Friday, February 01, 2008

Akademi Fantasia 6 - tenaga pengajar



I said I would share kan what I heard about senarai tenaga pengajar tuk Akademi Fantasia musim keenam nih. So here it is.

Of course ni dari sumber sumber terdekat, tapi kalao meka tukau last minit (dengki saja nak buktikan aku salah ker.. heh..tataulah) But as it stands, here is supposedly the confirmed list.
Pengetua semua sudahpun tau Ramli MS.

Untuk guru teknikal vokal - (drumroll) - is Siti Hajar Ismail. Dari musim pertama hingga musim ketiga pegang jawatan tuh - hingga kena take over ngan Syafizawati Sharif. But Syafie isn't gone. In fact, dengar khabar she will be with Siti Hajar teaching. Amik ko.. dua guru vokal teknikal. Kalau masih sumbang tataula nak wat apa da.

Fauziah Nawi, or Umi will be back to sebagai guru persembahan drama (sebelom ni dia penah appear musim kedua dan musim keempat)

Gurutari - or choreographer will still be Linda Jasmine yang pegang recrd enam musim berturut turut!

Fatimah Abu Bakar is back too - as student advisor kot tak silap aku. Kak Fati penah muncul dalam musim kedua, ketiga dan kelima.

Actually kalao korang tengok bebetol - it's almost the whole staff from musim kedua yang penah bekerja bawah abang Ramli. Masaalahnya guru persembahan vokal Adnan Abu Hassan jer missing from the list kalau nak ikut senarai meka yang hadir dalam musim kedua. Sapa ganti dia? Wat skang, not known.

Corrie? Assistant Linda? Not known samaada dia nak job tu ke ta, walaupun ada sumber da katakan dia ada ditawarkan. Janji bukan EE tuh... yuck.

Motivational consultant tahun ni tak dipastikan siapa lagi - tapi orang yang menyendang tugas itu, selkaligus will be teaching English. Dr Fazley? No names staat nih.

Position lain? Nutrisi? Tidak perlu katanya! Fesyen? Aiyo... sanggup ke.

That's the list for now - tapi dari nama nama, we can pretty much see meka nak recapture zaman kegemilangan Akademi Fantasia musim kedua - the best season ever.

Me? I like it kalau camni - sebab there is no doubt - this is the strongest line p of tenaga pengajar ever. Dari segi kualiti, dan dari segi hiburan. Congrats ler pada production for bringing these people back. Positive move to make sure AF6 besh.

Now let's just hope they don't f**k up by bringing on AC MIzal as host. Puke!

Aku cita pasal host lak esok ek. Be posting later...

Reactions:

0 comments: