Tuesday, February 05, 2008

Mari makan tempe!

Sebelom aku nak announce per per, jap ada pesanan penaja sat. Smalam aku usha paper Utusan Malaysia, this is what was the headline blurb on the front page of the paper. And also the news insert which was the lead story.





Erm... is that what they call it now? According to Selangor Menteri Besar Datuk Khir Toyo, rupa dia yang semakin ketat dan ayu bukan kerana botox or any sort of enhancements ye. His younger appearance katanya sebab makan tempe. He says because of the high protein Jawa soy cakes, moka leh lebih tegang tau! Mari kita saksikan khasiat tempe.



Uwaaa!!! Sungguh amazing ni. So selama ni, rahsia kecantikan gituh yang secret! Tapi I think Michael Jackson and Cher pun mesti makan tempe kan camni. Rasanya mesti adik-adik ramai gak makan tempe camni all this while, tapi cuma jenama kak Lin (merasalah kalao ada yang tak paham). So apa lagik - kalao begitu mujarab nya tempe in facial reconstruction gituh, leh export to the world nih.

Oops! Kak Nita makan tempe tak? Lupa... kak Nita air sembahyang jek.


Anyway, moving on (matilah tuko topik sebelom kena maki tak pasal pasal)
I promised you guys the full line up of Akademi Fantasia punya faculty. So this is it. Seperti biasa, ni berdasarkan sumber dalaman, so walaupun ada yang kata spekulasi, I guess that's just what it is until it is officially announced.



Kalau korang tak kenal who that babe is yang akan menggantikan Adnan Abu Hassan yang pegang the violin, that's Genervie Kam.

Kalao you guys have been reading my blog for some time now, mesti perasan aku ada penah sebut pasal Genervie.

She plays the violin, and also the piano, and memang known musician - penah backing tuk tour Jacky Cheung dan Stefanie Sun. Dalam studio, Genervie banyak penah terlibat dalam rakaman dan susunan lagu for a lot of top artists like likes of Ning Baizura, Liza Hanim, Hazami, Syazliana, Hazami, Nora, Farah, Ruffedge, Vince, Nikki, Double Take, Anuar Zain, 13 Tribes dan Metalasia.
Selain perform tuk big event like Anugerah Era, Anugerah Juara Lagu dan Anugrah Industri Muzik selama ni (konsert final Akademi Fantasia pun pernah), Genervie mungkin korang kenal dari iklan Maxis dulu - ala yang ramai ramai awek ala Bond tuh, she was the one playing the violin. Also penah muncul dalam music video Lemas Ruffedge.

Adik dia Arthur - dak kecik yang penah muncul AJL dan AIM main drums tuh, dan jugak yang mainkan the drums for lagu Caramu Nikki.

Her brother, Nigel Kam is a qualified sound engineer, yang belajar sound engineering kat Ocean institute of Audio technology masa diploma punya batch dulu time awal, pertengahan 90an.
Kalau confirm (buat innocent je part ni), Genervie is indeed the best choice for Akademi Fantasia because she is young, and one of the best upcoming new talents too yang memang banyak experience.

Genervie and Stefanie Sun masa Gen backing world tour penyanyi tuh.

The other name I left out was the support faculty. Co-choreographer, assistant Linda ialah, dengar khabarnya SImon Lok yang coach Anne dan Wafi untuk Sehati Berdansa. So with that info, kak Ogy as pengkritik tetap dan Sarimah and AC as host, kita tunggu jek dalam seminggu lebih nih PC Akademi Fantasia tuk confirmkan nama nama ini yang dalam senarai ek.

Ok... nak sambung keja. Ada appointment nih.

Reactions:

0 comments: