Wednesday, February 27, 2008

Delirious!

Ari nih memang aku happy gila! Why? Well, I can't really tell... tapi ada la kena mengena ngan kerjaya. Yes... yes... dalam dua hari nih, had two pieces of great news.

Beginning dari smalam... masa abih keja, and then nak makan beramai-ramai, dapat panggilan dari sorang member ofis congratulating me. Walaupun berita dia nak sampaikan tak official lagik - memang aku menjerit la!

And then called up a couple more people, meka pun kata benda yang sama. Memang boleh celebrate la camni. And I did! My way!

Gi makan kat Damansara melanak tak hengat ngan my friends. Aku, Boo, Juan and friend as well as Faz and her PA yang baru abih shooting.

Memang rasa nak senyum je cam orang gila. Sempat tuh photoshoot my dear sis Faz nih. Check out the various poses - yang mana dia tengah tiru gaya artis popular (matilah aku!)

The many faces of Fazura



Amacam? Merasalah after a whole day shooting pun tetap feisty kan? Anyhoo, went back and got some rest sebab memang ngantuk tahap cipan. Nak ceebrate lebih lebih the good news takleh pon sebab the next day tuh ada important meeting nak discuss ada project aku yang nunggu berkurun nak take off.

Got up early today, terus wat preparation bagai - and then sampai area nak wat meeting tuh awal. Tapi nak jumpa office tuh lak... sesat! Merasalah sampai setengah jam lewat.
Tip for those of you looking to have meetings with people nak mohon keja, ataupun cam aku nak dapat contract nih, please don't be half an hour late. Not a good sign gituh. And you may not be as lucky as me - cause I got it!!!! Woohoo!!!

Double happiness!

Aku takleh cita the details of all the things happening around me right now sebab banyak semua aku tunggu black and white for real - walaupun da actually confirmed.

It's all a little unnerving actually because the next six months - keja aku da bertimbun.
Tapi masyuk la... so syukur.., rezeki kita kalau ada... tak kemana. But that wasn't it. I had my Monday interview yang tak jadik arituh... tak reschedule. Tup tup terserempak bakal boss (matiah aku kan Jules?...heh!) yang nak intrview aku tuh tadik during dinner, and chit chat - we schedued the meeting to this coming Monday.

So many things look positive for my future that I am now just reeling at the excitement of doing it all.

Apapon, aku nak thank my friends who stood by me yang not only believed me but also pushed me forward with my plans with their advie and help like Amir (yes, dude.. I owe you much too), Alam, Faz, Juan... a lot of these people have been my emotional rock.

So smalam masa dinner, after jemput my sayang kat Panggung Bandaraya (ada pementasan teater kolej), my sister kat KLIA and jumpa Juan kat Pelita we had a little celebratory dinner.

Not much - simple but true to the purpose of celebrating.
Masa sampai tuh - ada keta lalu, ada orang jerit. Aku ingat sapa... heh. Erra Fazira... yang dok holler dari passenger window of her car. Engku Emran driving.

Rupanya meka pun nak gi Pelita... yerlah.. humble gak kan meka nih. Takde la dok menempek tempat tempat class je. Mamak pun no hal. They parked, and sempat lr aku borak ngan Emran for a while. Rupanya Erra baru abih Zoom In kat RTM.

After a while Tuah, DJ Suria FM pula sampai. Merasalah, dia nak mai lepak together sebenarnya, tapi tekejut boss dia, si Emran ada. Heh!!!

But we hung out I think until 3 or 4 in the morning. Went back... happy! Ecstatic...and delirious!
Things are finally falling into place.


PS
Sempat papparazzi pic Emran dan Erra. Tapi sebab slow, Emran da cabut masuk keta and Erra pose mendongak... heh... apa tuh. Hampeh la camni aku tak layak jadi paparazzi. Matilah aku!!!!

Reactions:

0 comments: