi and Candy. They were along with some members of the production team for Sayang You Think You Can Dance?. Samuel Rizal pun ada skali.

Apparently they just finished rehearsals and also baru gerak dari studio Ajai and wanted to dine there.

So dari nak gerak, ada la dekat lebih setengah jam singgah sambung borak tengah jalan. Korang tengok je la drama swasta yang ensued.

Ebi and Candy


Kak Fati wat road block sempat tahan keta Faz


Ko nak gi mana hah!!!


Jadik matchmaker lak mama nih... heh! Ampun mama Fati!


Ala ala... dua dua malu taik kucing la! Matilah aku mencarut!


Alamak! Apa nih... rambut Ebi terbaru


Kena paksa pose by Vern. Aku malas amik shot candid jerk!


It was funny alright. And lepak punya lepak, Samuel aka Sammy nih kata nak join kita lepak kang for a night out in the town. Si Vern lak blur tatau sapa Samuel Rizal feeling salam pelbagai introduce kan diri. Matilah katanya tak kenal! Pengsan la sat!

I have met Sammy a few times, tapi bebetul got a chance nak sembang ngan dia time jumpa last year konsert kat sini (ada pic dia in that posting of mine pun). Time tuh sempat sembang jap jer pon. Faz met him pon masa time tuh - cuma that time memang semua sibuk dan ala kelam kabut tak sempat borak sangat.

Well, seb baik dia remembered us.

After borak borak in the middle of the road and risking being roadkill, gerak hantar Vern dulu sebab dia sibuk nak balik awal (konon nak tido tapi sebenarnya nak carot orang online ke haper serta nak update blog), while Faz, Juan and I plan sambung lepak.

And we did... sampai I think almost 4am... borak je keja. In the end, ended up gak kat Pelita.
Sempat la aku wat keja nih sambil update entry blog. Nak clearkan esok. Ada keja lagik tomorrow with two events. Dah plan ngan Faz yang akan ikut skali function. Be posting later today kot with more pics and news.

Ciao people! Gotta get a few hours sleep...

Reactions:

0 comments: